Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορικό ματς για τη Ντρίτα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ντρίτα θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Αντίπαλός της η Σάντα Κολόμα. Στο άλλο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ συγκρούονται Λα Φιορίτα και Λίνκολν.
nintchdbpict

Πρώτοι αγώνες για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο αναμετρήσεις να διεξάγονται στο Γιβραλτάρ.

Ανάλυση

Σάντα Κολόμα – Ντρίτα

Πρωταγωνιστεί παραδοσιακά στην Ανδόρα η Σάντα Κολόμα και αναμφίβολα είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στη χώρα με 11 πρωταθλήματα. Μάλιστα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε τα… σκούπισε όλα φτάνοντας στο νταμπλ. Κράτησε τρεις βαθμούς πίσω της στο πρωτάθλημα την Ενγκορντάνι, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου επιβλήθηκε με 2-1 της Σάντα Τζούλια. Τρία goal/goal και over στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Ο αναμορφωτής Ιμπερνόν αποχώρησε από την ομάδα και ανέλαβε ο Ισπανός Ροντρίγκες. Εχει δώσει 16 αγώνες για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στο παρελθόν και έχει πετύχει μια ιστορική νίκη επί της Μπάναντς με 1-0 το 2014. Οι επτά από τους οχτώ πιο πρόσφατους αγώνες της στα προκριματικά ήταν no goal. Τα δύο προηγούμενα χρόνια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Αλασκέρτ παίρνοντας πάντως στην έδρα της δύο ισοπαλίες. Η Ντρίτα μπαίνει στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια Κόσοβου. Αυτός είναι πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία της και υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμό. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα αήττητο σερί 12 αγώνων. Δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ της. Πιο ψημένη ομάδα η Σάντα Κολόμα, που συν τοις άλλοις παίζει στην έδρα της. Αν δεν είχε αλλάξει προπονητή θα ρίσκαρα στον ξερό άσο. Τώρα θα κολλήσω δίπλα και την ισοπαλία. Το σίγουρο είναι πως οι αποδόσεις αδικούν τους γηπεδούχους. Η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στη φυσική της έδρα, αλλά στο Βικτόρια Στέντιουμ του Γιβραλτάρ.

Οριακά ματς για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 

Λα Φιορίτα – Λίνκολν

Από τις πιο έμπειρες ομάδες του Σαν Μαρίνο στην Ευρώπη η Λα Φιορίτα. Μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανελλιπώς την τελευταία εξαετία χωρίς κάποια υπέρβαση. Πέρσι έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο, αλλά αποκλείστηκε από τη Λίνφιλντ χάνοντας με 1-0 εκτός και μένοντας στο 0-0 εντός έδρας. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στο όριο εις βάρος της Τρε Πενέ. Παρέμεινε αήττητη για 26 ολόκληρα ματς. Τελευταία της ήττα στις 21 Οκτωβρίου του 2017 από την Κόσμος με 3-0 εκτός έδρας. Η Λίνκολν έχει τους περισσότερους τίτλους στο Γιβραλτάρ και απόψε θα νιώθει σαν στο σπίτι του, αφού η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Βικτόρια Στέντιουμ του Γιβραλτάρ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα κρατώντας πέντε βαθμούς πίσω της τη Γιουρόπα. Πρόπερσι έπαιξε τελευταία φορά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας μάλιστα το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν χάνοντας με 2-1 εκτός και επικρατώντας με 2-0 στη ρεβάνς. Στη συνέχεια ηττήθηκε από την ανώτερη Σέλτικ με το συνολικό 3-1. Πάντως στον πρώτο αγώνα έπαιξε καταπληκτικά και επιβλήθηκε με 1-0 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της. Στα σημεία υπερτερούν οι φιλοξενούμενοι, αλλά η Λα Φιορίτα δεν πρόκειται να παρατήσει το ματς έχοντας χτίσει ένα αήττητο σερί 26 αγώνων, με το οποίο έκλεισε τη σεζόν. Με τρώει για ισοπαλία το ματσάκι.

Σε ενδιαφέρει