Α’ Νορβηγίας: Με «στηρίγματα» τους δύο πρωτοπόρους

Με έξι αγώνες συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του νορβηγικού πρωταθλήματος.
Rosenborg

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς Ρόζενμποργκ – Βαλερένγκα, καθώς αμφότερες θέλουν νίκη για να διατηρήσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας.

Ανάλυση

Ρόζενμποργκ – Βαλερένγκα

Δεν ξεκίνησε καλά φέτος στο πρωτάθλημα η Ρόζενμποργκ και τώρα πρέπει να κάνει σερί θετικών αποτελεσμάτων για να πλησιάσει την πρωτοπόρο Μπραν. Με το πλεονέκτημα της έδρας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, όμως η Βαλερένγκα θα προσπαθήσει να την δυσκολέψει. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε σε επτά εξόδους έως τώρα στο πρωτάθλημα έχουν πάρει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Σε κάθε περίπτωση η Ρόζενμποργκ αν θέλει να έχει ελπίδες για πρωτάθλημα πρέπει σήμερα να κερδίσει και πιστεύω ότι θα το κάνει: 1.

Θα πάρει τους τρεις βαθμούς η Ρόζενμποργκ ή θα μείνει πρόωρα εκτός τροχιάς τίτλου;  

Μπόντο Γκλιμτ – Σάντεφιορντ

Η γηπεδούχος ομάδας φέτος παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της, ενώ δυσκολεύεται αρκετά και στο σκοράρισμα. Απέναντι στην ουραγό Σάντεφιορντ ναι μεν έχει το προβάδισμα, ωστόσο στις τιμές που προσφέρεται ο “άσος” δεν έχει αξία. Η Σάντεφιορντ έχει μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε 13 ματς πρωταθλήματος, ενώ στα τελευταία έξι ηττήθηκε. Αν θέλει να διεκδικήσει την παραμονή της πρέπει να πάρει σήμερα έστω μία ισοπαλία για να ανέβει λίγο η ψυχολογία των παικτών της. Αν εκμεταλλευτεί την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων μπορεί να το καταφέρει. Έτσι, θα επιλέξω το «Χ» που βρίσκεται σε ελκυστικότατες αποδόσεις.

Χάουγκενσουντ – Λίλεστρομ

Η Χάουγκεσουντ κάνει μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και με στήριγμα τα τέσσερα «διπλά» που έχει αποσπάσει εκτός έδρας βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Λίλεστρομ από την άλλη δεν έχει δείξει τίποτα ιδιαίτερο και βολοδέρνει στις χαμηλές θέσεις του πρωταθλήματος. Σε επτά εξόδους μάλιστα έχει υποστεί έξι ήττες και απόψε θεωρώ ότι θα τις κάνει επτά: 1.

Σάρπσμποργκ –Τρόμσο

Ισχυρή εντός έδρας η Σάρπσμποργκ, αποδυναμώνεται αισθητά μακριά από το γήπεδό της η Τρόμσο. Συνεπώς ο «άσος» έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο επειδή πρόκειται για ασταθείς ομάδες, που όμως εσχάτως σκοράρουν με ευκολία θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ.

Σταρτ – Κρίστιανσουντ

Η Σταρτ δίνει μάχη για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Κρίστιανσουντ από την άλλη στις εξόδους της δέχεται και πετυχαίνει εύκολα το γκολ. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία τρία παιχνίδια τους μετρούν ισάριθμα G/G, ενώ η Κρίστιανσουντ προέρχεται από τρεις σερί νίκες. Πρόκειται για ματς που μπορεί να ανοίξει, ειδικά αν σημειωθεί κάποιο γκολ νωρίς. Έτσι, θα επιλέξω το OVER 2,5.

Στρόμσγκοντσετ – Ράνχαϊμ

Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο γήπεδο για το θεσμό του κυπέλλου με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-0 και να παίρνουν την πρόκριση. Η Ράνχαϊμ ωστόσο, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και έως τώρα έχει αποδείξει ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην 2η θέση. Απόψε οι φιλοξενούμενοι θα δείξουν τι αξίζουν και αν πιάσουν τα φετινά στάνταρ απόδοσής τους θα καταφέρουν να αποδράσουν με ένα πολύτιμο «διπλό»: 2.

Σε ενδιαφέρει