Αίγυπτος – Ουρουγουάη: Περιμένοντας τον Σαλάχ

Πρώτος αγώνας στο φετινό Μουντιάλ για Αίγυπτο και Ουρουγουάη, με τη Ρωσία να έχει πάρει ήδη κεφάλι από εχθές. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Κούπερ αν θα ξεκινήσει τον Σαλάχ.
egypt uruguay

Τη νίκη που θα τις βάλει από νωρίς σε θέση οδηγού στον όμιλο ψάχνουν απόψε η Αίγυπτος του Σαλάχ και η Ουρουγουάη των Σουάρες – Καβάνι.

Τα προγνωστικά μου

Αίγυπτος – Ουρουγουάη: 2 & Under (3.00)

Ανάλυση

Μπορεί να πέρασαν 28 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της Αιγύπτου σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά ο ενθουσιασμός είναι τεράστιος και για να συμβεί αυτό έπρεπε να γίνουν δύο πράγματα. Αρχικά να κάτσει στον πάγκο ένας πολύπειρος προπονητής παγκόσμιου φήμης όπως είναι ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και εν συνεχεία να υπάρξει ένας ηγέτης που θα την πάρει από το χεράκι και θα την οδηγήσει εκ του ασφαλούς. Αυτός δεν είναι άλλος από τον φοβερό και τρομερό Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο φορ της Λίβερπουλ έκανε πράγματα και θαύματα μέσα στη σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ της χώρας του στα προκριματικά με διαφορά. Η μοίρα του επιφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι ως γνωστόν με τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ράμος, αλλά οι γιατροί έδωσαν το ΟΚ και παίζει κανονικά στη μεγάλη γιορτή. Στο τελευταίο της φιλικό ηττήθηκε από το Βέλγιο με το βαρύ 3-0. Εχει δεχτεί γκολ στα έξι από τα επτά τελευταία ματς, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Κούπερ θα ρίξει το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. «Το ότι παίζουμε με μια κορυφαία ομάδα δεν μας λέει κάτι. Εξάλλου, μετέχουμε στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη», τόνισε ο Αργεντινός ομοσπονδιακός, ο οποίος προσανατολίζεται στο 4-2-3-1 με ερωτηματικό αν θα ξεκινήσει το Σαλάχ. Αν παίξει από την αρχή θα μείνει εκτός ο Σόμπι και θα πάει στα άκρα ο Μόνσεν. Αν δεν βρεθεί στο αρχικό σχήμα, θα παίξει μεσοεπιθετικός ο Σόμπι και φουνταριστός ο Μόνσεν όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Ουρουγουάη για… φίλημα στα προκριματικά. Θα συνεχίζει με φόρα και στην τελική φάση;

Ο μύθος της Ουρουγουάης καλά κρατεί. Με δύο κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και 15 Κόπα Αμέρικα ευλόγως θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες χώρες στη Λατινική Αμερική. Στην προκριματική φάση έβγαλε μάτια. Επαιξε μπαλάρα και προκρίθηκε εύκολα. Πρώτος σκόρερ ο Καβάνι με 10 γκολ.  Στα τελευταία της φιλικά κέρδισε Τσεχία, Ουαλία και Ουζμπεκιστάν χωρίς να δεχτεί γκολ αποδεικνύοντας πως μπορεί τα μεγάλα ονόματα να βρίσκονται στην επίθεση, αλλά η άμυνά της είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Μεγάλο ατού ο κόουτς Ταμπάρες που θα κάτσει στον πάγκο της για τέταρτο σερί Μουντιάλ και ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τις δυνατότητες των παικτών του. Θέλει να μπει με το δεξί στη διοργάνωση απόψε βάζοντας από νωρίς τις βάσεις της πρόκρισης. Χωρίς καμία διάθεση για αστεία θα παραταχθεί με το κλασικό 4-4-2 και το «φονικό» δίδυμο Σουάρες – Καβάνι στην επίθεση. Ουσιαστικά παίζεται μόνο η θέση του δεξιού μπακ ανάμεσα σε Βαρέλα και Περέιρα. Ο πρώτος προέρχεται από τραυματισμό και ίσως δεν ξεκινήσει.

Πιθανές ενδεκάδες

Αίγυπτος (4-2-3-1)

Ελ Χανταρί

Φατί

Σαμίρ

Χεγκάζι

Αμπντελσαφί

Μόρσι

Χαμέντ

Τρεζεγκέ

Ελ Σάιντ

Μόνσεν

Σαλάχ

Ουρουγουάη (4-4-2)

Μουσλέρα

Περέιρα

Χιμένες

Γκοδίν

Κάσερες

Μπετανκούρ

Βεσίνο

Αρασκαέτα

Νάντες

Καβάνι

Σουάρες

Εκτίμηση

Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση και δεν είναι άλλο από την Ουρουγουάη. Γεμάτη ομάδα, με παίκτες τεράστιας αξίας που μια τους ενέργεια αρκεί για να χαρίσει τη νίκη. Πολύ περισσότερο τώρα που η Αίγυπτος έχει τον Σαλάχ σε μεταβατικό στάδιο μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Προβάδισμα στο διπλό, το οποίο θα συνδυάσω με το under στηριζόμενος στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Ουρουγουανών και το ταμπούρι των Αφρικανών.

Σε ενδιαφέρει