Ρολάν Γκαρός: Ο «δράκος» και το πριγκιπόπουλο

Η Χάλεπ από εχθές είναι η κάτοχος του φετινού Ρολάν Γκαρός στις γυναίκες και απόψε θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός των ανδρών ανάμεσα στον πολυνίκη Ναδάλ και τον πρωτάρη Τίεμ.
Sandplatz Koenig Nadal schiesst gegen Thiem Wegen Olympia Absage story px fafabfcafabcdeaa  thiem nadal  s jpg

Τελικός για γερά νεύρα θα διεξαχθεί απόψε στο Παρίσι ανάμεσα στον φοβερό και τρομερό Ναδάλ, αλλά και τον ανερχόμενο Τίεμ.

Τα προγνωστικά μου

Ναδάλ – Τίεμ (6,5 γκέιμς): 2 (1.87)

Ανάλυση

Για τον Ναδάλ ότι και να γράψω είναι λίγο. Αρκεί να αναφέρω πως πριν ξεκινήσει η διοργάνωση πλήρωνε κατά μέσο όρο 1.40 να φτάσει στο τρόπαιο. Είναι ο πολυνίκης του Ρολάν Γκαρός και χαρακτηρίζεται δικαίως ως ο βασιλιάς της… σκόνης.  Ο 32χρονος Ισπανός βρίσκεται στο Νο 1 της κατάταξης και μετράει αισίως 10 ολόκληρες κατακτήσεις Ρολάν Γκαρός. Πιο πρόσφατο το περσινό. Αριστερόχειρας, με τρομερή ταχύτητα και αντοχή. Στο χώμα δεν παίζεται. Ηδη έκανε πλάκα σε Πέγια, Γκασκέ, Μάρτερερ, Σβάρτζμαν και Ντελ Πότρο. Ένα σετ έχει χάσει ως τώρα. Καταπληκτικός στις επιστροφές της μπάλας. Κόντρα στον αναγεννημένο Ντελ Πότρο στα ημιτελικά που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η ευκολία με την οποία έφτασε στο 3-0.

Θα πάθει… υπερκούπωση ο Ναδάλ σηκώνοντας ακόμα ένα Ρολάν Γκαρός ή ο Τίεμ θα κάνει το μεγάλο κόλπο; 

Από την άλλη ο Τίεμ είναι αναμφίβολα το μέλλον. Παίκτης από το πάνω ράφι, μικρός σε ηλικία, χωρίς τεράστια εμπειρία, αλλά με φοβερές δυνατότητες. Εχει γίνει πολύ πιο επιθετικός και θρασείς στο παιχνίδι του. Στοιχεία που του έλλειπαν. Τεχνική έχει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πολλοί μιλάνε για το νέο Νο 1 σε μερικά χρόνια. Ο καιρός θα δείξει. Παρότι αρχικά έχασε σετ από Τσιτσιπά, Μπερετίνι και Νισικόρι στη συνέχεια δεν αγχώθηκε καθαρίζοντας Ζβέρερφ και Τσεσινάτο με 3-0. Εννιά φορές έχει αντιμετωπίσει τον Ναδάλ και του έχει πάρει τρεις νίκες. Μάλιστα όλα τους τα παιχνίδια έγιναν σε χωμάτινη επιφάνεια. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο Αυστριακός κατάφερε να κερδίσει τον Ράφα πειν από ένα μήνα στο τουρνουά της Μαδρίτης με 2-0 σετ. Εκεί θα προσπαθήσει να πατήσει απόψε.

Εκτίμηση

Θεωρητικά η μάχη φαντάζει άνιση, αλλά πρακτικά ο Τίεμ έχει την ποιότητα και τον ενθουσιασμό να κοιτάξει μέχρι ενός σημείου στα μάτια τον αντίπαλό του και να υπερασπιστεί το χάντικαπ των 6,5 γκέιμς. Ακόμα και με 3-0 να κερδίσει ο Ναδάλ μπορεί να το πράξει με μικρότερη διαφορά. Βουρ στο διπλό στο χάντικαπ λοιπόν.

Σε ενδιαφέρει