Ρολάν Γκαρός: Ζωντανοί στο… όνειρο

Ωρα ημιτελικών απόψε στο Ρολάν Γκαρός με δύο ξεκάθαρα φαβορί, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.
del

Μια ανάσα από το τέλος της διαδρομής φτάσαμε και στο φετινό Ρολάν Γκαρός στα γήπεδα του Παρισιού. Ο μεγάλος αυτοκράτορας Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Ντελ Πότρο και ο Τίεμ την έκπληξη, Μάρκο Κετσινάτο.

Ανάλυση

Αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης είναι ο Ιταλός Μάρκο Κετσινάτο. Παίκτης που απέδειξε με τις εμφανίσεις του πώς μόνο φούσκα δεν αποτελεί η επίδοσή του. Ηδη έχει πιάσει ταβάνι στην καριέρα του και βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση αυτής. Εχει ανέβει στο Νο 72 της κατάταξης και το φινάλε του Ρολάν Γκαρός θα τον βρει πολύ ψηλότερα. Στον προηγούμενο γύρο πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κερδίζοντας τον Τζόκοβιτς με 3-1.

Θα πέσουν κορμιά στους δύο ημιτελικούς Ανρρών του Ρολάν Γκαρός. Ποιοι θα πάρουν το εισιτήριο; 

Ο Τίεμ είναι ένας από τους πιο φιλόδοξους νεαρούς τενίστες της εποχής μας και μετά το 3-1 επί του Νισικόρι απέκλεισε τον Ζβέρεφ με 3-0. Βέβαια στα μέσα του δεύτερου σετ ο αντίπαλός του αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι και απλά έπαιξε για να μην αποχωρήσει πρόωρα απογοητεύοντας τον κόσμο που γέμισε το κορτ. Σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστος από τον αντίπαλό του, αλλά δεν μπορώ να υποτιμήσω τη δίψα του Ιταλού, που συν τοις άλλοις το 2013 αντιμετώπισε τον Αυστριακό σε παρόμοια επιφάνεια για πρώτη και τελευταία φορά επικρατώντας με 2-0. Βέβαια, από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Φαβορί μεν ο Τίεμ, αλλά δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί ο Κετσινάτο και δεν αποκλείω να του πάρει τουλάχιστον ένα σετ οδηγώντας ξεκάθαρα στο over 32,5 γκέιμς.

Στον άλλο ημιτελικό ο Ναδάλ προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στον Ντελ Πότρο, αλλά πραγματικά ο Αργεντινός που έχει βγάλει τα μάτια με τις επιδόσεις του ως τώρα. Αποκορύφωμα το 3-1 κόντρα στον Τσίλιτς στον προηγούμενο γύρο. Εντυπωσιακό πρώτο σερβίς, εξαιρετικά χτυπήματα στα όρια των γραμμών και το σημαντικότερο είναι ότι έχει αυξήσει την φυσική του κατάσταση, που παραδοσιακά αποτελεί αγκάθι. Σε 15 συγκρούσεις με τον Ναδάλ έχει πάρει πέντε νίκες, αλλά ηττήθηκε και στις δύο σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ναδάλ δύο φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση στη φετινή διοργάνωση και τον έσωσε η βροχούλα. Πιο πρόσφατο αυτό του προημιτελικού με τον Σβάρτζμαν. Βρέθηκε πίσω με 1-0 στα σετ και με μπρέικ κάτω στο δεύτερο, αλλά σε εκείνο το σημείο έπιασε βροχή και το ματς διεκόπη. Συνεχίστηκε για λίγο μετά από ώρες και ο Ναδάλ πήρε πίσω το μπρέικ, αλλά έπιασε εκ νέου βροχή. Ετσι μετατέθηκε για την επόμενη μέρα και εκεί ο Ισπανός καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες επικρατώντας με 3-1. Μπορεί να μην υπερτερεί του Ντελ Πόρτο στη δύναμη του σερβίς, αλλά σαφέστατα διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα, ταχύτητα και αντοχή. Λ

ογικά θα πάει την αναμέτρηση εκεί που αυτός θέλει, αλλά θα παιδευτεί αρκετά από έναν άξιο αντίπαλο. Πρόκληση το over 32,5 και σε αυτή την περίπτωση.

Τα προγνωστικά μου

ΚΕΤΣΙΝΑΤΟ – ΤΙΕΜ          Over 32,5 γκέιμς (1.95)

ΝΑΔΑΛ – ΝΤΕΛ ΠΟΤΡΟ Over 32,5 γκέιμς (1.75)

Σε ενδιαφέρει