Διεθνή φιλικά: Με άγριες διαθέσεις οι ευρωπαϊκές ομάδες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν οι εθνικές ομάδες την προετοιμασία τους για το Μουντιάλ 2018.
england costa

Από τα σημερινά ματς ξεχωρίζει η σύγκρουση της Αγγλίας με την Κόστα Ρίκα στο «Έλαντ Ρόουντ».

Ανάλυση

Αγγλία – Κόστα Ρίκα

Η Αγγλία στο πιο πρόσφατο φιλικό νίκησε με 2-1 τη Νιγηρία, ωστόσο εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δημιούργησε αρκετές απειλές για την αντίπαλη εστία, ενώ στο δεύτερο μισό του αγώνα η απόδοσή της έπεσε αισθητά. Παραμένει πάντως εδώ και εννιά ματς αήττητη, αν και στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το under 2.5 γκολ.  Η Κόστα Ρίκα από την άλλη στο τελευταίο φιλικό μπροστά στο κοινό της πριν από το Μουντιάλ υπέταξε τη Β. Ιρλανδία με 3-0 πραγματοποιώντας μία επιβλητική εμφάνιση. Σήμερα πάντως, θα παραταχθεί χωρίς τους Ρουίζ, Μπολάνιος και Ουρένια, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς και θα προφυλαχτούν εν όψει της έναρξης του Μουντιάλ. Ο «άσος» της Αγγλίας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και γι’ αυτό θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ, το οποίο βρίσκεται σε ελκυστικές αποδόσεις.

Σε ποιο από τα σημερινά διεθνή φιλικά θα σκάσει η «μπόμπα»;

Νότια Κορέα – Βολιβία

Φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Αυστρία και πιθανότατα υπό βροχή. Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για το Μουντιάλ, όμως στο πιο πρόσφατο φιλικό της κόντρα στη Βοσνία έδειξε ότι έχει αμυντικά προβλήματα. Η Βολιβία από την άλλη θα έχει αρκετούς νέους παίκτες στη σύνθεσή της και προέρχεται από ήττα με 3-0 από τις ΗΠΑ. Η Νότια Κορέα λογικά θα νικήσει, όμως ο «άσος» είναι σε χαμηλές τιμές. Γι’ αυτό θα επιλέξω το UNDER 2.5 γκολ σε αυτό το ματς.   

Πορτογαλία – Αλγερία

Το τελευταίο φιλικό τεστ της Πορτογαλίας πριν από το Μουντιάλ στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με τους βασικούς και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεση. Η Αλγερία από την άλλη είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση, ενώ υπάρχουν φήμες και για ρήξη στις σχέσεις του προπονητή Μαντζέρ με ορισμένους παίκτες – «αστέρια» της ομάδας. Κατά συνέπεια θα επιλέξω το OVER 2.5 σε αυτή την αναμέτρηση.

Ισλανδία – Γκάνα

Αστάθεια στην απόδοσή της παρουσιάζει η Ισλανδία λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, όπου βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Αργεντινή, Νιγηρία και Κροατία. Η Γκάνα από την άλλη παρότι αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα φιλικά. Σήμερα πάντως θα της λείψουν οι Αγιού και Γκίαν. Προβάδισμα στην έδρα σε αυτό το παιχνίδι, αφού οι Ισλανδοί θα θέλουν μία νίκη – ψυχολογική ντόπα εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο: 1.

Σε ενδιαφέρει