Ρολάν Γκαρός: Η τετράδα χωράει μόνο έναν

Εφτασε αισίως στα προημιτελικά το φετινό Ρολάν Γκαρός και απόψε την παράσταση κλέβει η μάχη του Τίεμ με τον Ζβέρεφ.
Ρολάν Γκαρός: Η τετράδα χωράει μόνο έναν

Δύο από τους πιο ελπιδοφόρους τενίστες της νέας γενιάς συγκρούονται απόψε στο Παρίσι με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ανάλυση

Ο Τίεμ βρίσκεται στο Νο 8 της κατάταξης αποκλείοντας κατά σειρά Ιβάτσκα, Τσιτσιπά, Μπερετίνι και Νισικόρι. Μόνο στο πρώτο δεν έχασε σετ. Στα τρία επόμενα έχασε από ένα. Παίζει πολύ επιθετικό τένις, ρισκάρει στα όρια των γραμμών και έχει ανεβάσει το ποσοστό του πρώτου επιτυχημένου σερβίς. Κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλος μετράει 4 νίκες σε 6 αγώνες εκ των οποίων οι τρεις σημειώθηκαν σε χωμάτινη επιφάνεια.

 

Ο Ζβέρεφ έχει ανέβει στο Νο 3 της κατάταξης και σαφέστατα είναι πιο εξαντλημένος από τον αντίπαλό του έχοντας παίξει τρία σετ περισσότερα από τον Αυστρακό. Αρχικά απέκλεισε τον Μπεράνκις με 3-0 και στη συνέχεια πέταξε εκτός Λάγιοβιτς, Τζουμχούρ και Κατσάνοφ με 3-2 και εντυπωσιακές ανατροπές. Μπορεί να έχει 4 ήττες σε 6 συγκρούσεις με τον Τίεμ, αλλά οι στις πέντε πήραν τουλάχιστον από ένα σετ ο καθένας, ενώ στο τελευταίο κατάφερε να επιβληθεί ο Γερμανίς με 2-0 στη Μαδρίτη πριν από 20 μέρες.

Εκτίμηση

Κακά τα ψέματα οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες. Το πείσμα και η αποφασιστικότητα του Ζβέρερ μπορούν να τον οδηγήσουν ψηλά. Ο Τίεμ δείχνει λίγο πιομ σταθερός ως τώρα στο τουρνουά και πιο ξεκούραστος. Οπου κι αν καταλήξει η μάχη έχω την αίσθηση πως η βαλίτσα θα πάει μακριά και η αναμέτρηση θα είναι πολύωρη. Ως εκ τούτου το over 38,5 γκέιμς αποκτά αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης περιμένοντας τέσσερα ή ακόμα και πέντε γεμάτα σετ.

Σε ενδιαφέρει