NBA: Τρίζει ο θρόνος του βασιλιά

Πρώτο ματς μπολ για τους Μπόστον Σέλτικς, καθώς επικρατούν 3 – 2 των Καβαλίερς, καθώς καμία ομάδα δεν δείχνει μέχρι τώρα ικανή να κάνει το πολυπόθητο break.
usa today

Τελευταία ευκαιρία για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς (3 – 2 η σειρά) και ο Λεμπρόν Τζέιμς που δείχνει κόπωση θέλει να επαναφέρει τη σειρά στο 3 – 3 και στο «TD Garden».

Τα προγνωστικά μου

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μπόστον Σέλτικς: 1 με – 6,5 (1.87)

Ανάλυση

Ούτε τώρα κατάφεραν να αλώσουν την έδρα των Μπόστον Σέλτικς οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς κι αυτό γιατί φαίνεται ότι στα πραγματικά πολύ δύσκολα δεν γίνεται να τα καταφέρνει μόνος του και το supporting cast να εξαφανίζεται. Ο βασιλιάς μπορεί να έδειχνε κουρασμένος, αλλά ακόμα κι έτσι, πέτυχε 26 πόντους, κατέβασε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Τελικά ήρθε η ήττα (96 – 83), η τρίτη στο «TD Garden» και πλέον έχουν έρθει με την πλάτη στον τοίχο. Το καλό είναι ότι επιστρέφουν στην έδρα τους. Μέσα στο Οχάιο σκοράρουν 108,5 πόντους τη στιγμή που στη Βοστώνη σκοράρουν μόλις 86,7 πόντους. Θέλουν λύσεις από το τρίποντο (μόλις 9/34 στο 5ο ματς), άρα περισσότερη βοήθεια από Κλάρκσον, Τζέι Αρ Σμιθ και Χιλ. Βέβαια, όλο αυτό είναι μια πρόταση.

 

 

Ο Τέιτουμ δείχνει ότι δεν είναι ρούκι (24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), αλλά έτοιμος παίκτης, οι Σέλτικς από τη στιγμή που λείπουν οι δύο κορυφαίοι παίκτες τους το έχουν ρίξει στη σκυλίσια άμυνα και κάπως έτσι δεν χάνουν ποτέ στην έδρα τους. Πολύ άνετη νίκη με 96 – 83 κόντρα στους Καβς, 3 – 2 η σειρά και πρώτο ματς μπολ πρόκρισης. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 21 πόντους ενώ υπήρχε και επιθετικός πλουραλισμός, καθώς 6 παίκτες είχαν τουλάχιστον από 13 πότνους. Μεγάλη πληγή είναι τα εκτός έδρας, αλλά από τη στιγμή που έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα στην Ανατολή δεν τους έχει κοστίσει. Το ιστορικό τους ρεκόρ όταν προηγούνται με 2 – 0 σε σειρές play – off έχει φτάσει στο 37 – 0 και είναι κοντά και στο 38. Σταθερά εκτός ο Λάρκιν με πρόβλημα τραυματισμού.

Εκτίμηση

Η ανάγκη και η έδρα μας δείχνουν το δρόμο προς τα αριστερά. Άλλωστε, πλέον γίνεται και μια διαχείριση δυνάμεων, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πια οι Καβς σε αντίθεση με τους Σέλτικς. Άσος με το χάντικαπ.

Σε ενδιαφέρει