Κόπα Λιμπερταδόρες: «Εξιλέωση» ψάχνει η Ρασίνγκ

Να ξεπεράσει τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα θέλει η ομάδα από το Μπουένος Άιρες.
racing

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε ο πέμπτος όμιλος του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πιο συγκεκριμένα, η Ρασίνγκ Κλουμπ ψάχνει αντίδραση μετά από τις… εγχώριες αποτυχίες στην έδρα της Κρουζέιρο που έχει ήδη προκριθεί, ενώ η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε υποδέχεται τη Βάσκο ντα Γκάμα με φόντο την τρίτη θέση του ομίλου.

Ανάλυση

Kρουζέιρο – Ρασίνγκ Κλουμπ

Από την ήττα με 1-0 στην έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο προέρχεται η Κρουζέιρο. Έτσι, μπήκε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων νικών και συνολικά έξι αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, μένοντας πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στο Λιμπερταδόρες, μετά από μια ήττα και δύο ισοπαλίες στα τρία πρώτα ματς, ήρθαν δύο σερί νίκες, αποτελέσματα που της εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που κερδίσει απόψε θα τερματίσει και πρώτη στον όμιλο, για αυτόν το λόγο οι γηπεδούχοι θα κατεβάσουν ενδεκάδα βασικών.

Από τη μεριά της, η Ρασίνγκ Κλουμπ με την εντός έδρας ήττα από την Κολόν (1-3) στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής απόλεσε το εισιτήριο του επόμενου Λιμπερταδόρες, τη στιγμή που ακόμα και ο βαθμός της ήταν αρκετός. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες μετά γνώρισε επίσης ήττα από τη Σαρμιέντο Ρεσιστέντσια με 0-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου. Στο Λιμπερταδόρες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου και θέλει το θετικό αποτέλεσμα απόψε για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Εκτός θα μείνουν ο μπακ Σαράβια, ο στόπερ Σίγαλι και ο χαφ Ντομίνγκες.

Εκτίμηση: Θεωρώ ότι η Κρουζέιρο, αφού έχει ήδη προκριθεί δε θα βάλει και τα πόδια της… στη φωτιά, τη στιγμή που η Ρασίνγκ θέλει να αποδείξει ότι τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα ήταν μια ατυχής συγκυρία. 2

 

Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε – Βάσκο ντα Γκάμα

Από μια νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις προέρχεται η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, η οποία δε μπορεί με τίποτα τα σηκώσει κεφάλι τελευταία. Στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα στη Χιλή υποδέχθηκε την Παλεστίνο και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 10’, δέχθηκε την ανατροπή με δύο γκολ στο 27’ και στο 30΄ με το 1-2 να απραμένει μέχρι το τέλος. Στο Λιμπερταδόρες έχει χάσει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η 3η θέση και η συνέχεια στο Σουνταμερικάνα, κάτι που μπορεί να πετύχει αν δεν ηττηθεί με δύο γκολ και πάνω. Τιμωρημένοι είναι ο χαφ Ρέγιες και ο επιθετικός χαφ Ράος.

Η Βάσκο ντα Γκάμα, από την άλλη, κατάφερε να πάρει σημαντικό βαθμό στην έδρα της Φλαμένγκο (1-1) και έτσι έφτιαξε την ψυχολογία της για τη συνέχεια. Στο Λιμπερταδόρες δε μπορεί και μαθηματικά να ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως αν νικήσει με δύο γκολ διαφορά σήμερα θα πάρει την τρίτη θέση που της δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει στο Σουνταμερικάνα. Τιμωρημένος είναι ο μπακ Ενρίκε.

Εκτίμηση: Θα τα δώσει όλα για τη νίκη με δύο γκολ διαφορά η Βάσκο και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση της Ουνιβερσιδάδ τα πλλά γκολ θα βρίσκονται μέσα στις επιλογές μας. Over 2,5

Σε ενδιαφέρει