Α’ Νορβηγίας: Επικίνδυνη αποστολή για τη Ρόζενμποργκ

Με «όπλο» την άμυνά της, η Ρόζενμποργκ τρέχει σερί 9 αγώνων χωρίς ήττα, ωστόσο σήμερα έχει την πιο δύσκολη αποστολή της στην έδρα της Χάουγκενσουντ.
Α’ Νορβηγίας: Επικίνδυνη αποστολή για τη Ρόζενμποργκ

Πλήρης αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας, καθώς διεξάγονται 8 αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Ανάλυση

Κρίστιανσουντ – Στρόμσγκοντσετ

Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις πιο ντεφορμέ και κακές αμυντικά ομάδες της κατηγορίας. Η Κρίστιανσουντ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει μόλις μία νίκη. Τελευταίο της ματς κόντρα στη Ράνχαϊμ από την οποία ηττήθηκε εντός έδρας με 3 – 1. Δεν τα πάει όμως καλύτερα και η Στρόμσγκοντσετ, αφού αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και πλέον – παρά το ποιοτικό της ρόστερ – έχει φτάσει μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, άρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο πιεστική. Χαρακτηριστικό της κακής της αμυντικής συμπεριφορά είναι ότι στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει δεχθεί γκολ στα 9. Με δεδομένη την ανάγκη για νίκη, αλλά και τις αμυντικές αδυναμίες, επιλογή μας είναι το OVER.

Ράνχαϊμ – Μόλντε

Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο η νεοφώτιστη Ράνχαϊμ, καθώς χωρίς άγχος και με άγνοια κινδύνου, όχι μόνο «χτυπάει» στα ίσα κάθε παιχνίδι, αλλά πιάνει στον ύπνο όλους τους αντιπάλους της. Τέσσερα ματς αήττητη και δύο σερί νίκες, με τελευταίες αυτές κόντρα στην Όντ Γκρένλαντ (3 – 1) και την Κρίστιανσουντ (1 – 3). Μοιραία έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση και διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 20 γκολ σε 10 ματς. Σε κακή κατάσταση είναι όμως η Μόλντε, αφού ναι μεν επέστρεψε στις νίκες (2 – 0 την κακή Στρόμσγκοντσετ), έπειτα από δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει με την παρουσία της. Αδύναμη εκτός έδρας έχοντας μόλις μία νίκη και είναι πλέον στο – 9 από την κορυφή. Επιλέγουμε το 1DNB.

Αγωνιστική – φωτιά στη Νορβηγία με πλήρη δράση με συμφέρουσες αποδόσεις και πλήθος ειδικών.

Στάμπαεκ – Οντ Γκρένλαντ

Δεν φαίνεται να… παλεύεται ιδιαίτερα η κατάσταση στην Στάμπαεκ. Τρεις συνεχόμενες ήττες, όλες όμως οριακές (στο 1 – 0) οι δύο εκτός έδρας (Κρίστιανσουντ, Βαλερένγκα) και η μία από τη Ρόζενμποργκ. Είναι, λοιπόν, ήττες, αλλά δεν αποτέλεσαν εξέλιξη που δεν ήταν και η αναμενόμενη. Είναι στην επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι «χτυπάει» τα παιχνίδια της. Η Οντ Γκρένλαντ από τη δική της πλευρά βρίσκεται σε limit up, καθώς έχει σημειώσει τέσσερις νίκες σε πέντε ματς και μάλιστα σε αυτό το εύρος αγώνων έχει σημειώσει 13 γκολ. Περίεργο ματς για να το πιάσει κάποιος για ένα σημείο. Προτιμότερο το εύρος των γκολ (2 – 3), καθώς οι γηπεδούχοι είναι σε κακή θέση βαθμολογικά, αλλά με ανώτερους αντιπάλους από την Οντ Γκρένλαντ ήταν πολύ ανταγωνιστική και μπορεί ακόμα και να σκοράρει.

Τρόμσο – Βαλερένγκα

Ανάσανε βαθμολογικά η Τρόμσο με τη νίκη της επί της Μπόντο Γκλιμτ και μάλιστα εκτός έδρας. Νίκη με 1 – 0 και ξέφυγε από το γκρουπ των τελευταίων ομάδων. Προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες (Μπραν και Λίλεστρομ), ενώ πριν από αυτά είχε «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Κρίστιανσουντ. Γενικότερα, αποτελεί μια ομάδα έδρας (εξαίρεση αποτέλεσε το διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής), καθώς έχει πετύχει 12 γκολ από τα συνολικά 16 στο πρωτάθλημα. Σε ανοδική τροχιά η Βαλερένγκα, καθώς άρχισε αν μη τι άλλο να βρίσκει μια ισορροπία στο παιχνίδι της. Όταν δεν σκόραρε έμενε στο 0 – 0. Όταν πετύχαινε δύο γκολ, δεχόταν ανάλογα δύο γκολ (Ράνχαϊμ, Χάουγκεσουντ). Στα δύο τελευταία κατάφερε και να σκοράρει και να κρατήσει το μηδέν (νίκες με 1 – 0 κόντρα σε Σάντεφιορντ, Στάμπαεκ). Στόχος της είναι το πρωτάθλημα ή τουλάχιστον η διεκδίκησή του, άρα τώρα θέλει μόνο νίκες, αφού είναι στο – 8 από την Μπραν. Επιλογή μας το διπλό, αφού η Βαλερένγκα και καλύτερη ομάδα διαθέτει και σε καλύτερη φόρμα βρίσκεται.

Χάουγκεσουντ – Ρόζενμποργκ

Επικίνδυνη έξοδος για τη Ρόζενμποργκ. Ο γηπεδούχοι μετράει στα τελευταία πέντε παιχνίδια, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας βρει δίχτυα και στις πέντε αναμετρήσεις. Την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να βάλει «φρένο» στην Μπραν (1 – 1) και μάλιστα εκτός έδρας, δείχνοντας το πόσο ανταγωνιστικό σύνολο διαθέτει. Πάντα βρίσκει δίχτυα, έχοντας μείνει στο μηδέν μόλις μία φορά. Η Ρόζενμποργκ όμως είναι σε τρομερή κατάσταση. Εννιά ματς αήττητη με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει βελτιωθεί αμυντικά, αφού διατηρεί το μηδέν στις έξι αναμετρήσεις σε αυτό το εύρος αγώνων. Η Ρόζενμποργκ θα θελήσει να το πάρει μέσω της άμυνάς της, όπως κάνει συνήθως. UNDER.

Σε ενδιαφέρει