Α’ Σουηδίας: Μισή η Σίριους, αγριεμένη η Νόρκεπινγκ

Με σοβαρές απουσίες θα υποδεχτεί η ουραγός Σίριους την Τρέλεμποργκ. Αήττητη εντός έδρας η Σούντσβαλ, σε εξαιρετική φόρμα η Νόρκεπινγκ.
Α’ Σουηδίας: Μισή η Σίριους, αγριεμένη η Νόρκεπινγκ

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας.

Ανάλυση

Σίριους – Τρέλεμποργκ

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα η Σίριους. Αν συνεχίζει έτσι δεν σώζεται ούτε με… σφαίρες. Βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και τρέχει ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών με πιο πρόσφατη αυτή από την Κάλμαρ με 1-0. Πέντε no goal στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Σοβαρές οι απουσίες των Μπιέρστρομ, Κίντλουντ, Άισβολντ και Λούντχολμ. Κάτι δείχνει να κινείται στην Τρέλεμποργκ τελευταία. Δύο νίκες στα τρία τελευταία που την ξεκόλλησαν από τον πάτο και την έβγαλαν μάλιστα εκτός επικίνδυνης ζώνης. Το 1-0 επί της Μάλμε ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία. Πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη. Μακριά από την έδρα της έχει τρία goal/goal στις τέσσερις πιο πρόσφατες εξόδους. Η Σίριους δείχνει αυτή την περίοδο να μην μπορεί να κερδίσει ούτε στο οικογενειακό διπλό. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ η ανεβασμένη Μπρόμα. Πρόκληση το Χ2.

 

Σούντσβαλ – Εστερσουντ

Η Σούντσβαλ έκανε ότι ήθελε κόντρα στην Μπρομαποϊκάρνα στον τελευταίο αγώνα και επιβλήθηκε με 3-0. Τα γκολ από το 30’ ως το 55’. Σκόρερς ο Χαλένιους δις και Γουίλσον. Εφτασαν τα τέσσερα διαδοχικά over οι γηπεδούχοι Τα τρία εξ αυτών ήταν goal/goal. Το ξεκίνημα της Εστερσουντ δεν ήταν σε καμία περίπτωση όπως το φανταζόντουσαν οι οπαδοί του συλλόγου. Σταθερά στις τελευταίες θέσεις με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νόρκεπινγκ με 2-0 ακολούθησε το 1-1 στην έδρα της ΑΪΚ με μπόλικη δόση τύχης. Στις τρεις από τις τέσσερις φετινές της εξόδους έφερε σύνολο τερμάτων «2-3». Αήττητοι εντός έδρας οι γηπεδούχοι με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αδικεί τον εαυτό της η Εστερσουντ, που ξεκάθαρα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από την μπάλα που αποδίδει. Μακριά…

Νόρκεπινγκ – Ντάλκουρντ

Μεγάλο διπλό για τη Νόρκεπινγκ στην έδρα της Γκέτεμποργκ με 2-0. Δεύτερο κολλητό διπλό μετά από το 2-0 επί της Εστερσουντ. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία χωρίς να δεχτεί γκολ. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπει ο βασικός φορ Λάρσον. Η Ντάλκουρντ ισοβαθμεί με τη Σίριους στον πάτο της βαθμολογίας και πολύ δύσκολα θα βγει από το αδιέξοδο. Πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στην απόδοσή της. Ηττα με 1-0 από την Τζουργκάρντεν εκτός έδρας. Πέντε ήττες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Επτά κολλητές εκτός έδρας ήττες φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μόνο στο ένα από αυτά τα ματς κατάφερε να σκοράρει. Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ψυχολογία και επιπέδου στις δύο ομάδες. Ο άσος δείχνει πως πολύ δύσκολα θα σπάσει.

Σε ενδιαφέρει