ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι… ξεκούραστοι Ρώσοι και οι πλήρεις Ισπανοί

Δύο παραδοσιακές δυνάμεις στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Euroleague, καθώς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν δύο από τις πιο συνεπείς ομάδες σε φάση Final Four.
csca real

Η πλέον αμφίρροπη μάχη των ημιτελικών της Euroleague, καθώς ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν δύο από τις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης (σίγουρα τις πιο βαριές του Final Four), δύο από τα υψηλότερα μπάτζετ ενώ με την επάνοδο των τραυματιών της «βασίλισσας» διαθέτουν και δύο από τα πληρέστερα ρόστερ.

Τα προγνωστικά μου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης:  2 (2.60)

Ανάλυση

Υπερηχητική η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη φετινή κανονική διάρκεια της Euroleague, όπως άλλωστε είναι και ο κανόνας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν φάνηκε το ίδιο ανίκητη και στις αναμετρήσεις με τη Χίμκι, εκεί που χρειάστηκε μπόλικη τύχη, έναν Σέρχι Ροντρίγκεθ από άλλη διάσταση και λίγο σπρώξιμο από τη διαιτησία σε κρίσιμες φάσεις στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων. Κι όλα αυτά, κόντρα σε μία Χίμκι, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν. Δικαιολογία και μάλιστα σοβαρή, ήταν η ταυτόχρονη απουσία του καλύτερου αμυντικού της ομάδας, Κάιλ Χάινς και του πρώτου σκόρερ, Νάντο Ντε Κολό, καθώς και οι δύο τέθηκαν off με μυϊκά προβλήματα τραυματισμών. Τελικά, πέρασε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 3 – 1 και πλέον ο Δημήτρης Ιτούδης θέλει το δεύτερο τρόπαιό του ως τεχνικός της «αρκούδας». Φυσικά, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής των Ντε Κολό και Χάινς, αφού αγωνίζονται κανονικά πλέον στη VTB League, ωστόσο εκτός θα είναι ο αναπληρωματικός γκαρντ, Λίο Βέστερμαν. Μεγάλο όπλο η ευστοχία της από τη γραμμή των 6,75,  καθώς σουτάρει με 41,7%, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης και λόγω του βατού επιπέδου στη VTB League κάνει διαχείριση, για να είναι οι παίκτες του στην καλύτερη κατάσταση.

 .

Κι όμως αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών προβλημάτων μέσα στη διάρκεια της σεζόν, όχι μόνο είναι ζωντανή και παρούσα στο Final Four, αλλά κατάφερε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό έχοντας μάλιστα και μειονέκτημα έδρας. Ηττήθηκε με 30 πόντους στο πρώτο παιχνίδι της σειράς από τους «πράσινους», ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζεται μια μεγάλη φανέλα και έφερε τούμπα τη σειρά με 3 – 1. Όπλο της είναι η επίθεση και ο τρελός ρυθμός στα παιχνίδια της, αφού σκόραρε στην κανονική περίοδο 85,7 πόντους μέσο όρο ενώ στις νίκες επί του Παναθηναϊκού ξεπέρασε όλες τους 81 πόντους. Αυτός ο ρυθμός μεταφράζεται σε πολλές κατοχές, άρα και σε «χειρότερη» άμυνα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αφού με τους «πράσινους» όταν χρειάστηκε έπαιξε και άμυνα. Το πιο σημαντικό για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι οι αριθμοί, αλλά η υγεία της. Έτοιμος ο Γιουλ, έχει πάρει ανάσες ο Ντόντσιτς, μέσα και ο Καμπάτσο που έλειψε από τη σειρά με τον Παναθηναϊκό και φυσικά κανένα πρόβλημα με τον Ράντολφ. Εκτός ο Κούζμιτς που είναι κάτι γνωστό και το κενό του έχει καλυφθεί.

Εκτίμηση

Φαβορί και μάλιστα ξεκάθαρο με τις αποδόσεις είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι στο παρελθόν σε φάση ημιτελικών έχουν φανεί λίγοι, γνωρίζοντας αποκλεισμούς π.χ. από τον Ολυμπιακό. Παίκτες με μεγαλύτερη προσωπικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης που επιτέλους θα παίξει πλήρης στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Το διπλό στο 2.60 παίζεται.

Σε ενδιαφέρει