Α’ Τουρκίας: Φινάλε βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά με…γκολ

Πέντε αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για την 34η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.
osmanlispor

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι σημερινοί αγώνες είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, αφού από την προηγούμενη αγωνιστική ξεκαθάρισε η μάχη του υποβιβασμού με τις Οσμάνλισπορ και Γκεντσλερμπιρλιγκί να ακολουθούν την Καραντεμίρ Καραμπόκ στην Β’ κατηγορία.

Ανάλυση

Ακισασπόρ – Οσμάνλισπορ

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο και φέτος στην έδρα τους σκοράρουν λιγότερα γκολ απ’ ότι μακριά από αυτήν, ενώ παρουσιάζουν αστάθεια στην απόδοση. Σήμερα θα έχουν την ψυχολογία στα ύψη όμως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και έχουν το προβάδισμα απέναντι στην υποβιβασμένη Οσμάνλισπορ. Άλλωστε στους φιλοξενούμενους έχουν ξεκινήσει εξελίξεις μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού την προηγούμενη αγωνιστική και σήμερα είναι πιθανό να παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα: 1.

Σε ποιο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος θα γίνει η έκπληξη;  

Αλάνιασπορ – Αντάλιασπορ

Τοπικό ντέρμπι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκασαμά, ενώ επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Τζαβέλλας. Εκτός μάχης πιθανότατα και ο τραυματίας Μανιάτης. Οι γηπεδούχοι μετρούν 19 OVER 2,5 σε 25 ματς στο γήπεδό τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν 20 OVER σε 33 ματς πρωταθλήματος. Έτσι, θα επιλέξω το OVER 2,5 & G/G σε αυτή την αμφίρροπη αναμέτρηση.

Γκεντσλερμπιρλιγκί – Μπουρσασπόρ

Απογοήτευση επικρατεί στους γηπεδούχους μετά τον υποβιβασμό. Σήμερα δεν θα έχουν τον τιμωρημένο Ογκούζ, ενώ εννιά παίκτες τους ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη εξασφάλισαν δύσκολα τη σωτηρία και προέρχονται από πέντε σερί G/G. Σήμερα θα έχουν κι αυτοί απουσίες βασικών παικτών, αλλά έχουν ευνοϊκή παράδοση κόντρα στη Γκεντσλέρ και γι’ αυτό θα πάω με το «διπλό» που προσφέρεται σε αποδόσεις αουτσάιντερ!

Μαλάτιασπορ – Καϊσερισπορ

Αδιάφορος αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που εξασφάλισαν άνετά την παραμονή τους. Οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς νίκη στα τελευταία έξι, ενώ σήμερα θα παραταχθούν με πολλούς αναπληρωματικούς. Επιπλέον στην έδρα τους φέτος έχουν μεγάλη έφεση στο G/G. Η Καϊσερισπορ από την άλλη τελειώνει απογοητευτικά τη σεζόν (προέρχεται από 4 σερί ήττες) με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προπονητή, Σουμούντικα. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Σαγκλάμ, ο οποίος θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας. Επομένως, θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ σε αυτό τον αγώνα, αφού εμφανίζεται συχνά στα πρόσφατα ματς των δύο ομάδων.

Τραμπζονσπόρ – Καραντεμπίρ Καραμπόκ

Η Τραμπζόνσπορ παρότι βρίσκεται στην  5η θέση έμεινε εκτός Europa League μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από την Ακίσασπορ κι έτσι επικρατεί απογοήτευση στις τάξεις της. Στα τελευταία παιχνίδια της πάντως, παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη από το Δεκέμβριο Καραντεμίρ δεν θα δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη. Η άμυνα των φιλοξενούμενων άλλωστε είναι τραγική και ενδεικτικό είναι ότι αν χάσουν με εννιά γκολ σήμερα θα έχουν το χειρότερο παθητικό τερμάτων στην ιστορία του τουρκικού πρωταθλήματος. Συνεπώς και με «στήριγμα» την συντριπτική παράδοση υπέρ των γηπεδούχων θα επιλέξω το OVER 4,5 γκολ σε αυτό το ματς.

Σε ενδιαφέρει