Άστον Βίλα – Μίντλεσμπρο: «Σφραγίζουν» το εισιτήριο οι χωριάτες

Ρεβάνς του 2ου ημιτελικού των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Στον πρώτο αγώνα στο «Ρίβερσάιντ» η Άστον Βίλα επικράτησε με 1-0.
Astonvilla

Σημειωτέον ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Έτσι σε περίπτωση που το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο θα διεξαχθεί παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι. Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει τη Φούλαμ στον μεγάλο τελικό της 26ης Μαϊου στο «Γουέμπλεϊ».

Τα προγνωστικά μου

Άστον Βίλα – Μίντλεσμπρο: 1 (2.24)

Ανάλυση

Η Άστον Βίλα έκανε τη δύσκολη δουλειά στον πρώτο αγώνα και μετά τη νίκη με 1-0 σήμερα στο «Βίλα Παρκ» της αρκεί ακόμη και η ισοπαλία για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ. Στα αγωνιστικά για τους γηπεδούχους αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Τέιλορ και Τουανζέμπε. Σημειωτέον ότι η Άστον Βίλα τη φετινή σεζόν συγκρούστηκε τρεις φορές με τη Μπόρο και σε όλα τα ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα.  Επιπλέον η Άστον Βίλα παραμένει αήττητη στην έδρα στα 14 από τα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Άστον Βίλα ή Μίντλεσμπρο; Ποια θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ;  

Ο προπονητής της Μπόρο από τη μεριά του προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει σήμερα τον Μπάμφορντ αντί του Ασομπαλόνγκα στην επίθεση. Κι αυτό γιατί στο πρώτο ματς οι σέντρες των μεσοεπιθετικών της «Μπόρο» αναχαιτίστηκαν με ευκολία από την άμυνα των «χωριατών», μην επιτρέποντας στον στράικερ της Μίντλσμπρο να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ο Μπάμφορντ, ωστόσο είναι πιο καλός στο ψηλό παιχνίδι και σ’ αυτό υπολογίζει ο Τόνι Πιούλις. Για τους φιλοξενούμενους δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Γκεστέντε, ενώ έως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Αγιάλα. Πάντως, η Μίντλεσμπρο στις τελευταίες επτά επισκέψεις της στο «Βίλα Παρκ» αγνοεί την ήττα. Επιπρόσθετα στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς της «Μπόρο» επιβεβαιώθηκε το OVER 2,5.   

Πιθανές ενδεκάδες

Άστον Βίλα (4-1-4-1)

Τζόνστον

Χάτον

Τέρι

Τσέστερ

Μπιάρναρσον

Γέντινακ

Αντομά

Γκρίλις

Άουαρχεϊν

Σνόντγκρας

Γκράμπαν

Μίντλεσμπρο (4-3-3)

Ράντολφ

Φρεντ

Φράι

Γκίμπσον

Σότον

Μπέσιτς

Χόουσαν

Κλέιτον

Ντάουνινγκ

Μπάμφορντ

Τραορέ

Εκτίμηση

Η Μίντλεσμπρο μολονότι φέτος στηρίχτηκε κυρίως στην άμυνά της, σήμερα είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να κυνηγήσει το γκολ από την αρχή του αγώνα. Έτσι, οι γρήγοροι μεσοεπιθετικοί της Βίλα θα βρουν πολλούς χώρους κι αν τους εκμεταλλευτούν μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα τους σε άλλη μία μεγάλη νίκη: 1.

Σε ενδιαφέρει