NBA: Η καλύτερη ομάδα κόντρα στον καλύτερο παίκτη

Οι Μπόστον Σέλτικς αποτελούν την καλύτερη ομάδα του φετινού NBA, κάνοντας διαρκώς υπερβάσεις και από σήμερα αρχίζουν τις αναμετρήσεις κόντρα στον καλύτερο παίκτη του σύγχρονου μπάσκετ, τον Λεμπρόν Τζέιμς.
MONROE CAVS

Τα play – off του NBA επανέρχονται με τους τελικούς σε Ανατολή και Δύση, αρχής γενομένης με την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Τα προγνωστικά μου

Μπόστον Σέλτικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς: 1 (2.17)

Ανάλυση

Μιλάμε οριστικά και αμετάκλητα για την καλύτερη ομάδα του NBA αυτή τη στιγμή και αυτή που φέρει πιο χαρακτηριστικά από κάθε άλλη, την υπογραφή του προπονητή της. Ο λόγος για τους Μπόστον Σέλτικς, που έχοντας εκτός τους δύο καλύτερους παίκτες τους, Γκόρντον Χέιγουορντ και Κάιρι Ίρβινγκ, απέκλεισαν πολύ δύσκολα τους Μιλγουόκι Μπακς και αρκετά πιο εύκολα (4 – 1) τους Φιλαδέλφια Σίξερς. Στο τελευταίο ματς της σειράς, επικράτησαν 114 – 112 εντός έδρας (η οποία παραμένει ανίκητη στα φετινά play – off) έχοντας κορυφαίους τους Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ με 24 και 25 πόντους αντίστοιχα. Από τα… ωραία στοιχεία, ο ρούκι των Σέλτικς είναι ξάδερφος του προπονητή των Καβς, Τάιρον Λου. Και σαν να μην έφταναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των «Κελτών» εκτός πλέον είναι ο αναπληρωματικός του αναπληρωματικού και πλέον βασικού, Τέρι Ροζίερ. Ο λόγος για τον Σέιν Λάρκιν, που πιθανότατα θα χάσει όλη τη σειρά.

 

 

Κι αν οι Σέλτικς έχουν την πιο… ομάδα από όλες, οι Καβαλίερς διαθέτουν τον καλύτερο παίκτη όχι απλά αυτή την περίοδο, αλλά ίσως της εποχής που διανύουμε. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ και ουσιαστικά μόνος του κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε «σκούπα» επί των Ράπτορς. Στο τελευταίο ματς της σειράς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ισοπεδώσουν τους Καναδούς, επικρατώντας 128 – 93 και το σκορ να τα λέει όλα για τη διαφορά φάσης των δύο ομάδων. Ο Λεμπρόν είχε μια τυπική απόδοση, σκοράροντας 29 πόντους, κατεβάζοντας 11 ριμπάουντ και μοιράζοντας 8 ασίστ. Το… αισιόδοξο για τον «βασιλιά» είναι ότι τώρα που δεν γίνεται να περάσει μόνος του και τους Σέλτικς, το supporting cast εμφανίζεται, καθώς ο Κέβιν Λοβ είναι πολύ καλύτερος, ενώ προσφέρουν επιθετικές λύσεις και οι Κόρβερ, Τζέι Αρ Σμιθ.

Εκτίμηση

Όλοι περιμένουν στη γωνία τους Σέλτικς για να κάνουν την πρώτη τους ήττα στη Βοστώνη. Μέχρι να την κάνουν, εγώ δεν πρόκειται να τους κοντράρω και όσο παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ θα έχουν τη στήριξή μου.

Σε ενδιαφέρει