Α΄ Ιταλίας: Ροντέο στη Γένοβα, απογοήτευση στο Μιλάνο

Προτελευταία αγωνιστική στο Καμπιονάτο και τα πάντα δείχνουν να έχουν κριθεί όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή.
insigne esultanza napoli dicembre

Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του Καμπιονάτο το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της επιβίωσης και της εξόδου στην Ευρώπη.

Ανάλυση

Βερόνα – Ουντινέζε

Οριστικός ο υποβιβασμός της Βερόνα μετά και τη νέα ήττα από τη Μίλαν με 4-1. Δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά την ουραγό Μπενεβέντο. Δεν άξιζε τίποτα περισσότερο. Θέλει στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για φέτος να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Καθαρό 4-3-3 με Τσέρτσι, Μάτος και Βέρντι στην επίθεση. Η Ουντινέζε ηττήθηκε 4-0 εντός από την Ιντερ σε ένα ματς που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Ευτυχώς που αντίπαλός της κατέβασε ταχύτητα μετά το 60’. Εχανε με 3-0 στο ημίχρονο. Λείπει ο μέσος Φοφανά. Με 3-4-3 και τον Λαζάνια λίγο πιο μπροστά από τους Μπάλιτς και Πάουλ. Δεν έχει καθαρίσει με την παραμονή η Ουντινέζε και χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη απόψε. Η Βερόνα έχει πετάξει λευκή πετσέτα και οι παίκτης μόνο στην μπάλα δεν έχουν το μυαλό τους. Λογικό διπλό σε αστεία επίπεδα.

 

Κροτόνε – Λάτσιο

Μπορεί η Κροτόνε να ηττήθηκε με 2-1 από την Κιέβο, αλλά άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Εβαλε τσαμπουκά, πείσμα και είχε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε στο ματς. Δέκα goal/goal στα 14 τελευταία ματς. Λείπει ο φορ Μπούντιμιρ. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε για να κρατηθεί πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Η Λάτσιο στον πρώτο γύρο κέρδισε με 4-0 τη σημερινή της αντίπαλο. Ερχεται από το 1-1 με την Αταλάντα. Σημάδια κόπωσης. Είχε μπόλικη τύχη. Κουτί της έκατσε η χθεσινή ήττα της Ιντερ, αφού απόψε έχει την ευκαιρία με νίκη να ξεασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ερχεται από 20 over στα 22 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Λείπουν Φελίπε, Παρόλο και ο… φονιάς Ιμόμπιλε. Με 3-5-2 και τους Καϊσέδο, Αντερσον απόψε στην επίθεση. Η μαχητικότητα της Κροτόνε από τη μία σε συνδυασμό με τις απουσίες της Λάτσιο από την άλλη απορρίπτουν το διπλό. Προσωπικά θα πάω στο goal/goal και μάλιστα με πιθανό σκορ το 1-1 στο τέλος.

Μπολόνια – Κιέβο

Η Μπολόνια μπορεί να ηττήθηκε με 3-1 από τη Γιουβέντους, αλλά αδικείται. Την κοίταξε στα μάτια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Με έναν αέρα έξι βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού ουσιαστικά έχει σώσει την κατηγορία. Πάντως θέλει απόψε να φτάσει στη νίκη για να ανέβει βαθμολογικά. Οχτώ under στα δέκα τελευταία ματς. Η Κιέβο με το που έφερε τον Ντ’ Ανα στον πάγκο της χαμογέλασε κερδίζοντας στο μεγαλύτερο ματς της σεζόν την Κροτόνε με 2-1. Βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την Κάλιαρι και το θετικό είναι ότι στο φινάλε αντιμετωπίζει εντός έδρας την ουραγό και καταδικασμένη Μπενεβέντο. Λείπουν απόψε Μπάνι και Ραντοβάνοβιτς σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Με 4-3-3 και τους Μπίρσα, Τζακερίνι, Ινγκλέζε στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 3-2 από την Μπολόνια. Εχω την εντύπωση πως απόψε θα υπάρξει ο σχετικό συμβιβασμός στο ματς. Η Μπολόνια με το βαθμό καθαρίσει οριστικά. Η Κιέβο έχοντας στο φινάλε τη Μπενεβέντο εντός δεν χαλιέται απόψε με αυτό. Προς το «Χ» λοιπόν.

Τορίνο – Σπαλ

Ξεκάθαρα αδίκησε τον εαυτό της φέτος η Τορίνο. Πολύ καλή ομάδα, με επιθετικές αρετές. Επαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και αν αμυντικά στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων θα μπορούσε να βγει στην Ευρώπη. Σπαθάτο 2-2 κόντρα στη Νάπολι. Ουσιαστικά την έθεσε εκτός τίτλου, αλλά δεν την ένοιαξε καθόλου. Κάνει το παιχνίδι της χωρίς σκοπιμότητες. Δεν αλλάζει το 3-4-2-1 με τον Μπελότι στην κορυφή της επίθεσης. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 2-2 με την Σπαλ. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και κρατάνε σφιχτά την παραμονή. Ερχονται από νίκη επί της Μπενεβέντρο με 2-0. Στο φινάλε αντιμετωπίζει τη Σαμπντόρια. Λογικά με μία νίκη σήμερα ή την επόμενη σώζεται ότι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι. Λείπουν Βίκαρι, Μποριέλο και Βιβιάνι. Με 3-5-2 και τους Αντενούτσι, Παλόσκι στην επίθεση. Ο άσος δέχεται πιέσεις προφανώς γιατί η Τορίνο δείχνει να μην χαρίζεται πουθενά και η Σπαλ καίγεται περισσότερο για το επόμενο με τη Σαμπντόρια. Αυτό δεν σημαίνει πάντως, ότι θα αφήσει το σημερινό στην τύχη του.

Φιορεντίνα – Κάλιαρι

Μεγάλο διπλό για τη Φιορεντίνα επί της Τζένοα με 3-2. Πάτησε στο γεγονός ότι η αντίπαλός της στο τελευταία δεκάλεπτο έπαιζε με εννιά παίκτες. Ψάχνει το απόλυτο στα δύο εναπομείναντα ματς ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ χάρη στον εντυπωσιακό δεύτερο γύρο που πραγματοποιεί. Τα 8 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της ήταν no goal. Με 4-4-1-1 απόψε και τον Σιμεόνε στην κορυφή. Η Κάλιαρι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ουσιαστικά δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια η παραμονή. Χρειάζεται την υπέρβαση με υο απόλυτο 2/2 μέχρι τέλους και μια γκέλα από Κιέβο, Κροτόνε ή Ουντινέζε κατά κύριο λόγο. Εξαλλη από τη διαιτησία στον τελευταίο αγώνα με τη Ρόμα. Ηττήθηκε με 1-0, αλλά δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Αταλάντα. Ξεκάθαρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε. Δεν αλλάζει το 4-3-1-2 με τον Παβολέτι και τον Σάου να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Οι δύο ομάδες καίγονται για διαφορετικούς λόγους. Η Φιορεντίνα έχει σύμμαχο την έδρα και την ποιότητα. Στο χέρι της η νίκη, η οποία ευλόγως βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Στα επίπεδα του 1.50 δεν θα την έκρινα value, αλλά συνδυαστικά με το over 1,5 με κέρδισε.

Αταλάντα – Μίλαν

Εμεινε με την όρεξη η Αταλάντα κόντρα στη Λάτσιο. Μαγική εικόνα το 1-1, αφού είχε μερικές τεράστιες ευκαιρίες για να φτάσει στο τρίποντο που θα της έδινε ουσιαστικά και το εισιτήριο για την Ευρώπη. Μπορεί να το εξασφαλίσει απόψε κερδίζοντας τη Μίλαν. Βέβαια στην έδρα της δεν βγάζει την ίδια ενέργεια. Είναι ομάδα της κόντρας με τους Μπάρου και Γκόμες στην επίθεση. Λείπουν απόψε Σπινατσόλα και Πετάνια. Ο κόουτς Γκασπερίνι δεν θα κάτσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας. Η Μίλαν κουβαλάει τεράστια απογοήτευση από το ταπεινωτικό 0-4 στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Γιουβέντους. Απαράδεκτη στην επανάληψη. Τα περισσότερα γκολ τα χάρισε ο κίπερ Ντοναρούμα. Για να βγουν στο Γιουρόπα οι φιλοξενούμενοι πρέπει να κερδίσουν απαραιτήτως απόψε την Αταλάντα ή στο φινάλε τη Φιορεντίνα. Δεδομένο το 4-3-3 με Τσαλχάνογλου, Σούσο και Κάλινιτς στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκαν από την Αταλάντα με 2-0. Το τάιμινγκ είναι με την Αταλάντα. Η Μίλαν είναι απογοητευμένη και εξαντλημένη. Δεν ξέρω πόση βενζίνη έχει μείνει ακόμα στο ντεπόζιτό της. Προς άσο, αλλά όχι με τα μπούνια.

Σαμπντόρια – Νάπολι

Δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τη Σασσουόλο και ηττήθηκε δίκαια με 1-0 η Σαμπντόρια. Ουσιαστικά έχασε την έξοδο στην Ευρώπη, αφού έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την επτάδα. Επτά over στα δέκα τελευταία ματς. Πέντε goal/goal στις έξι τελευταίες συγκρούσεις της με τη Νάπολι. Μια Νάπολι που έκανε χαρακίρι κόντρα στην Τορίνο μένοντας στο 2-2 και χάνοντας οριστικά κάθε ελπίδα διεκδίκησης του τίτλου. Πήγε στράφι το διπλό επί της Γιουβέντους. Το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στην υπόθεση προπονητή, αφού ο Σάρι είναι αγαπητός από κόσμο και παίκτες, αλλά έχει εκφράζει την άποψή του να μην αποχωρήσει το καλοκαίρι κανείς από τους αστέρες της ομάδας. Μένει να δούμε την άποψη της διοίκησης. Το σίγουρο είναι πως κόντρα στην Σαμπντόρια οι φιλοξενούμενοι μετράνε 5 νίκες και 1 ισοπαλίες με πέντε κολλητά over 4,5. Στον πρώτο γύρο την κέρδισε με 3-2. Περιμένω και σήμερα ροντέο. Ξεκάθαρη επιλογή το over 3,5 στο οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα η επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων με Μίλικ, Καγεχόν και Ινσίνιε.

Σε ενδιαφέρει