Α’ Γερμανίας: «Σφαγή» σε ουρά και Ευρώπη

Τελευταία αγωνιστική στην Μπουνστεσλίγκα και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά την τέταρτη θέση, την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την επιβίωση.
Α’ Γερμανίας: «Σφαγή» σε ουρά και Ευρώπη

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται Αμβούργο και Βόλφσμπουργκ. Φιέστα στο Μόναχο. Ματσάρα με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Χοφενχάιμ και Ντόρτμουντ.

Ανάλυση

Μπάγερν  – Στουτγάρδη

Φιέστα στην Αριάνζ Αρίνα και ξεφάντωμα με πολλά κιλά μπύρας για την κατάκτηση του τίτλου. Η Μπάγερν για ακόμα μία σεζόν έκανε πλάκα. Εχει 24 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Σάλκε. Πέραν της νίκης απόψε θα προσπαθήσει να προσφέρει πλούσιο θέαμα στον… μεθυσμένο κόσμο της. Τελευταίο ματς του Χάινκες στον πάγκο. Η Στουτγάρδη από το πουθενά έχει τεράστιο κίνητρο απόψε. Με τρεις κολλητές νίκες και πιο πρόσφατο το 2-0 επί της Χοφενχάιμ ελπίζει βάσιμα στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Χρειάζεται δική της νίκη και να μην κερδίσουν Λειψία και Φρανκφούρτη. Βέβαια το να κάνει διπλό απόψε στο Μόναχο φαντάζει κομματάκι δύσκολο. Εκτός αν η Μπάγερν σφυρίξει αδιάφορα, πράγματα σπάνιο για ματς στο Μόναχο. Το σίγουρο είναι πως η ισοπαλία δεν κάνει στους φιλοξενούμενους, άρα θα ανοιχτούν μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ροντέο. Ξεκάθαρα θα κινηθώ με το goal/goal και over 3,5 συνδυαστικά.

 

Χοφενχάιμ – Ντόρτμουντ

Ντερμάρα με φόντο την τρίτη θέση. Η Χοφενχάιμ απέχει από τη Ντόρτμουντ τρεις βαθμούς. Την κερδίζει και την πιάνει. Παράλληλα σφραγίζει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Λεβερκούζεν ισοβαθμεί μαζί της και καραδοκεί. Πισωγύρισμα η ήττα της γηπεδούχου με 20 στην Στουτγάρδη. Πρώτη μετά από ένα αήττητο σερί εννιά αγώνων. Η Ντόρτμουντ απέδειξε πόσο χαλαρή είναι χάνοντας εντός έδρας από τη Μάιντζ με 2-1. Νωρίτερα είχε γκελάρει στην Βρέμη μένοντας στο 1-1 με τη Βέρντερ. Εχει κλειδώσει ουσιαστικά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα κυνηγήσει τουλάχιστον τον βαθμό απόψε ώστε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με τη Χοφενχάιμ, που έχει σύμμαχο την έδρα και μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα κυνηγήσω τον άσο.

Χέρτα – Λειψία

Η Χέρτα είναι παντελώς αδιάφορη και περιμένει καρτερικά τις διακοπές. Ηττα με 3-1 στο Αννόβερο. Απολύτως δίκαιη. Πέμπτο σερί over. Παίζει φουλ επιθετικά. Δεν ασχολείται με την άμυνα. Ψηλότερα από τη δέκατη θέση δεν μπορεί να πάει. Θα προσπαθήσει να αποχαιρετήσει τον κόσμο της με μια θετική εμφάνιση. Η Λειψία βρίσκεται σε εντελώς περίεργη φάση. Μπορεί να βρεθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι και το… πουθενά. Αν κερδίσει βγαίνει σίγουρα στο Γιουρόπα. Αν παράλληλα χάσουν Χοφενχάιμ και Λεβερκούζεν βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γκελάρει και κερδίσει η Φρανφούρτη πέφτει εκτός εξάδας. Αν ηττηθεί και κερδίσουν Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη χάνει οριστικά την Ευρώπη. Εντυπωσιακή στο 4-1 επί της Βόλφσμπουργκ. Είναι ξεκάθαρο πως η φετινή της πορεία σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ στοίχισε σε πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πάντως την περιμένω  να κάνει το καθήκον της και να περιμένει. Θα επιλέξω το διπλό, το οποίο κυκλοφορεί σε εποχιακές αποδόσεις. Παράλληλα θα κολλήσω και το over για να ανεβάσω την απόδοση και γιατί οι φιλοξενούμενοι έρχονται από πέντε over στα έξι τελευταία.

Φράιμπουργκ – Αουγκσμπουργκ

Ακόμα μία ήττα για την Φράιμπουργκ με 3-1 στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Παραμένει στην γραμμή της επιβίωσης, αλλά έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή. Ουσιαστικά χρειάζεται έναν βαθμό απόψε για να πανηγυρίσει μια δύσκολη, αλλά σπαθάτη παραμονή. Μόνο μια νίκη στην τελευταία δεκάδα αγώνων της. Η Άουγκσμπουργκ έχει ξεμείνει από στόχους εδώ και καιρό. Το δείχνει και στο χορτάρι. Ηττα με 2-1 εντός από τη Σάλκε. Παλεύει, αλλά κάνει πολλά λάθη στα μετόπισθεν το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται στην ενδέκατη θέση. Ταβάνι η δέκατη. Θα την πιάσει αν κερδίσει σήμερα και γκελάρει η Χέρτα. Δεν δείχνει, βέβαια, να πολυασχολείται. Ο άσος και η ισοπαλία παίζουν με τις ίδιες πιθανότητες. Δεν αποκλείω να υπάρξει συμβιβασμός και να αποχωρήσουν αγκαλιά από το γήπεδο οι δύο ομάδες.

Σάλκε – Φρανκφούρτη

Μεγάλο διπλό για τη Σάλκε επί της Αουγκσμπουργκ με 2-1. Με αυτό εξασφάλισε τη δεύτερη θέση. Ετσι απόψε θα γιορτάσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Τρία σερί goal/goal. Η Φρανκφούρτη έχει τεράστιο κίνητρο. Πάλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά έπεσε στην έβδομη θέση και χρειάζεται απόψε δική της νίκη και γκέλα της Λειψίας. Ερχεται από το 3-0 επί του Αμβούργου. Το σίγουρο είναι ότι απόψε πρέπει να κερδίσει ώστε να κρατήσει από κάτω την Στουτγάρδη και την Γκλάντμπαχ. Παράλληλα άπαντες σκέφτονται και τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με την Μπάγερν που έπεται στις 19 του Μήνα. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία ματς. Δεν αποκλείω να δούμε κι απόψε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και γκολ εκατέρωθεν. Δεν μπορώ να πάω εύκολα στο διπλό γιατί δεν ξέρω τις προθέσεις της Σάλεκ. Είναι ματς για το live. Βλέποντας και κάνοντας…

Λεβερκούζεν – Αννόβερο

Η Λεβερκούζεν κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ουσιαστικά όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Εμεινε από δυνάμεις στο χειρότερο σημείο της σεζόν. Με δύο ήττες από Ντόρτμουντ και Στουτγάρδη, αλλά και το πρόσφατο 0-0 με τη Βέρντερ έμεινε εκτός τετράδας και Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια δεν το βάζει κάτω. Για να τα καταφέρει θα πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει απόψε και να ψάξει τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας υστερεί κατά τρία γκολ της Χοφενχάιμ. Το θετικό για την ίδια είναι ότι η αντίπαλός της στη μάχη της τετράδας παίζει με την Ντόρτμουντ. Το Αννόβερο χαμογέλασε μετά από τρεις αγώνες κερδίζοντας τη Χέρτα με 3-1. Κανένα κίνητρο, καμία σκοπιμότητα. Τρία σερί over και πέντε στα έξι τελευταία παιχνίδια του. Δώδεκα εκτός έδρας αγώνες χωρίς νίκη. Θα τους κάνει 13 και λογικά θα ηττηθεί με αρκετά γκολ από την αποφασισμένη Λεβερκούζεν. Combo άσου και over 3,5.

Αμβούργο – Γκλάντμπαχ

Το Αμβούργο έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Πάει να κάνει ακόμα ένα θαύμα. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβασθεί ποτέ από την Μπουνστεσλίγκα. Τα τελευταία χρόνια γλιτώνει στο παρά ένα. Φέτος ήταν καταδικασμένη μέχρι που κέρδισε Φράιμπουργκ και Βόλφσμπουργκ μπαίνοντας στο κόλπο της παραμονής. Βέβαια η πρόσφατη ήττα από την Φρανκφούρτη με 3-0 ίσως αποδειχτεί καταδικαστική. Για να μην πέσει απευθείας και να βρεθεί στα μπαράζ χρειάζεται νίκη δική της και παράλληλα ήττα της Βόλφσμπουργκ από την πεσμένη Κολωνία. Θα πρόκειται περί θαύματος. Πάντως θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεμείνει ουσιαστικά από στόχους. Για να βρεθούν στην εξάδα θα πρέπει να βγάλουν διπλό απόψε, να ηττηθεί η Λειψία καλύπτωντας το -4 της διαφοράς τερμάτων και να γκελάρουν Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη.  Κέρδισαν την Φράιμπουργκ με 3-1. Μόνο ένα διπλός τις οχτώ τελευταίες εξόδους τους. Πολύς κόσμος βλέπω ότι ποντάρει στον άσο. Κρατήστε μικρό καλάθι γιατί αν το Αμβούργο ακούει πως η Βόλφσμπουργκ κερδίζει δεν αποκλείεται να πετάξει λευκή πετσέτα.

Μάιντζ – Βέρντερ

Μέχρι την 31η αγωνιστική καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα η Μάιντζ. Ηρθαν όπως οι δύο τεράστιες νίκες επί της Λειψίας με 3-0 και της Ντόρτμουντ με 2-1 για να χαρίσουν το εισιτήριο της παραμονής. Το άξιζε απόλυτα. Επαιξε την καλύτερη μπάλα από τις ομάδες της ουράς. Ψηλότερα από τη 14η θέση δεν μπορεί να πάει, αφού υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βέρντερ λόγω της μεγάλης διαφοράς τερμάτων που έχουν. Η ομάδα της Βρέμης έρχεται από δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Ντόρτμουντ στο 1-1 και Λεβερκούζεν χωρίς τέρματα. Θύμισε πολύ την περσινή χρονιά. Τραγική στον πρώτο γύρο, μεταμορφωμένη στον δεύτερο. Τελικά δεν αγχώθηκε. Πέντε ματς δίχως νίκη. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Μου αρέσει πολύ η μπάλα που παίζει τελευταία η Μάιντζ. Εχει και σύμμαχο την έδρα, άρα έξτρα κίνητρο μπροστά στον κόσμο της να κυνηγήσει τη νίκη. Εξαντλημένη από την υπερπροσπάθεια δείχνει η Βέρντερ. Πάω στον άσο.

Βόλφσμπουργκ – Κολωνία

Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί η Βόλφσμπουργκ. Με διαφορά η χειρότερη χρονιά από την μέρα που βρέθηκε στην Μπουνστεσλίγκα. Τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Δεν μπόρεσε να βρει ένα σταθερό αγωνιστικό προφίλ παρότι διαθέτει καλό υλικό. Ερχεται από τρεις βαριές ήττες κόντρα σε Λειψία, Αμβούργο και Γκλάντμπαχ με δέκα γκολ παθητικό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους «Λύκους». Κερδίζουν και περιμένουν ήττα της Φράιμπουργκ για να σωθούν. Αν η Φράιμπουργκ πάρει έστω έναν βαθμό μπλέκουν με τα μπαράζ παραμονής. Υπάρχει και το τραγικό σενάριο να ηττηθούν απόψε και παράλληλα να κερδίσει το Αμβούργο. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζονται απευθείας. Η Κολωνία είναι ουραγός και καταδικασμένη εδώ και καιρό. Εξι ματς δίχως νίκη. Τέσσερα σερί over. Οι περισσότεροι παίκτες σκέφτονται το μέλλον τους και όχι το σημερινό ματς. Εξι σερί εκτός έδρας over. Η αλήθεια είναι πως ο άσος δεν κυκλοφορεί σε τοκογλυφικά επίπεδα όπως θα περιμέναμε. Αυτό με οδηγεί στην πλευρά της Βόλφσμπουργκ, αλλά για να τον φέρω στα επίπεδα του 1.85 θα συνδυάσω τον άσο με το over 1,5.

Σε ενδιαφέρει