Κύπελλο Αυστρίας: Φάτσα με το πέμπτο νταμπλ

Η Σάλτσμπουργκ βρίσκεται μια ανάσα πριν το πέμπτο διαδοχικό της νταμπλ αντιμετωπίζοντας απόψε στον τελικό του Κυπέλλου την Στουρμ.
baaefceefeabebdeeb

Στο Βέρτχερσε Στάντιον του Κλάγκερφουρντ διεξάγεται απόψε ο μεγάλος τελικό του Κυπέλλου Αυστρίας ανάμεσα σε Στουρμ και Σάλτσμπουργκ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση.

Τα προγνωστικά μου

Στουρμ – Σάλτσμπουργκ: 2-3 γκολ (2.05)

Ανάλυση

Πολύ καλή η φετινή σεζόν για την Στουρμ, αλλά και πάλι έμεινε με την όρεξη μένοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Σάλτσμπουργκ. Συμπλήρωσε επτά χρόνια δίχως τίτλο. Απόψε παίζει το ματς της χρονιάς. Τέσσερα Κύπελλα έχει κατακτήσει στο παρελθόν με πιο πρόσφατο αυτό του 2010. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ταπεινώθηκε με 4-1 από τη Σάλτσμπουργκ. Πέμπτο σερί over. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέκλεισε πολύ δύσκολα στην παράταση τη Ραπίντ με 3-2. Λείπει ο επιθετικός Εζέ. Απόψε θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας τον Αλαρ στην κορυφή της βαθμολογίας και από πίσω τους Χίερλεντερ, Τσουλ και Ρέκερ.

 

Μέχρι τα μέσα της σεζόν είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα η Σάλτσμπουργκ. Στη συνέχεια φόρτσαρε και σάρωσε τα πάντα στον διάβα της. Βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, καθάρισε το πρωτάθλημα, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα χάνοντας στο όριο από τη Μαρσέιγ τη μεγάλη πρόκριση και σήμερα θα παλέψει για το νταμπλ. Οδηγός του σημερινού αγώνα το πρόσφατο 4-1 επί της Στουρμ την περασμένη Κυριακή. Εμεινε πίσω στο σκορ στο 40’, αλλά αντέδρασε. Ισοφάρισε με τον Τσαν στο φινάλε του πρώτου μέρους και ακολούθησαν τρία γκολ στην επανάληψη από Τσαρ, Ονγκουένε και Νταμπούρ. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέκλεισε δύσκολα τη Μάτερσμπουργκ στα πέναλτι μετά από ένα σβηστό 0-0. Απόψε θα παραταχθεί με ένα καθαρό 4-4-2 έχοντας στην επίθεση τους Γκούλμπρατσεν και Νταμπούρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Στουρμ (4-2-3-1)

Ζίμπενχαντλ

Κοχ

Μάρεσιτς

Σπέντχοφερ

Πότσμαν

Γέγκο

Λόβριτς

Χίερλεντερ

Τσουλ

Ρέκερ

Αλαρ

Σάλτσμπουργκ (4-4-2)

Στάνκοβιτς

Λάινερ

Ραμάλιο

Τσαρ

Φάρκας

Χαϊνταρά

Σαμασέσκου

Σλάγκερ

Μπερίσα

Γκούλμπρατσεν

Νταμπούρ

 Εκτίμηση

Τελικός με φαβορί τη Σάλτσμπουργκ, που βρίσκετσι μπροστά σε ένα ακόμα νταμπλ. Το διπλό άνοιξε στο 1.80 και πλέον προσφέρεται βία στο 1.65 κατά μέσο όρο χάνοντας την αξία του. Σίγουρα η Στουρμ μετά την τεσσάρα της Κυριακής από τη σημερινή της αντίπαλο θα είναι πιο πρόσεκτική και προσωπικά τάσσομαι στην καλή εναλλακτική του 2-3 γκολ, περιμένοντας η μάχη να κινηθεί κάπου στο 1-1 με 1-2.

Σε ενδιαφέρει