Πάκος Φερέιρα – Ρίο Άβε: Με οδηγό το «ένστικτο της επιβίωσης»

Αναμέτρηση με την οποία πέφτει η αυλαία της 33ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
Πάκος Φερέιρα – Ρίο Άβε: Με οδηγό το «ένστικτο της επιβίωσης»

Πάκος Φερέιρα και Ρίο Άβε διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην έδρα της πρώτης σε έναν αγώνα με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τα προγνωστικά μου

Πάκος Φερέιρα – Ρίο Άβε: 1 (2.26)

Ανάλυση

Η Πάκος Φερέιρα ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τις Εστορίλ και Σετουμπάλ. Έτσι, σήμερα και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πορτιμονένσε θέλει να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα με 1-0 από τη Μποαβίστα, ενώ στα τελευταία έξι ματς μετρούν μόνο μία νίκη και πέντε under. Στα αγωνιστικά εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος μέσος Ρούμπεν. Σημειωτέον ότι η Πάκος Φερέιρα φέτος στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην έδρα της (εκτός έδρας έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες).

Θα κάνει η Πάκος Φερέιρα βήμα προς τη σωτηρία ή θα της κάνει τη ζημιά η Ρίο Άβε;

Η Ρίο Άβε έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά βρίσκεται στην 5η θέση που της δίνει ένα εισιτήριο για το Europa League, εφόσον η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πάρει το κύπελλο (στον τελικό αντιμετωπίζει την Άβες) και δεν τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις. Έχει απόσταση τριών βαθμών από τις Μαρίτιμο και Τσάβες, ενώ σε ισοβαθμία μαζί τους υπερτερεί. Οπότε σήμερα ο αγώνας δεν έχει κάποιο ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους. Στα αγωνιστικά θα παραταχθούν χωρίς τον Ζεράλδες που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Πιθανές ενδεκάδες

Πάκος Φερέιρα (4-2-3-1)

Ντεφέντι

Σάντος

Φερέιρα

Βιεϊρά

Μπαϊσίνιο

Ρότσα

Μάρτινς

Λουίς Φελίπε

Ξαβιέ

Μίκαελ

Μορέιρα

Ρίο Άβε (4-2-3-1)

Κάσιο

Ριμπέιρο

Μαρσέλο

Μόντε

Λίου

Νοβάις

Πελέ

Μπαρέτο

Λεάντρο

Ταραντίνι

Νούνο Σάντος

Εκτίμηση

Η Πάκος Φερέιρα στο σημερινό παιχνίδι κατ’ ουσίαν παίζει μία κατηγορία και γι’ αυτό έχει ισχυρό κίνητρο για τη νίκη. Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή της αντίπαλο. Έτσι, με τη δύναμη της έδρας και οδηγούμενη από το «ένστικτο της επιβίωσης» μπορεί να φτάσει στη νίκη: 1.

Σε ενδιαφέρει