NBA: Σοβαρεύτηκαν οι Ρόκετς, σφαλιάρα για Γουόριορς

Αλλαγή σκυτάλης στα play – off του NBA, καθώς σειρά στο πρόγραμμα παίρνει η Δύση με δύο αναμετρήσεις.
NBA: Σοβαρεύτηκαν οι Ρόκετς, σφαλιάρα για Γουόριορς

Μήνυμα ότι δεν θα είναι εύκολη λεία έστειλαν οι Πέλικανς στους Γουόριορς, ενώ οι Ρόκετς σοβαρεύτηκαν και έδειξαν ότι είναι μία κλάση πάνω από τους Τζαζ.

Ανάλυση

Νιου Όρλινς Πέλικανς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Πίστευαν οι Γουόριορς ότι θα καθαρίσουν εύκολα τους Πέλικανς και αυτοί έδωσαν την απάντηση που τους έπρεπε. Ευρεία νίκη των γηπεδούχων στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη με 119 – 100 και έδειξαν ικανοί να πάνε τη σειρά μέχρι τέλους, αν και εφόσον οι Γουόριορς συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Κορυφαίος φυσικά ο Άντονι Ντέιβις που είχε 33 πόντους και 18 ριμπάουντ, ενώ απολαυστικός ήταν ο Ρόντο  με 21 ασίστ. Πρόσφερε λύσεις ο Χολιντέι με 21 πόντους, με τους Μίροτιτς και Κλαρκ να έχουν 16 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Θα μπορέσει ο Στεφ Κάρι και η παρέα του να αντιδράσει μετά την ήττα από τους Πέλικανς; 

Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων οι πρωταθλητές, που πίστευαν ότι θα περάσουν εύκολα από τη Νέα Ορλεάνη. Κακοί σε νοοτροπία, άστοχοι στα σουτ, όλα στραβά και ανάποδα γενικώς. Κάρι Τόμπσον  και Ντουράντ είχαν όλοι μαζί 23/59, ενώ και ο Ντρέιμοντ Γκριν που αποτελεί μια σταθερά στην πεντάδα των «πολεμιστών» υπέπεσε σε 7 λάθη. Το κακό για την ομάδα του Στιβ Κερ είναι ότι πλέον με αυτές τις εμφανίσεις δεν προκαλούν το φόβο περασμένων ετών, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα χημείας, σε μια σεζόν που σπάνια έπαιξαν και οι τέσσερις μαζί.

Βάσει εικόνας δεν προκύπτει, αλλά θεωρώ ότι απόψε οι Γουόριορς θα βγάλουν αντίδραση και θα επικρατήσουν των Πέλικανς καλύπτοντας και το χάντικαπ.

Γιούτα Τζαζ – Χιούστον Ρόκετς

Νευρίασαν τους Ρόκετς στο 2ο ματς και έτσι στο 3ο είχε υπόκλιση στον Τζέιμς Χάρντεν και την παρέα του. Έδειχνε πού θα πάει το παιχνίδι μόλις από την 1η περίοδο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο – 30 (40 – 70). Γενικότερα το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς. Κακοί οι Μίτσελ, Ίνγκλις, αλλά πάλεψαν οι Ο’ Νιλ, Γκομπέρ και Μπερκς. Αμφίβολος με τις πιθανότητες υπέρ του δίνεται ο Ντέρικ Φέιβορς, ουδέν νεότερο από την κατάσταση του Ρίκι Ρούμπιο, που εκτός απρόοπτου δεν θα δώσει ούτε σήμερα το «παρών».

Εξοργίστηκαν από την ήττα του 2ου παιχνιδιού και απάντησαν όπως έπρεπε για μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επικράτησαν 92 – 113, σκορ που μοιράζει φτωχό για να δείξει ακριβώς την ανωτερότητα των «ρουκετών» στο ματς. Ο Χάρντεν είχε 25 πόντους με 12 ασίστ ενώ ο Έρικ Γκόρντον ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει άλλους 25 πόντους.

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε ούτε εδώ. Διπλό με χάντικαπ γιατί οι Ρόκετς πάτησαν… γκάζι και δεν πιάνονται.

Σε ενδιαφέρει