Α’ Σουηδίας: Δοκιμασία για την ΑΪΚ

Στην παραδοσιακά ισχυρή έδρα της Ελφσμποργκ δοκιμάζεται απόψε η ΑΪΚ με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Α’ Σουηδίας: Δοκιμασία για την ΑΪΚ

Εξοδοι κινδύνου για ΑΪΚ και Χάκεν σε Μπορος και Βονγκάβαλεν. Από νωρίς στα βάσανα η Μπρομαποϊκάρνα.

Μπρομαποϊκάρνα – Τζουργκάρντεν

Δίκαιη ήττα για την Μπρόμα από την Εστερσουντ με 4-0. Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Πέντε ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Εντονος προβληματισμός. Στον πάτο της βαθμολογίας. Εκτός ο αμυντικός Γιαχζέ. Η Τζουργκάρντεν παίζει επιθετικά, αλλά έτσι μένει ξεκρέμαστη η άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις και το πληρώνει. Ηττα από την εξαιρετική ως τώρα Χάμαρμπι με 2-1 σε ένα σημαντικό τοπικό ντέρμπι. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από τη Μάλμε με 1-0. Προσπάθησε να παίξει πιο ορθολογικά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Θα λείψει ο καλός αμυντικός Ολσον. Λογική επιλογή το goal/goal. Αναξιόπιστες αμυντικές οι δύο ομάδες, που δεν θα έχουν και από έναν κομβικό αμυντικό απόψε στη σύνθεσή τους.

Ελφσμποργκ – ΑΪΚ

Η Ελφσμποργκ δεν ήταν καθόλου καλή αμυντικά και ηττήθηκε από τη Σούντσβαλ με 2-1. Πολλά σκαμπανεβάσματα στο ξεκίνημα της σεζόν, κυρίως ανασταλτικά. Τέσσερις ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές και οχτώ γκολ παθητικό. Η ΑΪΚ κέρδισε πολύ δύσκολα τη Σίριους με 3-2 εκτός έδρας και ανατροπή στην ανατροπή. Προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω με 2-1 και τελικά στο τελευταίο 25λεπτο έφερε τούμπα την κατάσταση με δύο γκολ του εξαιρετικού Στεφανέλι. Αήττητη στο ξεκίνημα της σεζόν με έξι under σε επτά αγώνες. Καταδιώκει τη Χάμαρμπι στη μάχη της κορυφής. Ξεκάθαρα καλύτερο πρόσωπο δείχνουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν μπορώ να υποτιμήσω την εντός έδρας ενέργεια της Ελφσμποργκ. Εχω την αίσθηση πως το ματς έχει μπόλικη ισοπαλία, ενώ εξαιρετική εναλλακτική φαντάζει το goal/goal. Κάτι σε 1-1…

Τρέλεμποργκ – Χάκεν

Εκανε σεφτέ στη φετινή σεζόν η Τρέλεμποργκ επικρατώντας εκτός έδρας της Νόρκεπινγκ με 2-1. Επαιξε ρόλο και το ότι αγωνίστηκε για περίπου 35 λεπτά με παίκτη παραπάνω, κάτι που δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να αντεπιτεθεί. Λείπουν Γιόχανσον, Πόντε και Νίλσον. Ο Γιόνσον  παραμένει εκτός και αποτελεί πλήγμα αφού είναι ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας. Η Χάκεν ηττήθηκε με 2-1 από την Γκέτεμποργκ και είπε κι ευχαριστώ. Απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα. Μείωσε στις καθυστερήσεις. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Ρεκόρ 2-2-2 ως τώρα. Λείπουν Καμπίρ και Αντερσον. Ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα η Χάκεν, αλλά απαράδεκτο το διπλό στο 1.70 που κινείται κατά μέσο όρο. Αντιθέτως το goal/goal σε αποδόσεις αουτσάιντερ αποτελεί πρόκληση και σε αυτό θα στραφώ.

Σε ενδιαφέρει