Τσάμπιονσιπ: Η αγωνία στο κατακόρυφο για άνοδο και υποβιβασμό

Σήμερα πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας με τη διεξαγωγή της 46ης και τελευταίας αγωνιστικής.
Τσάμπιονσιπ: Η αγωνία στο κατακόρυφο για άνοδο και υποβιβασμό

Η Κάρντιφ κρατά την τύχη της στα χέρια της όσον αφορά την απευθείας άνοδο. Ωστόσο πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρέντινγκ, η οποία θέλει θετικό αποτέλεσμα στην ύστατη μάχη που δίνει με τις Μπόλτον, Μπέρτον, Μπάρνσλεϊ και Μπέρμιγχαμ για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Λιγκ 1.

Ανάλυση

Κάρντιφ – Ρέντινγκ

Η Κάρντιφ με νίκη προβιβάζεται αλλιώς θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από της Φούλαμ στο Μπέρμιγχαμ για να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Ρέντινγκ αν αποφύγει την ήττα εξασφαλίζει την παραμονή της, όμως αν χάσει υποβιβάζεται με το συνδυασμό των εξής αποτελεσμάτων: Νίκη της Μπάρνσλεϊ, νίκη της Μπέρτον και όχι ήττα της Μπέρμιγχαμ από τη Φούλαμ. Διατηρεί καλή πρόσφατη παράδοση κόντρα στους Ουαλούς και θα παλέψει με νύχια και με δόντια. Η Κάρντιφ, παρ’ όλα αυτά είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη-άνοδο, όμως λόγω της χαμηλής απόδοσης του «άσου» θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ.

Μάχες μέχρις εσχάτων για την άνοδο και τη σωτηρία στο φινάλε της Τσάμπιοσιπ.

Μπέρμιγχαμ – Φούλαμ

Η Μπέρμιγχαμ με ισοπαλία εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή της, όμως σε περίπτωση ήττας και με το συνδυασμό των εξής αποτελεσμάτων (νίκες Μπάρνλεϊ και Μπέρτον ή νίκη της Μπόλτον με διαφορά 4 γκολ κόντρα Νότιγχαμ και νίκη μίας εκ των Μπάρνσλεϊ ή Μπέρτον) υποβιβάζεται. Η Φούλαμ παραμένει αήττητη εδώ και 23 αγώνες πρωταθλήματος και θέλει νίκη για να διεκδικήσει όποιες ελπίδες διατηρεί για την απευθείας άνοδο. Παρά την ανάγκη της γηπεδούχου έστω για την ισοπαλία η Φούλαμ είναι ασταμάτητη και θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη και μάλιστα από το ημίχρονο: 2/2.

Μπόλτον – Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Μπόλτον θέλει μόνο νίκη αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ελπίζει στη σωτηρία. Όμως, είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση με μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος. Η Νότιγχαμ από την άλλη είναι βαθμολογικά αδιάφορη. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν έχουν καλή παράδοση απέναντι στους «ξυλοκόπους», αφού η πιο πρόσφατη νίκη τους κόντρα στη Νότιγχαμ σημειώθηκε το Μάρτιο του 2001. Σήμερα πάντως παίζουν μία κατηγορία σε αυτό το παιχνίδι και θα δώσουν ψυχή και σώμα για τη νίκη: 1.

Ντέρμπι – Μπάρνσλεϊ

Η Ντέρμπι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και κατεβαίνει πάνοπλη στον τελευταία αγώνα στον οποίο θέλει νίκη για να εξασφαλίσει την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Πρόκειται για έναν στόχο που κυνηγούν πολλά χρόνια τα «κριάρια» και δύσκολα θα αφήσουν να τους ξεφύγει. Μόλις μία ήττα (το 2009) στα τελευταία 15 ματς κόντρα στη Μπάρνσλεϊ για τα «κριάρια». Η Μπαρνσλεϊ βέβαια «καίγεται» για βαθμούς αφού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, ωστόσο πολύ δύσκολα θα τους βρει κόντρα στη Ντέρμπι. Πάντως, επειδή η Ντέρμπι ακόμη και με ισοπαλία εξασφαλίζει την ισοπαλία (έχει +9 διαφορά τερμάτων από την Πρέστον) θα επιλέξω το G/G σε αυτό το παιχνίδι.

Πρέστον – Μπέρτον

Η Πρέστον θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση της έκτης θέσης ,ενώ παράλληλα θέλει και «στραβοπάτημα» της Ντέρμπι. Η Μπέρτον από τη άλλη είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με αρνητική διαφορά τερμάτων. Συνεπώς θέλει νίκη δική της και ήττα της Μπάρνσλεϊ για να ελπίζει στη σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ την Πρέστον, ενώ στην μοναδική τους επίσκεψη στο «Ντιπντέιλ» απέσπασαν ισοπαλία 1-1. No bet.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ συγκρούονται ομάδες που δεν έχουν πλέον κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και γι’ αυτό είναι ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα. Πάντως, στο Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Νόριτς και στο Μπρέντφορντ – Χαλ οι γηπεδούχοι λόγω έδρας έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Αντίθετα, στα ματς Σάντερλαντ – Γουλβς και Ίπσουϊτς – Μίντλεσμπρο πιο κοντά στη νίκη είναι λογικά οι φιλοξενούμενοι.  Τέλος, η ισοπαλία έχει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης στα παιχνίδια Μίλγουολ – Άστον Βίλα και Μπρίστολ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Σε ενδιαφέρει