Σούπερ Λίγκα: Αγγαρεία στη Ριζούπολη, φιέστα στη Φιλαδέλφεια

Ματς χωρίς το παραμικρό κίνητρο για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα. Ολοι έχουν το μυαλό τους στη γιορτή που θα ακολουθήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το ματς.
Σούπερ Λίγκα: Αγγαρεία στη Ριζούπολη, φιέστα στη Φιλαδέλφεια

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Αδιάφορα όλα τα ματς. Καμία σκοπιμότητα σε όλα τα μέτωπα.

Λάρισα – Λαμία

Η Λάρισα έχει εξασφαλίσει την παραμονή, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ έρχεται από ήττα στην Ξάνθη με 1-0. Παρατάχθηκε με μισή ομάδα. Ταμπουρώθηκε για το 0-0, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες στην επανάληψη και δεν άντεξε. Και σήμερα καλείται να βρει λύσεις στις απουσίες των Γουάλας, Χούμπσερ, Κριζμάν, Ρέντζα και Μπόζοβιτς. Η Λαμία μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας οι ποδοσφαιριστές. Απόψε μπορεί να αποφορτιστεί παίζοντας πιο ελεύθερα. Μόνο ένα γκολ έχει βάλει στα οχτώ πιο πρόσφατα εκτός. Λείπει ο ηγετικός μέσος Μπλάζιτς. Καθαρό 4-2-3-1 με τον Μπούτνικ στην κορυφή της επίθεσης. Αγγαρεία από τις δύο ομάδες. Θεωρητικά μπορούν να προσφέρουν θέαμα, πρακτικά δεν ξέρω αν θα το κυνηγήσουν, αφού η μία έχει απουσίες και η άλλη δεν σκοράρει με τίποτα εκτός έδρας.

 

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Χωρίς το παραμικρό άγχος ο Απόλλωνας ηττήθηκε στην Τρίπολη με 2-1 από τον Αστέρα. Το πάλεψε φιλότιμα. Εχει καθαρίσει με την παραμονή και περιμένει καρτερικά τις διακοπές. Σήμερα θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, ενώ θα λείψουν Κύργιας και Αλμπάνης σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Αμφότεροι αναντικατάστατοι. Η ΑΕΚ θέλει να γιορτάσει με νίκη το φινάλε της σεζόν, ενώ μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο 0-0 με την Κέρκυρα οι παίκτες έδειξαν  σημάδια χαλάρωσης και αυτό δεν άρεσε στον Χιμένεθ. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία. Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν πάνω από 10.000 φίλοι των φιλοξενούμενων που στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη μεγάλη γιορτή. Λογικά θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τον Αραχούχο να εναλλάσσεται στην επίθεση με τον Λιβάγια και στα άκρα τους Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο. Δύο τα σενάρια. Ή οι δύο ομάδες θα παίξουν χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα και θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα ή θα κάνουν αγγαρεία και θα δούμε μια… σβηστή σούπα. Μάλλον προς το πρώτο σενάριο τείνω ποντάροντας στο goal/goal.

Ατρόμητος – Κέρκυρα

Ακόμα ένα διπλό για τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά με 1-0. Απίστευτη η αγωνιστική του συμπεριφορά εκτός έδρας στη σεζόν. Η τέταρτη θέση είναι εξασφαλισμένη και απόψε οι γηπεδούχοι θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους για την φετινή του στήριξη και παρουσία. Λείπουν ο κίπερ Γιαννιώτης, ο αμυντικός Καρασαλίδης και ο ηγέτης Ουάρντα. Με 4-2-3-1 και τον Ντάουντα κορυφή. Η Κέρκυρα πάλεψε κόντρα στην ΑΕΚ, πήρε το 0-0, αλλά η νίκη του Απόλλωνα έφερε τον οριστικό υποβιβασμό. Οι περισσότεροι παίκτες σκέφτονται νέους σταθμούς στην καριέρα τους. Δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας. Λογικά δεν θα την κάνει ούτε σήμερα. Κανένα κίνητρο από τους νησιώτες που θα βρεθούν στο γήπεδο απλά για να βγει η υποχρέωση. Λογικός ο άσος του Ατρομήτου από ημίχρονο.

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς

Ως μη γενόμενη η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στον τελικό του Κυπέλλου και παράλληλα θέλει να παίξει για το γόητρο για την κατάκτηση του τροπαίου στο χορτάρι όπως υποστηρίζουν διοίκηση και παίκτες. Επτά over στα οχτώ τελευταία παιχνίδια τους στην Τούμπα οι γηπεδούχοι. Πέντε φορές έχουν υποδεχτεί τον Πλατανιά πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με Πέλκα, Κάμπος, Μακ και φουνταριστό τον Πρίγιοβιτς. Ο Πλατανιάς αποχωρεί από την κατηγορία με τραγική ποσοστά και επιδόσεις. Εχει 25 ήττες στα 27 τελευταία ματς. Καμία διάθεση για ποδόσφαιρο. Ηττα με 2-1 από τον Πανιώνιο την περασμένη αγωνιστική. Απόψε στην Τούμπα δεν πάνε για θετικό αποτέλεσμα οι Κρητικοί, αλλά για να αποφύγουν την βαριά ήττα. Αξία υπάρχει μόνο στο σύνολο τερμάτων «4-6».

 

Σε ενδιαφέρει