NBA: Αναζητούν απάντηση οι σοκαρισμένοι Ρόκετς

Σόκαραν τους Χιούστον Ρόκετς οι Γιούτα Τζαζ στο δεύτερο αγώνα της σειράς, κάνοντας το 1 – 1, ενώ οι Γουόριορς χωρίς πρόβλημα έφτασαν το 2 – 0  επί των Νιου Όρλινς Πέλικανς.
Rudy Gobert Utah Jazz vs Houston Rockets Game  ZZdCRdl

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα των play – off του NBA, αμφότερες από τη Δυτική Περιφέρεια, εκεί όπου οι Χιούστον Ρόκετς έπεσαν θύματα μεγάλης έκπληξης από τους Τζαζ.

Ανάλυση

Νιου Όρλινς  Πέλικανς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί οι Νιου Όρλινς Πέλικανς στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με διαφορά πέντε πόντων (121 – 116) και έκαναν το 2 – 0. Πρόβλημα για την ομάδα του Άλβιν Τζέντρι ήταν η παραγωγικότητα των αναπληρωματικών, αφού είχαν μόλις 13 πόντους, σε ένα έτσι κι αλλιώς κλειστό rotation. Ρόντο, Χολιντέι και Άντονι Ντέιβις ήταν και πάλι οι κορυφαίοι για την ομάδα τους, αλλά δεν φτάνουν μόνοι τους για να κερδίσουν την υπερηχητική ομάδα του Στιβ Κερ.

Οριακή η μάχη των Ρόκετς κόντρα στους Τζαζ με 0% γκανιότα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 

*Ισχύει για την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη των αναμετρήσεων

Ο Στεφ Κάρι, ο κορυφαίος πλέι – μέικερ της λίγκας είναι εδώ και φρόντισε να το δώσει να το καταλάβουν όλοι από τα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης αναμέτρησης. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την απουσία του εδώ και 1,5 μήνα, σκόραρε 28 πόντους έχοντας 5/10 τρίποντα, το ένα πιο τρελό και ψυχοπλακωτικό (για τους αντιπάλους) από το άλλο. Κι όλα αυτά, αγωνιζόμενος μόλις για 27 λεπτά. Βάσει λογικής, ο Στεφ θα ξεκινήσει βασικός στην 3η αναμέτρηση, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τον Στιβ Κερ, αφού θέλει να στρώσει την ομάδα του εν όψει του τελικού της Δυτικής Περιφέρειας.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων. Η επιστροφή του Κάρι γέρνει ολοκληρωτικά την πλάστιγγα υπέρ των Γουόριορς, ανεξαρτήτως αντιπάλου, πόσω μάλλον κόντρα στους Πέλικανς που δεν παίζουν άμυνα. Διπλό με χάντικαπ.

Γιούτα Τζαζ – Χιούστον Ρόκετς

Το γεγονός ότι αποτελούν ίσως την πιο… overachiever της Λίγκας πιστοποίησαν οι Γιούτα Τζαζ, αφού έκαναν το break στην έδρα των Ρόκετς. Επικράτησαν με 108 – 116 και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον Τζέιμς Χάρντεν και την παρέα του. Κορυφαίος ήταν ο άλλοτε φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Τζο Ίνγκλις, καθώς πέτυχε 27 πόντους με 7/9 τρίποντα ενώ ο θαυματουργός ρούκι, Ντόνοβαν Μίτσελ, έπαιξε και για τον απόντα λόγω τραυματισμού, Ρίκι  Ρούμπιο, αφού εκτός από 17 πόντους, είχε και 11 ασίστ. Ο Ισπανός γκαρντ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να χάσει και το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Μέσα στην έδρα τους έχουν 7 συνεχόμενες νίκες.

Πίστευαν θα «καθάριζαν» εύκολα οι Ρόκετς, αλλά υπέστησαν μια «γερή» σφαλιάρα από τους «μορμόνους». Χάρντεν και Πολ ήταν οι καλύτερα με 32 και 23 πόντους αντίστοιχα, αλλά δεν είχαν βοήθειες από τον πάγκο, απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των Τζαζ. Συν τοις άλλοις, ήταν και άστοχοι, αφού είχαν 38/95 εντός πεδιάς και 10/37 τρίποντα. Πολύ καλός και ο σέντερ Καπελά με 21 πόντους, ωστόσο η απόδοσή του εξαρτάται περισσότερο από τους Χάρντεν και Πολ, αφού εκείνοι τον κάνουν… μάγκα με τις ασίστ τους.

Τώρα θα γίνει πραγματική μάχη, με τους Ρόκετς όχι να έχουν έρθει στα σχοινιά, αλλά σίγουρα να πιέζονται πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμεναν. Θα τους δείξω εμπιστοσύνη στο τρίτο παιχνίδι, αφού η σφαλιάρα που δέχθηκαν, θα τους ξυπνήσει.

Σε ενδιαφέρει