Ημιτελικός γεμάτος αναμνήσεις

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζευγάρια σε νοκ άουτ φάσεις Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε απόψε στο πρόγραμμα και αναφέρομαι φυσικά στο Ρεάλ – Μπάγερν.
Ημιτελικός γεμάτος αναμνήσεις

Οι δυο τους έχουν μακρά προϊστορία σπουδαίων αναμετρήσεων και προκρίσεων που έχουν κριθεί στο νήμα. Αυτή η κόντρα κρατάει ακόμα και από τα χρόνια που η εν λόγω διοργάνωση ονομαζόταν ακόμα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Συγκεκριμένα έχουν συγκρουστεί 10 φορές χωρίς τη φετινή σε διπλές αναμετρήσεις από το 1976 μέχρι και σήμερα και μοιράζονται τις προκρίσεις έχοντας από πέντε έκαστη.

Διαβάστε στη συνέχεια ποιες σεζόν συγκρούστηκαν στα νοκ άουτ Ρεάλ με Μπάγερν και που κατέληξε το εισιτήριο.

Το 1976 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μπάγερν πήρε την πρόκριση επικρατώντας στο Μόναχο με 2-0 και μένοντας στο 1-1 στη Μαδρίτη.

Το 1987 και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης χαμογέλασαν οι Γερμανοί πατώντας στο εντός έδρας 4-1 του πρώτου αγώνα. Η νίκη με 1-0 στην Ισπανία δεν ήταν ικανή για τη Ρεάλ.

Το 1988 στα προημιτελικά έκανε σεφτέ η Ρεάλ όσον τις προκρίσεις. Ηττήθηκε με 3-2 στο Μόναχο, αλλά σε ένα συγκλονιστικό ματς πήρε την πρόκριση στο σπίτι της με 2-0.

To 2000 στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρώτο αγώνας διεξήχθη στη Μαδρίτη και η Ρεάλ επικράτησε με 2-0. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Μπάγερν στη ρεβάνς η πρόκριση κατέληξε στους Μαδριλένους μετά από ήττα με 2-1.  

Το 2001 εκ νέου μάχη στα ημιτελικά, με την πρόκριση να αλλάζει χέρια. Διπλή νίκη για την ανώτερη Μπάγερν με 1-0 στη Μαδρίτη και 2-1 στο Μόναχο.

Το 2002 βρέθηκαν στα προημιτελικά με την Μπάγερν να κερδίζει 2-1 στο Μόναχο, αλλά τη Ρέαλ να φέρνει τούμπα την πρόκριση με το νικηφόρο 2-0 στο σπίτι της.

Στη φάση των «16» του 2004 η πρόκριση κρίθηκε σε μια κλωστή υπέρ της Ρεάλ, που έφυγε με το 1-1 από τη Γερμανία και επικράτησε με 1-0 στον επαναληπτικό.

Στα εκτός έδρας γκολ κρίθηκε το εισιτήριο το 2007 για τη φάση των «16». Συγκεκριμένα η Ρεάλ κέρδισε τον πρώτο αγώνα με 3-2 σε ένα εντυπωσιακό ματς, αλλά στη ρεβάνς η Μπάγερν επιβλήθηκε με 2-1 και πήρε στο όριο την πρόκριση.

Περνάμε στα ματς αυτής της δεκαετίας που διανύουμε και συγκεκριμένα στον ημιτελικό του 2012. Η Μπάγερν κέρδισε με 2-1 τον πρώτο αγώνα χάρη στα γκολ των Ριμπερί και Γκόμεζ. Η Ρεάλ απάντησε στη ρεβάνς με το ίδιο σκορ μπαίνοντας με φοβερή ορμή στο ματς. Μέχρι το 15’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και σκόρερ τον Ρονάλντο. Ο Ρόμπεν μείωσε στο 21’ και έστειλα την πρόκριση στην παράταση. Τελικά το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και οι Γερμανοί προκρίθηκαν με 3-1.

Το 2014 στα ημιτελικά η Ρεάλ πήρε την πιο άνετη πρόκριση στην ιστορία των μεταξύ τους συγκρούσεων κερδίζοντας με 1-0 εντός και σκόρερ τον Μπενζεμά, αλλά και με 4-0 στη Γερμανία με δύο γκολ του Ράμος και δύο του Ρονάλντο.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η περσινή μονομαχία τους στα προημιτελικά που μοιάζει πολύ με τη φετινή. Η Ρεάλ απέδρασε από την Αλιάνζ Αρένα με το νικηφόρο 2-1, αλλά στη ρεβάνς η Μπάγερν σε ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο στο Μπερναμπέου άνοιξε το σκορ στο 53’ με τον Λεβαντόφσκι και δεν αγχώθηκε από την ισοφάριση του Ρονάλντο γράφοντας το 2-1 στο 77’. Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου η Ρεάλ είχε πολύ περισσότερη βενζίνη στο ντεπόζιτό της φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-2 με δύο γκολ του Ρονάλντο και ένα του Ασένσιο στο 112’.

Μένει να δούμε αν η Μπάγερν θα μπει και φέτος με οδηγό το περσινό 2-1 του 90λεπτου της Μαδρίτης ελπίζοντας να έχει καλύτερη τύχη στη συνέχεια…

 

Σε ενδιαφέρει