Μπέτις – Μάλαγα: Φόρμα και γόητρο οδηγούν στο αμφίσκορο

Αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Betis

Η φορμαρισμένη Μπέτις Σεβίλλης υποδέχεται την υποβιβασμένη Μάλαγα σε ένα τοπικό ντέρμπι της Ανδαλουσίας.

Τα προγνωστικά μου

Μπέτις – Μάλαγα: G/G (2.15)

Ανάλυση

Η Μπέτις παραμένει αήττητη εδώ και επτά ματς και σήμερα θέλει τη νίκη για να επανέλθει στην 5η θέση της βαθμολογίας και να «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άλλωστε η πρόσφατη παράδοση την ευνοεί, ενώ δεν αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Ετοιμοπόλεμος ο επιθετικός Λεόν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα. Σημειωτέον ότι οι γηπεδούχοι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν (τρεις νίκες στα τρία τελευταίας εντός έδρας). Μάλιστα στα τελευταία έξι ματς η Μπέτις έχει σημειώσει οκτώ γκολ, ενώ έχει παράλληλα έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Θα επιβεβαιώσει η Μπέτις τα προγνωστικά ή θα κάνει την έκπληξη η υποβιβασμένη Μάλαγα; Με ανταγωνιστικές αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η Μάλαγα αν και έχει υποβιβαστεί την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε στο «Λα Ροσαλέδα» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0. Μάλιστα στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ωστόσο, στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις με τη σημερινή της αντίπαλο αγνοεί τη νίκη. Επιπλέον μακριά από το γήπεδό της σκοράρει με δυσκολία (έμεινε χωρίς γκολ σε 12 από τους 17 αγώνες). Χαρακτηριστικό είναι ότι στις τελευταίες εννιά εξόδους της δεν κατάφερε να νικήσει, ενώ φέτος έχει έφεση στα Under 2,5. Πάντως, σήμερα – με κίνητρο το γόητρο που υπάρχει πάντα σε αυτά τα τοπικά ντέρμπι – μπορεί να καταφέρει να βρει τουλάχιστον μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπέτις (4-1-3-2)

Λόπεζ

Μαντί

Αμάτ

Φίρπο

Μπαραγκάν

Γκαρθία

Φαμπιάν

Χοακίν

Μπουντεβού

Μορόν

Λεόν

Μάλαγα (4-4-2)

Ρομπέρτο

Ερνάντεζ

Μιγκέλ

Ροζάλες

Γκονζάλες Ντ.

Γκονζάλες Α.

Μεχντί

Μαξίμ

Κέκο

Ιντέγε

Γιούσεφ

Εκτίμηση

Η Μπέτις είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη και μπορεί να φτάσει σε αυτήν και μάλιστα με ευρύ σκορ. Η Μάλαγα από την άλλη στον τελευταίο αγώνα της έδειξε ότι παίζει πλέον πιο ελεύθερα αλλά και – το κυριότερο- ότι δεν παρατάει τα παιχνίδια. Συνεπώς θα επιλέξω το G/G σε αυτό το ανδαλουσιάνικο ντέρμπι.

Σε ενδιαφέρει