Α’ Ισπανίας: Έτοιμη να πανηγυρίσει το νταμπλ η Μπαρτσελόνα

Μόλις έναν βαθμό θέλει η Μπαρτσελόνα για να κατακτήσει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα, που θα σηματοδοτήσει το νταμπλ μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου.
Andres Iniesta Barcelona v Deportivo La Coruna vOcGqTTVguLl

Κλείνει απόψε ο πρωταθλητής στην Ισπανία, αφού η Μπαρτσελόνα θέλει μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί και τυπικά νταμπλούχος τη φετινή σεζόν. Πρόσωπο των ημερών ο Αντρές Ινιέστα.

Ανάλυση

Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα

Μπορεί στις τελευταίες αγωνιστικές η Ντεπορτίβο να έβγαλε αντίδραση και να προσπάθησε να σώσει την κατηγορία, αλλά ήταν και άτυχη και άργησε χαρακτηριστικά να δείξει αυτή την εικόνα. Κόντρα στη Λεγκανές έμεινε στο 0 – 0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λεβάντε την Παρασκευή επί της Σεβίλλης, μπήκαν τέλος στις όποιες ελπίδες είχε για παραμονή στην κατηγορία. Το αποψινό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, φαντάζει πια ως… επικήδειος της φετινής χρονιάς.

Φιέστα τίτλου ετοιμάζει η Μπαρτσελόνα στο «Ριαθόρ». Θα μπορέσει να προβάλει αντίσταση η Λα Κορούνια; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Ήρθε η ώρα της Μπαρτσελόνα. Με έναν βαθμό τουλάχιστον κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο δεν θα πόνταραν πολλοί στην αρχή της σεζόν, μετά την απώλεια του Νεϊμάρ και τις ταπεινωτικές ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερ Καπ. Μαγική ήταν και στον τελικό του Κυπέλλου, αφού ισοπέδωσε τη Σεβίλλη με 5 – 0 και άρα είναι έτοιμη για το νταμπλ. Βέβαια, όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αφού ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Καταλανούς έπειτα από 22 χρόνια παρουσίας στην ομάδα την οποία μεγάλωσε και μεγαλούργησε. Όλη η ομάδα είναι στην αποστολή, αφού πρέπει ο τίτλος να πανηγυριστεί δεόντως.

Νίκη και με πολλά γκολ αναμένεται για την Μπαρτσελόνα. Λόγω του ότι θα υπάρχει αυτό το εορταστικό κλίμα, αξίζει και ένα fun bet για σκόρερ Ινιέστα, αφού αν κερδίσει πέναλτι η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, θεωρώ ότι ο Λιονέλ Μέσι θα κάνει απλά στην άκρη.

Αλαβές – Ατλέτικο Μαδρίτης

Καλύτερο αντίπαλο για να οριστικοποιήσει την παραμονή της δεν θα μπορούσε να βρει η Αλαβές, αφού πέτυχε τη Λας Πάλμας πάνω στην απογοήτευσή της και τη φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ (0 – 4) και πήρε το σημαντικό τρίποντο. Από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Αμπελάρδο, ήρθε η σωτηρία, καθώς την παρέλαβε στην τελευταία θέση και ως  ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Παραμένει φυσικά στον πάγκο της ομάδας και για τη νέα σεζόν, όπως και ο επιθετικός, Γκουιντέτι. Πάρα πολύ αποδοτική στην έδρα της, αφού στα 10 τελευταία έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Έχει απουσίες κυρίως στην αμυντική της γραμμή.

Υπερπροσπάθεια και δικαίωση για την Ατλέτικο στο «Εμιρέιτς». Έμεινε με 10 παίκτες και χωρίς τον Σιμεόνε στον πάγκο από το 13’, έμεινε πίσω στο σκορ περίπου στη μία ώρα παιχνιδιού, αλλά δεν έχασε από την Άρσεναλ, παίρνοντας το 1 – 1 στο Λονδίνο, χάρη στην γκέλα του Κοσιελνί και το γκολ του Γκριεζμάν. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, δεν έδωσε ιδιαίτερη βάση στο παιχνίδι με την Μπέτις μένοντας στο 0 – 0, ενώ ίδια αντιμετώπιση αναμένεται να έχει και στο σημερινό ματς, αφού ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Εκτός έμειναν οι Χιμένες, Όμπλακ, Χουάνφραν και φυσικά ο Φιλίπε Λουίς.

Η Ατλέτικο δεν πρόκειται να… σκιστεί ενώ θα έχει και αλλαγές. Η Αλαβές είναι πολύ ισχυρή στην έδρα της. Επιλογή μας ο 1DNB.

Βαλένθια – Έιμπαρ

Πολύ ανώτερη της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος», προηγήθηκε έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, αλλά με το που κατάφερε να σκοράρει, δέχθηκε την ισοφάριση (1 – 1). Νέες χαμένες ευκαιρίες στη συνέχεια, έμεινε το σκορ στο 1 – 1 και έμεινε απογοητευμένη βάσει της εικόνας της αναμέτρησης. Θέλει μόλις δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει το Champions League της νέας περιόδου, άρα μία νίκη απόψε θα είναι αρκετή. Αυτό είπε και ο Μαρθελίνο, που μίλησε για 4 ευκαιρίες που έχει μπροστά της η ομάδα του.

Όταν χάνεις εντός έδρας από τη Χετάφε (0 – 1) σε τόσο κρίσιμο σημείο στη σεζόν, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις για την 7η θέση του Europa League. Αυτό ισχύει για την Έιμπαρ, που έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από τους Μαδριλένους και παρά την προσπάθειά της, δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό. Ανανεώνει ο τεχνικός της ομάδας, Μεντιλίμπαρ, αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή ο μέχρι πρότινος δανεικός από τη Βαλενθια, Ορεγιάνα.

Μονόπλευρο το κίνητρο, οπότε υπάρχει 1 στο παιχνίδι, που μπορεί να συνδυαστεί με το OVER που προκύπτει στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων της Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Σε ενδιαφέρει