Α’ Ιταλίας: Μονόδρομος η νίκη για Νάπολι, Λάτσιο και Μίλαν

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μέρος της 35ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η μονομαχία της Φιορεντίνα με τη Νάπολι, καθώς οι «παρτενοπέι» κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από πολλά χρόνια.

Ανάλυση

Φιορεντίνα – Νάπολι

Αρχή από τη Φλωρεντία όπου η τοπική Φιορεντίνα υποδέχεται την εκπληκτική φέτος Νάπολι. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με το Τζιοβάνι Σιμεόνε στην επίθεση, όμως φέτος στο «Αρτέμιο Φράνκι» είναι ασταθείς με επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η Νάπολι από την άλλη είναι εντυπωσιακή εκτός έδρας (αήττητη με 13 «διπλά» και τέσσερις ισοπαλίες) και θα έχει στην επίθεση τους Μέρτενς, Ινσίγνιε και Καγεχόν. Άλλωστε μετά τη χθεσινή νίκη της Γιουβέντους επί της Ίντερ, η Νάπολι, η οποία αναμένεται να έχει στο πλευρό της και περίπου 10.000 οπαδούς της, «καίγεται» για το «τρίποντο» προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου! Το «διπλό» ωστόσο είναι σε χαμηλές αποδόσεις και γι’ αυτό θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ που έχει εμφανιστεί και συχνά στην πρόσφατη προϊστορία των δύο ομάδων.

Θα περάσει η Νάπολι αλώβητη από το «Αρτέμιο Φράνκι»; Ζεις τις μαγικές στιγμές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ντέρμπι (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Κροτόνε – Σασουόλο

Στο Κροτόνε η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με τη Σασουόλο στον πιο κρίσιμο αγώνα για τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι φέτος στηρίζονται κυρίως στην έδρα τους, ωστόσο βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και γι’ αυτό χρειάζονται τους τρεις βαθμούς. Η Σασουόλο από την άλλη είναι σε καλύτερη αγωνιστική (αήττητη στα τελευταία έξι ματς) και βαθμολογική κατάσταση και μακριά από το γήπεδό της έχει πάρει περισσότερους πόντους απ’ ότι σ’ αυτό. Γι΄αυτό θα επιλέξω την ισοπαλία σε αυτό τον αγώνα: Χ.

Αταλάντα – Τζένοα

Στην αναμέτρηση Αταλάντα – Τζένοα το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεμείνει στη μέση της βαθμολογίας χωρίς στόχους. Η Αταλάντα, ωστόσο θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και θα παίξει απ’ την αρχή φουλ επίθεση. Αυτό σε συνδυασμό με τους απελευθερωμένους από το άγχος παίκτες της Τζένοα μπορεί να συμβάλλει ώστε να έρθει ένα OVER 2,5 που προσφέρεται σε ικανοποιητικές αποδόσεις.

Μπενβενέντο – Ουντινέζε

Στο Μπενβενέντο – Ουντινέζε οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που έχουν το κίνητρο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη αν και έχουν υποβιβαστεί παλεύουν όλα τα παιχνίδια με αποτέλεσμα να έχουν πετύχει δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς. Γι’ αυτό θα επιλέξω το G/G σε αυτή την αναμέτρηση.

Σαμπντόρια – Κάλιαρι

Ακολούθως στο ματς Σαμπντόρια – Κάλιαρι, η ομάδα της Γενοβας έχει το προβάδισμα λόγω έδρας και κινήτρου. Επιπλέον η Κάλιαρι είναι ντεφορμέ (προέρχεται από τρεις σερί ήττες εκτός έδρας). Άρα, παρότι η πρόσφατη παράδοση έχει πολλές ισοπαλίες θα επιλέξω τον «άσο» της Σαμπντόρια.

Βερόνα – Σπαλ 2013

Εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση (έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς) και μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν για την παραμονή. Η πρόσφατη παράδοση πάντως κόντρα στη Σπαλ τους ευνοεί. Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους μετρούν τρεις σερί ισοπαλίες εκτός έδρας, ωστόσο εσχάτως συνταντούν δυσκολίες στο σκοράρισμα. Ο αγώνα θα διεξαχθεί πιθανότατα υπό δυνατή βροχή κι έτσι θα πάω με την ισοπαλία: Χ. 

Μπολόνια – Μίλαν

Στη Μπολόνια η τοπική ομάδα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή της και υποδέχεται τη Μίλαν. Οι ροσονέρι θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα παραταχθούν με επιθετική τριπλέτα αποτελούμενη από τους Κάλινιτς-Σαλχάνογλου-Σούσο και με «όπλο» την παράδοση που έχουν στη συγκεκριμένη έδρα μπορούν να πάρουν το «διπλό»: 2.

Τορίνο – Λάτσιο

Στο Τορίνο – Λάτσιο το ενδιαφέρον είναι επίσης μονόπλευρο και γι’ αυτό οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Εξάλλου οι «λατσιάλι» αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο φορμαρισμένη ομάδα του Καμπιονάτο και με σύμμαχο την παράδοση μπορούν να αποδράσουν από το Τορίνο με τη νίκη: 2.

Σε ενδιαφέρει