Β΄Ιταλίας: Προβάδισμα οι ισοπαλίες και τα…over

Εννιά αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής της Serie B.
perugia ascoli

Πρόκειται για αμφίρροπες αναμετρήσεις, αφού οι περισσότερες ομάδες σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος μάχονται είτε μία θέση που οδηγεί στη Serie A, είτε για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ανάλυση

Αρχή με τον αγώνα Άσκολι – Περούτζια, ο οποίος ενδέχεται να διεξαχθεί υπό βροχή. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για την σωτηρία και χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Θα τους λείψει ο τιμωρημένος μέσος Μπουτζεγκόλι, καθώς και οι τραυματίες Μπιάνκι και Καρπάνι. Η Περούτζια από την άλλη έχει ανέβει στην 5η θέση και μόνο με θετικό αποτέλεσμα θα παραμείνει εκεί. Πάντως, ειδικά μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι από την Τερνάνα, οι φιλοξενούμενοι θα τα δώσουν όλα τουλάχιστον για να μην χάσουν και γι’ αυτό θα επιλέξω την ισοπαλία: Χ.

 

Στη συνέχεια στο Κάρπι – Αβελίνο κοντράρονται και πάλι δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Η Κάρπι έχει λίγες ελπίδες να προλάβει το τρένο της ανόδου, ενώ η Αβελίνο είναι μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι έχουν καλή πρόσφατη παράδοση (με αρκετές ισοπαλίες ωστόσο), ενώ στα τελευταία έξι ματς μεταξύ των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε το under 2,5 γκολ. Η Αβελίνο είναι ντεφορμέ, εκτός έδρας αποδυναμώνεται, όμως σε 18 εξόδους απέσπασε έξι ισοπαλίες. Μπορεί να πάρει άλλη μία και σήμερα η οποία θα την βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού: Χ.

Ακολούθως στο ματς Τσεζένα – Φροζινόνε θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ το οποίο υπάρχει έντονα στην πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων. Ενδεικτικά το ματς του πρώτου γύρου ήρθε 3-3. Άλλωστε η Τσεζένα μολονότι παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή, ενώ η Φροζινόνε σκοράρει κι αυτή με ευκολία κάτι που την διατηρεί στις θέσεις που οδηγούν στην Serie A.

Πάνω από 2,5 γκολ συνολικά άλλωστε είναι πιθανό να μπουν και στο ντέρμπι για την 8η θέση: Τσιταντέλα – Φότζια. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Αμφότερες βρίσκονται σε φόρμα και δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Έτσι, επιλέγω το OVER 2,5. Αυτή θα είναι άλλωστε η επιλογή μου και για το ματς της Έμπολι με τη Νοβάρα. Η πρωτοπόρος της Serie B είναι ασταμάτητη (χωρίς ήττα στα τελευταία 23 ματς) και στους περισσότερους αγώνες της σκοράρει κατά βούληση. Μάλιστα με νίκη σήμερα εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο.

Στην αναμέτρηση Προ Βερτσέλι – Πάρμα οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για παραμονή κόντρα σε μία φορμαρισμένη Πάρμα που θέλει νίκη για να παραμείνει στην 2η θέση. Η Προ Βερτσέλι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αλτομπέλι και Μόρα, ενώ για την Πάρμα εκτός μάχης είναι οι Λουκαρέλι και Σκοτσαρέλα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πιθανώς υπό βροχή, αλλά παρ’ όλα αυτά λόγω του ποιοτικού ρόστερ της Πάρμα θα επιλέξω το «διπλό».

Τέλος, στο Τερνάνα-Πεσκάρα συγκρούονται δύο ομάδες που παλεύουν προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πιο δεινή βαθμολογική θέση, ωστόσο, έχουν την ψυχολογία στα ύψη μετά τη από τη νίκη με 3-2 στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στην Περούτζια. Εντός έδρας πάντως, φέτος έχουν παραχωρήσει δέκα ισοπαλίες σε 18 ματς. Παρ΄ όλα αυτά σε αυτό το παιχνίδι θα τους εμπιστευτώ και θα επιλέξω τον «άσο».

Σε ενδιαφέρει