NBA: Μέγας είσαι Λεμπρόν…

Ο κορυφαίος εν ενεργεία παίκτης του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς, οδηγεί τους Καβς ψάχνοντας και βοήθειες. Match – ball για Ράπτορς και το δεύτερο για τους Τζαζ.
usa today

Το NBA ζει στο ρυθμό του Λεμπρόν Τζέιμς που σε κάθε ματς είναι όλο και πιο εντυπωσιακός και μπορεί να οδηγήσει τους Καβς σε πρόκριση επί των Ιντιάνα Πέισερς.

Ανάλυση

Ιντιάνα Πέισερς – Κλίβελαντ Καβαλίερς

Έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο break από τη δική τους πλευρά οι Πέισερς μέσα στο Κλίβελαντ, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια ελέω διαιτησίας και κυρίως Λεμπρόν. Στα 3’’ πριν από τη λήξη ο Ολαντίπο έκανε το λέι – απ, ο Λεμπρόν έκανε την τάπα, αλλά αφού η μπάλα είχε βρει το ταμπλό και άρα έπρεπε να πιστωθούν δύο πόντοι στους Πέισερς και να προηγηθούν με 95 – 97. Στην τελευταία επίθεση ο «βασιλιάς» είπε απλά να του δώσουν την μπάλα, σούταρε για τρεις και τα υπόλοιπα είναι η ιστορία του 3 – 2. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του ΜακΜίλαν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ως ομάδα, όταν στην αρχή της σεζόν λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να μπει στα play – off.

Όταν θα λέμε για Καβαλίερς, πρέπει να λέμε απλά για τον Λεμπρόν. Τα όσα κάνει ο 34χρονος σε μια σεζόν που δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι και αγωνίζεται πλέον κοντά στα 44 λεπτά δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια και απλά οι θεατές απολαμβάνουν. Οι αντίπαλοι απλά υποφέρουν… Ο πιο συνεπής συμπαραστάτης του στα τελευταία ματς ήταν ο Κάιλ Κόρβερ που πυροβολεί από παντού, αλλά χρειάζεται και η εμφάνιση του Κέβιν Λοβ. Παραμένει αμφίβολος ο Τζορτζ Χιλ. Το θέμα για τους «ιππότες» είναι ότι προηγούνται με 3 – 2.

Όσο κι αν ως ομάδα οι Πέισερς είναι πράγματι αξιοθαύμαστοι, πώς μπορεί κανείς να ποντάρει εναντίον του «βασιλιά»; Δεν γίνεται για αυτό πάμε με τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Τορόντο Ράπτορς

Ακόμα και όταν φτάνουν κοντά στο break οι Ουίζαρντς, είναι τόσο μόνος του ο Τζον Γουόλ, που είναι δεδομένο ότι δεν θα αντέξει κόντρα σε όλους τους Ράπτορς. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ αποτελεί τον ορισμό της στασιμότητας και δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω ώστε να ανεβάσει και επίπεδο τους «μάγους». Στον Καναδά ηττήθηκαν με 108 – 98, με τον Γουόλ να σημειώνει 26 πόντους (9 ριμπάουντ, 9 ασίστ) ενώ ο Μπιλ πέτυχε μεν 20 πόντους, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν η μπάλα «έκαιγε».

Οι Ράπτορς από τη δική τους πλευρά είχαν και πάλι το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έμειναν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους και ενώ απέμεναν 8 λεπτά για την ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά ΝτεΡόζαν και Βαλαντσιούνας οδήγησαν τους Ράπτορς στην τρίτη τους νίκη σε αυτή τη σειρά. Στα θετικά για τον Ντουέιν Κέισι είναι το γεγονός ότι ο Κάιλ Λάουρι έκανε το καλύτερό του ματς και έτσι αποτελεί παράγοντα του παιχνιδιού.

Οι Ράπτορς είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Γουίζαρντς που φαίνονται να πνίγονται σε μια εσωστρέφεια και να μπλέκονται οι ρόλοι Μπιλ και Γουόλ. Μου κάνει εντύπωση το πώς δεν έχουν κάνει ακόμα το διπλό στα δύο προηγούμενα ματς, οπότε τώρα θα τους τιμήσω με την επιλογή του διπλού.

Γιούτα Τζαζ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Αυτό που έλεγαν πολλοί για αυτό το ζευγάρι επιβεβαιώνεται απόλυτα. Οι Τζαζ είναι καλύτερη ομάδα και οι Θάντερ έχουν το περισσότερο ταλέντο, που αν βγει μπροστά, τότε γίνονται φαβορί. Η Γιούτα βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη – πρόκριση μέσα στην Οκλαχόμα, αφού στα μέσα της περιόδου προηγήθηκε με 25 πόντους, αλλά επήλθε πλήρης κατάρρευση. Γουέστμπρουκ και Τζορτζ εξολόθρευσαν κάθε αμυντικό πλάνο και τελικά οι Τζαζ ηττήθηκαν χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν. Παρ’ όλα αυτά, προηγούνται ακόμα και πλέο με 3 – 2 και τώρα έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τη σειρά, στην καυτή τους έδρα, μέσα στην οποία οι Θάντερ ούτε που κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Οι Θάντερ στηρίχτηκαν λοιπόν στο ταλέντο τους και συγκεκριμένα σε αυτό των δύο προαναφερθέντων. Ο Καρμέλο Άντονι δεν ταιριάζει γενικότερα σε καμία ομάδα πρωταθλητισμού με τον τρόπο που αγωνίζεται και ήδη η φημολογία που τον θέλει να έρχεται πλέον από τον πάγκο είναι πάρα πολύ έντονη. Αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα, αν και θεωρείται… too much να βγει εκτός πεντάδας ο Μέλο.

Ματς που κρίνει πρόκριση, άρα θα παίξουν ρόλο οι άμυνες, αφού πρόκειται ομάδες με προσωπικότητα και στόχους και όχι… καφενεία. Ρισκαδόρικη επιλογή με UNDER 209,5 πόντους.

Σε ενδιαφέρει