Λεβάντε – Σεβίλλη: «Γιατρειά» και Ευρώπη

Να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση θέλει η Σεβίλλη, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον μία θέση στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.
sevilla

Η αναμέτρηση Λεβάντε – Σεβίλλη ανοίγει απόψε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι γηπεδούχοι, καθώς έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή τους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι περνούν αγωνιστική κρίση ειδικά και μετά την βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Τα προγνωστικά μου

Λεβάντε – Σεβίλλη : 2 (2,10)

Aνάλυση 

Με το πολύ μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπιλμπάο (1-3) την περασμένη αγωνιστική, η Λεβάντε έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Η διαφορά της, πλέον, βρίσκεται στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και δύσκολα πρόκειται να κινδυνέψει. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πάκο Λόπεθ ήταν ο Μπάρντι, ο οποίος με δύο εύστοχες εκτελέσεις φάουλ μέσα σε δύο λεπτά (42′, 44′) ανέτρεψε το σκορ με το γκολ που είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι από το 8′, ενώ σφραγίστηκε ο θρίαμβος με άλλο ένα τέρμα προς το τέλος, ύστερα από κόντρα επίθεση. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι χαφ Ροντίνα, Λέρμα και Ντουκουρέ, ο μπακ Τόνιο και ο γκολκίπερ Φερνάντεθ. Στην επίθεση θα ξεκινήσει το δίδυμο των Ρότζερ και Μπόατενγκ.

Θα βρει τη… γιατρειά της η Σεβίλλη; Δες αποδόσεις που αξίζουν! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Aπό τη μεριά της, η Σεβίλλη δεν μπορούσε να φανταστεί χειρότερη εξέλιξη στον τελικό κυπέλλου απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Τραγική ήταν η εμφάνισή της, σαν να μη μπήκε ποτέ στο γήπεδο και το βαρύ 5-0 ήρθε πολύ εύκολα για τους “μπλαουγκράνα”. Όπως όλα δείχνουν, ο κόουτς Μοντέλα δεν πρόκειται να παραμείνει στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι, όμως αυτός και οι παίκτες του έχουν χρέος να διατηρηθούν μέσα στην επτάδα που θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός αποστολής έμεινε ο χαφ Ν’ Ζονζί, ο οποίος μετά τον τελικό πήγε σε κλαμπ της Μαδρίτης και διασκέδασε. Εκτός, επίσης, θα μείνουν ο στόπερ Κιάερ και ο εξτρέμ Κορέα. Ο Φερνάντες θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με την τριάδα των Σαράμπια, Μούντο και Νολίτο λίγο πιο πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεβάντε (4-4-2)

Οϊέρ
Κόκε
Ποστίγκο
Πιέρ
Λούνα
Μπάρντι
Λούκιτς
Καμπάνια
Μοράλες
Ρότζερ
Μπόατενγκ

Σεβίλλη (4-2-3-1)

Σορία
Νάβας
Λενγκλέ
Μερκάδο
Εσκουδέρο
Μπανέγα
Γκέις
Σαράμπια
Μούντο
Νολίτο
Φερνάντες

Eκτίμηση

Δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών η Σεβίλλη, τη στιγμή που η Λεβάντε με τον Πάκο Λόπεθ έχει βρει την αυτοπεποίθηση που της έλειπε μαζί με την βαθμολογική άνεση. Πάμε και εδώ με το κίνητρο. 2

Σε ενδιαφέρει