Ευρωλίγκα: Τελευταία ευκαιρία για Παναθηναϊκό

Ζαλγκίρις Κάουνας και Φενέρμπαχτσε έκλεισαν ήδη εισιτήριο για το Final Four και η διαδικασία των play - off συνεχίζεται απόψε σε Μαδρίτη και Χίμκι.
Ευρωλίγκα: Τελευταία ευκαιρία για Παναθηναϊκό

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός και Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο αναμετρήσεις που συνθέτουν το αποψινό πρόγραμμα των play – off της Ευρωλίγκα.

Ανάλυση

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός

Μέσα σε κλίμα που θύμιζε… φιέστα λόγω της επιστροφής του Σέρχιο Γιουλ στην ενεργό δράση, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε πολύ δύσκολα να κάνει το 2 – 1 στη σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 81 – 74. Οι Μαδριλένοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα, καθώς προηγήθηκαν στην 3η περίοδο μέχρι και με 13 πόντους ενώ 3:30 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού βρέθηκαν στο +7, χάρη σε δύο τρελά τρίποντα του επανακάμψαντα Ισπανού γκαρντ. Ωστόσο, στα 50’’ πριν από τη λήξη χρειάστηκε ένα τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) από τον Κάρολ για να κριθεί επί της ουσίας το παιχνίδι, αφού το σκορ έγινε 77 – 72. Ο Αμερικανός σουτέρ ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του σκοράροντας 17 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, ενώ σε πιο χαμηλές πτήσεις περιορίστηκαν οι Ράντολφ, Ρούντι, Ντόντσιτς και Αγιόν. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξαν τα 7 επιθετικά της Ρεάλ, αλλά και τα 7 κλεψίματα, που της πρόσφεραν περισσότερες κατοχές.

  

 

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για το break όπως πήγε το ματς, αφού κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 7 πόντων μέσα σε ένα λεπτό. Συγκεκριμένα, το 70 – 63 υπέρ της Ρεάλ στα 3:30 πριν από τη λήξη, έγινε 70 – 70 στα 2:17 χάρη στα δύο τρίποντα των Καλάθη, Τζέιμς και μία βολή του Σίνγκλετον. Ωστόσο, δήμιος για την ομάδα του Πασκουάλ αποδείχθηκε ο Τζέισι Κάρολ που μίλησε στα δύσκολα σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. Μέσα στην απογοήτευση για τον τρόπο που χάθηκε το ματς, έντονα ήταν τα παράπονα της ελληνικής ομάδας για την αντιμετώπιση της διαιτησίας, κάτι που ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν και αποτελεί κατάσταση παγιωμένη τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, επί της ουσίας, για αυτό έχει ξεσπάσει και η κόντρα του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον κορυφαίο παράγοντα της Euroleague, Ζόρντι Μπερτομέου και το «τριφύλλι» βρίσκεται προ της εξόδου από τη διοργάνωση. Πέρα από τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός είχε 17/40 δίποντα, αλλά και 14 λάθη, «αχρηστεύοντας» με αυτόν τον τρόπο τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε. Κορυφαίος φυσικά για ακόμα μία φορά, ο Νικ Καλάθης με 26 πόντους και 4 ασίστ και ακολούθησαν οι Γκιστ και Τζέιμς με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Πολύ δύσκολο παιχνίδι για να το προσεγγίσει κάποιος στοιχηματικά. Πώς θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τη διαιτησία; Θα υπάρχει απογοήτευση με τον τρόπο που χάθηκε η ευκαιρία για break; Το σίγουρο είναι ότι θα θελήσει να σετάρει το ρυθμό του παιχνιδιού και θα πάμε με το under 163.5. Άλλωστε, στο προηγούμενο μπήκαν μόλις 155 πόντοι.

Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βάσει της ανταγωνιστικότητας των δύο πρώτων αγώνων, η Χίμκι άξιζε μία νίκη και την πέτυχε απόλυτα δίκαια (79 – 73) στον τρίτο αγώνα της σειράς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν πάντα οριακό. Όλα κρίθηκαν στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν το 65 – 65 έγινε 74 – 65 με τρία σερί τρίποντα, τα δύο από τον Γκιλ και ένα από τον Χάνεϊκατ. Πολύ σημαντική η επιστροφή του τελευταίου στην αγωνιστική δράση, καθώς αποτελεί έναν παίκτη που βοηθάει σε όποιον τομέα χρειαστεί και παράλληλα κάνει όλους του υπόλοιπους καλύτερους. Σε εξαιρετικό βράδυ ο Σβεντ με 27 πόντους, όπως και ο Γκιλ με 22 πόντους. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε έναν πιο αργό τέμπο στο ματς, αφού έπαιζε και εντός έδρας ενώ ήταν πάρα πολύ καλή η παρουσία των παικτών του αμυντικά, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ιτούδη στην 3η χειρότερη επιθετική της επίδοση στη σεζόν.

Κάπως έτσι η προοπτική «σκούπας» για την ΤΣΣΚΑ πήγε… περίπατο, κάτι που είναι και απόλυτα δίκαιο. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν στην εξίσωση ήταν κανονικά οι Ντε Κολό και Χάινς, αν και με το μπάτζετ που διαθέτει η «αρκούδα», είναι παράλογο να ζητά κάποιος δικαιολογίες στις απουσίες. Έτσι κι αλλιώς, και η Χίμκι έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια χωρίς τον Χάνεϊκατ. Το θέμα είναι πάντως ότι η ομάδα του Ιτούδη βρήκε σκορ επί της ουσίας από μόλις τρεις παίκτες και συγκεκριμένα τους Χίγκινς (26 π.), Σέρχι (15 π.) και Χάντερ (16 π.). Τους υπόλοιπους 16 πόντους έβαλαν οι Κουρμπάνοφ (7 π.), Κλάιμπερν (7 π.) και Βέστερμαν (2 π.). Με άλλα λόγια σκόραραν μόλις 6 παίκτες. Έτσι, δεν γίνεται δουλειά, ειδικά όταν πρόκειται για play – off Euroleague. Παραμένουν εκτός Ντε Κολό και Χάινς με θλάσεις.

Τα Line παραμένουν πολύ υψηλά χωρίς λόγο. Η ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας δεν μπορεί να έχει τον  ρυθμό που θέλει, πλουραλισμό στην επίθεση από όσο φάνηκε δεν έχει, η Χίμκι θα προσπαθήσει για ένα ματς-καρμπόν όπως αυτό της Τετάρτης. UNDER 166.5.

Σε ενδιαφέρει