Λίβερπουλ – Ρόμα: Η «δίψα» για τελικό φέρνει…γκολ

Ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται σήμερα με τις Λίβερπουλ και Ρόμα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
Λίβερπουλ – Ρόμα: Η «δίψα» για τελικό φέρνει…γκολ

Στην ημιτελική φάση του θεσμού διεξάγονται διπλά παιχνίδια στα οποία ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σήμερα στο Άνφιλντ υπάρχει το ενδεχόμενο βροχόπτωσης.

Τα προγνωστικά μου

Λίβερπουλ – Ρόμα: G/G (1.65)

Ανάλυση

Η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει πέντε φορές το κύπελλο πρωταθλητριών και η τελευταία παρουσία της σε τελικό ήταν το 2007. Σήμερα είναι η 10η παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ έως τώρα μετρά επτά προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς (από Μίλαν και Τσέλσι). Ο Γιούργκεν Κλοπ στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος ξεκούρασε πολλούς βασικούς παίκτες προκειμένου να είναι έτοιμοι και να τα δώσουν όλα απόψε. Οι «κόκκινοι» παραμένουν αήττητοι εδώ και 14 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα επτά από τα τελευταία οκτώ ματς που έδωσαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σημειώθηκαν περισσότερα από 2,5 τέρματα (σε αυτά η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέτυχε τουλάχιστον 2 γκολ). Άλλωστε η Λίβερπουλ φέτος διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Τσάμπιονς Λιγκ με 33 γκολ σε 10 αγώνες. Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Αιγύπτιος επιθετικός Σαλάχ θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπός με την πρώην ομάδα του τη Ρόμα.

Θα βάλει γκολ ο Σαλάχ; Μπας και θα το κάνει πάλι ο Μανωλάς; Πόσο παίζονται οι δυο τους για σκόρερ; 

Η Ρόμα από τη μεριά της είχε να δώσει το «παρών» σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1991 (ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Μπρόντμπι). Άλλη μία φορά έφτασε στα ημιτελικά (το 1984) του κυπέλλου πρωταθλητριών αποκλείοντας τη Νταντί για να αντιτωπίσει τη Λίβερπουλ στον τελικό. Φέτος η Ρόμα έχει μόλις μία εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον οι «τζιαλορόσι» σε 19 ευρωπαϊκούς αγώνες που έχουν δώσει συνολικά επί αγγλικού εδάφους μετρούν μόνο μία νίκη (7 ισοπαλίες, 11 ήττες), όμως αυτή η νίκη επιτεύχθηκε στο «Άνφιλντ» το Φεβρουάριο του 2001. Σε εκείνο το ματς ο νυν προπονητής της Ρόμα Εουσέμπιο Ντι Φρανσέσκο ήταν στον πάγκο ως αναπληρωματικός. Άλλο ένα αρνητικό στατιστικό για τη Ρόμα είναι ότι δεν έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της στους τελευταίους 26 εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σχετικό αρνητικό ρεκόρ κατέχει η Σέλτικ με 30 σερί εκτός αγώνες στους οποίος δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα. Στα αγωνιστικά ο τεχνικός των Ρωμαίων έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο», αφού επανήλθε από τραυματισμό μετά από τρεις εβδομάδες ο Περότι. Στο τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Σπαλ άλλωστε ο Ντι Φραντσέσκο ξεκούρασε τους Κολάροφ, Τζέκο, Ντε Ρόσι και Φλορέντσι, οι οποίοι σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στο βασικό σχήμα.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ (4-3-3)

Κάριους

Αλεξάντερ Άρνολντ

ΦανΝτικ

Λοβρέν

Ρόμπερτσον

Χέντερσον

Τσάμπερλάιν

Μίλνερ

Μανέ

Φιρμίνιο

Σαλάχ

Ρόμα (3-5-2)

Άλισον

Φάτζιο

Ζεσούς

Μανωλάς

Ντερόσι

Ναϊνγκολάν

Στρότμαν

Φλορέντσι

Κολάροφ

Τζέκο

Ουντέρ

Εκτίμηση

Η Λίβερπουλ στην έδρα της παίζει επιθετικά και σήμερα απέναντι στην ευάλωτη –μακριά από τη Ρώμη- άμυνα των τζιαλορόσι θα καταφέρει να βρει δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι η Ρόμα αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση εν όψει της ρεβάνς θα πρέπει να πετύχει κι αυτή τουλάχιστον ένα τέρμα (σ.σ. όπως έκανε στο Καμπ Νου κόντρα στη Μπαρτσελόνα) προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ. Γι΄αυτό το λόγο θα επιλέξω το G/G στον σημερινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ενδιαφέρει