Πόρτο – Σετούμπαλ: Επιστρέφουν στην κορυφή οι δράκοι

Αγώνας με τον οποίο ολοκληρώνεται η 31η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
porto

Η Πόρτο θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ανεβασμένη Σετούμπαλ μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Σετούμπαλ: 1 & G/G

Ανάλυση

Η Πόρτο είναι καταιγιστική στο «Ντραγκάο» διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ σε 15 ματς έχει 14 νίκες και μία ισοπαλία. Σήμερα θέλει μόνο νίκη για να επιστρέψει στην πρώτη θέση, απ’ όπου την «γκρέμισε» η Μπενφίκα, η οποία νίκησε με γκολ στο 90’ την Εστορίλ. Θα έχει πάντως ως μειονέκτημα κούραση από το μεσοβδόμαδο αγώνα για το κύπελλο με την Σπόρτινγκ (οι πρωτευουσιάνοι προκρίθηκαν στα πέναλτι). Στα αγωνιστικά εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Περέιρα Ν. και Οτάβιο. Σημειωτέον ότι η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ των «δράκων», οι οποίοι στα τελευταία 17 ματς με τη σημερινή τους αντίπαλο μετρούν 15 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πόρτο και Σετούμπαλ κοντράρονται στο «Ντραγκάο» σε μία αναμέτρηση που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. 

Η Σετούμπαλ μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό και αναζητεί απεγνωσμένα βαθμούς για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Σε 15 εξόδους τους έως τώρα στο πρωτάθλημα οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει μόλις μία νίκη, ενώ δέχονται γκολ με χαρακτηριστική ευκολία. Ο προπονητής της Σετούμπαλ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες Αντρέ Περέιρα, αφού ως δανεικός από την Πόρτο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ροντρίγκεζ, Ποντστάβσκι, Νούνο Πίντο, Λουίς Φελίπε, Σόουζα και Ζοάο Τεξέιρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4-4-2)

Κασίγιας

Περέιρα Ρ. Μαρκάνο

Φελίπε

Τέγιες

Ολιβέιρα

Χερέρα

Μπραχίμι

Κορόνα

Ολιβέιρα

Αμπουμπακάρ

Σίλβα

Σετουμπάλ (4-2-3-1)

Κριστιάνο

Ταβάρεζ

Πίντο

Ρέις

Ολιβέιρα

Σεμέδο

Μπονίγια

Μάλμαν

Κοστίνια

Αμαράλ

Εντίνιο

Εκτίμηση

Η Πόρτο είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Η Σετούμπαλ από την άλλη ναι μεν είναι αδύναμη μακριά από το γήπεδό της, όμως εσχάτως έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και καταφέρνει και σκοράρει στα περισσότερα παιχνίδια. Αυτό ελπίζω να γίνει και σήμερα και να επιβεβαιωθεί μία νίκη της Πόρτο με γκολ/γκολ: 1 & G/G.

Σε ενδιαφέρει