Γιουβέντους – Νάπολι: Ο τίτλος σε 90 λεπτά

Σε 90 αγωνιστικά λεπτά η Γιουβέντους έχει την ευκαιρία να καθαρίσει με τον τίτλο στο Καμπιονάτο και η Νάπολι να βάλει φωτιά στη μάχη.
IMG

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στο Τορίνο κλέβει απόψε την παράσταση στην 34η αγωνιστική του Καμπιονάτο ανάμεσα στην πρωτοπόρο Γιούβε και τη δεύτερη Νάπολι. Τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί.

Τα προγνωστικά μου

Γιουβέντους – Νάπολι: 1 (2.42)

Ανάλυση

Τη χειρότερη στιγμή ήρθε η γκέλα από την Κροτόνε (1-1) για τη Γιουβέντους. Μάλιστα δεν μας έχει συνηθίσει να προηγείται στο σκορ και να μην κερδίζει. Εχει έναν αέρα τεσσάρων βαθμών, αλλά αν απόψε ηττηθεί θα βάλει φωτιά στη μάχη του τίτλου. Η ισοπαλία δεν την χαλάει, ενώ με νίκη δεδομένα σφραγίζει το τρόπαιο. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστεί ο Αλέγκρι. Θα παίξει σαν πρωταθλήτρια και ανώτερη ομάδα, όπως απέδειξε και με το διπλό στον Σαν Πάολο στον πρώτο γύρο με 1-0 ή θα… κρυφτεί πίσω από το +4 μη παίρνοντας ιδιαίτερο ρίσκο. Τρία over στα τέσσερα τελευταία. Στο 10-1-1 η εντός έδρας παράδοση κόντρα στη Νάπολι τα τελευταία χρόνια και στο 5-0-0 την τελευταία πενταετία στο Τορίνο. Συμπλήρωσε 20 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Λείπουν Στουράρο, Ντε Σίλιο και Μαρκίσιο. Ολοι τους ρολίστες. Με 4-2-3-1 απόψε και τον Ιγκουαϊν στην κορυφή. Πίσω του θα κινούνται Κόστα, Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς.

 

Η Νάπολι κέρδισε εύκολα την Ουντινέζε με 4-2 και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Τορίνο. Οι τρεις ισοπαλίες με Ιντερ. Σασσουόλο και Μίλαν στην τελευταία εξάδα αγώνων της σίγουρα της έχουν στοιχίσει. Εστω ένα από αυτά τα ματς να έπαιρνε θα μπορούσε σήμερα με νίκη να προσπεράσει. Το σίγουρο είναι ότι παίζει τις ελπίδες της σε 90 αγωνιστικά λεπτά. Αν κερδίσει βάζει φωτιά. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τελειώνουν όλα. Εντυπωσιακό το ότι μακριά από το σπίτι της έχει ρεκόρ 23-6-0 εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία. Ξέρει ότι για να έχει ελπίδες επιβάλλεται να σκοράρει. Αν προσπαθήσει να οδηγήσει την αναμέτρηση στα όρια τους ενός γκολ δύσκολα θα έχει τύχη κόντρα σε μια αντίπαλο που είναι μανούλα σε τέτοιες καταστάσεις. Λείπει ο Γκουλάμ. Με 4-3-3 και τους Ινσίνιε. Μέρτενς και Καγεχόν στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4-2-3-1)

Μπουφόν

Χέβεντες

Μπενάτια

Κιελίνι

Ασαμόα

Πιάνιτς

Κεντίρα

Κόστα

Ντιμπάλα

Μάντζουκιτς

Ιγκουαϊν

Νάπολι (4-3-3)

Ρέινα

Χισάι

Αλμπιόλ

Κουλιμπαλί

Ρούι

Χάμσικ

Αλαν

Ζορζίνιο

Ινσίνιε

Μέρτενς

Καγεχόν

Εκτίμηση

Αν δούμε καθαρά το μομέντουμ και την βαθμολογία καταλαβαίνουμε ότι η ισοπαλία δεν θα κακοπέσει στη Γιουβέντους. Το θέμα είναι πως η Νάπολι χρειάζεται μόνο τη νίκη. Κατά συνέπεια είναι αναγκασμένη κάποια στιγμή να ανοιχτεί. Αυτό θα είανι και το μεγάλο της λάθος. Ασος.

Σε ενδιαφέρει