Πρέμιερ Αγγλίας: Το μεγάλο αντίο και η… γιορτή

Τελικά το πολυσυζητημένο διαζύγιο του Βενγκέρ με την Αρσεναλ είναι γεγονός και θα γίνει πράξη στο φινάλε της σεζόν.
Πρέμιερ Αγγλίας: Το μεγάλο αντίο και η… γιορτή

Το αποψινό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ περιλαμβάνει τους αγώνες Αρσεναλ – Γουέστ Χαμ, Στόουκ – Μπέρνλι και τη γιορτή ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Σίτι και τη Σουόνσι.

Ανάλυση

Αρσεναλ – Γουέστ Χαμ

Ούτε το διαζύγιο της Τζολί με τον Μπραντ Πιτ δεν συζητήθηκε τόσο πολύ όσον αυτό της Αρσεναλ με τον Βενγκέρ. Τελικά ο Αλσατός τεχνικός ανακοίνωση το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα στο φινάλε της σεζόν μετά από 22 χρόνια, τρία πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα. Η αλήθεια είναι πως οι επικριτές του ολοένα και αυξάνονταν, ενώ το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάξεις του συλλόγου. Σε δεύτερη μοίρα περνάει το σημερινό ματς με τη Γουέστ Χαμ. Λείπουν Γουίλσιρ και Μικιταριάν. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Λακαζέτ κορυφή. Το μυαλό όλων βρίσκεται ξεκάθαρα στα ημιτελικά του Γιουρόπα. Η Γουέστ Χαμ από την άλλη έρχεται από το 1-1 με την Στόουκ. Τρία ματς δίχως ήττα. Κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τέσσερα σερί ματς με σύνολό τερμάτων «2-3». Στόχος η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Φέτος συγκρούστηκε στο Λιγκ Καπ με τους γηπεδούχους στο Εμιρέιτς και αποκλείστηκε με 1-0. Βρήκε δίχτυα στις εννιά πιο πρόσφατες εξόδους. Με 3-4-3 και τους Μάριο, Λαντσίνι και Αρναούτοβιτς στην επίθεση. Η Αρσεναλ θέλει να κρατήσει την έκτη θέση, αλλά σκέφτεται τον ημιτελικό με την Ατλέτικο στο Γιουρόπα, ενώ έφερε αναστάτωση η ανακοίνωση του Βενγκέρ. Η Γουέστ Χαμ μπορεί να βρει γκολ οδηγώντας στο αμφίσκορο την αναμέτρηση.  

Στόουκ – Μπέρνλι

Η Στόουκ έφυγε από την έδρα της Γουέστ Χαμ με το 0-0, αλλά για να σωθεί χρειάζεται εδώ και τώρα νίκες. Τελικός το ματς με την Μπέρνλι. Αν δεν το πάρει κουνάει μαντήλι. Υπάρχει συσπείρωση. Λείπουν απόψε Σταφυλίδης και Μοτίνγκ. Πέντε σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Καθαρό 4-2-3-1 με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον πανύψηλο Κράουτς. Η Μπέρνλι πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν και μάχεται για την έκτη θέση μαζί με την Αρσεναλ. Δεν χαρίζεται πουθενά. Η ήττα από την Τσέλσι με 2-1 έβαλε τέλος σε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων. Επτά σερί over. Οριακή η νίκη της επί της Στόουκ στον πρώτο γύρο με 1-0. Κλασικό 4-4-2 με Γουντκαι Μπαρνς στην επίθεση. Το κίνητρο της επιβίωσης είναι τεράστιο για την Στόουκ, που παίζει καλά και δεν ανταμείβεται. Καιρός να γυρίσει ο τροχός και να αποδείξει πως μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για την ύπαρξή της. Ασος.

Μάντσεστερ Σίτι – Σουόνσι

Μετά την κατάκτηση του φετινού Λιγκ Καπ έφτασε η στιγμή να πανηγυρίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα η Σίτι. Μεγάλο διπλό επί της Τότεναμ με 3-1. Αν πιάσει καλή απόδοση δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Πείσμωσε από την ήττα με ανατροπή στο τοπικό ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Γιορτινό κλίμα απόψε στο γήπεδο. Δεν παίζει ο ηγετικός μέσος Φερναντίνιο, αλλά και ο σκόρερ Αγουέρο. Λύσεις υπάρχουν. Με 4-1-4-1 και τον Ζεσούς στην κορυφή. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν οι Στέρλινγκ και Σανέ. Η Σουόνσι απέχει πέντε βαθμούς από την τελευταία τριάδα. Μπορεί να μην είναι εξασφαλισμένη, αλλά σίγουρα αισθάνεται πιο άνετα από τους υπόλοιπους μνηστήρες στη μάχη της παραμονής. Μετά το 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ έφερε ακόμα ένα κόντρα στην Εβερτον. Δεν ανοίγει τελευταία τα παιχνίδια της. Προσέχει για να έχει. Απόψε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το διασκεδάχει. Δεν έχει στόχο να κλέψει κάτι στο Ετιχάντ. Το πιθανότερο είναι να πάρει μέρος στη γιορτή παίζοντας με 3-5-2 και το δίδυμο Αγοιύ στην επίθεση. Δεν υπάρχει αξία στον άσο και το απλό over. Μόνο το over 3,5 μπορούμε να κυνηγήσουμε ή να ρισκάρουμε με το goal/goal.

Σε ενδιαφέρει