Άλκμααρ – Φέγενορντ: Η επιβράβευση και η εξιλέωση

Τελικός Κυπέλλου που διεξάγεται παραδοσιακά στο «Ντε Κάουπ» που αποτελεί έδρα της Φέγενορντ.
IMG

Τελικός Κυπέλλου Ολλανδίας με τη Φέγενορντ να ψάχνει την εξιλέωση για τη φετινή της τραγική χρονιά και ειδικά μέσα στην έδρα της ενώ η Άλκμααρ θέλει τη δική της επιβράβευση για την πολύ καλή σεζόν που έχει πραγματοποιήσει στο πρωτάθλημα.

Τα προγνωστικά μου

Άλκμααρ – Φέγενορντ: 2 (2.10)

Ανάλυση

Θέλει μια κούπα και τη θέλει απόψε η Άλκμααρ. Απέχει από τα τρόπαια εδώ και πέντε χρόνια, ενώ πέρυσι έχασε την ίδια κούπα, στο ίδιο γήπεδο από τη Φίτεσε, χάνοντας με 2 – 0. Για να βρεθεί στο σημερινό τελικό απέκλεισε πολύ εύκολα την Τβέντε με 4 – 0, ενώ προέρχεται από νίκη κόντρα στη Φίτεσε για το πρωτάθλημα με 4 – 3. Γενικότερα, κάνει μια πολύ καλή σεζόν, αφού είναι στην 3η θέση ενώ μέχρι κάποιο σημείο του πρωταθλήματος, ήταν κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Για αυτό το λόγο θέλει μια επιβράβευση μέσω ενός τίτλου, που ενδεχομένως και να τον αξίζει, βάσει της πορείας που έχει πραγματοποιήσει. Το καλό για τον Φαν ντε Μπρομ είναι ότι η ομάδα του είναι πλήρης και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Τίτλο μέσα στο σπίτι της θέλει η Φέγενορντ, αλλά η Άλκμααρ έχει άλλες βλέψεις. Θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη; 

Από την άλλη πλευρά, είναι η απερχόμενη πρωταθλήτρια, Φέγενορντ, που παρέδωσε με πάρα πολύ μεγάλη ευκολία τα σκήπτρα της στην Αϊντχόφεν. Δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου και βλέπει τον αποψινό τελικό στη φυσική της έδρα ως εξιλέωση για την πίκρα που μοίρασε φέτος στους οπαδούς του. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Βίλεμ με 1 – 5 μεσοβδόμαδα, την οποία είχε αποκλείσει και στα ημιτελικά με 3 – 0. Μοναδική απουσία για τη Φέγενορντ είναι ο κεντρικός αμυντικός, Τζούστε.

Πιθανές ενδεκάδες

Άλκμααρ (4 – 3 – 3)

Μπιζότ

Σβένσον

Βάουτενς

Φλάαρ

Οβεγιάν

Μίντζο

Τιλ

Κόοπμεϊνερς

Αλιρέτζα

Βέχορστ

Ιντρίσι

Φέγενορντ (4 – 3 – 3)

Τζόουνς

Ντέικς

Μπέικ

Φαν ντερ Χέιντεν

Χαπς

Ελ Αχμάντι

Φαν Πέρσι

Βιλένα

Μπέργχαους

Γιόργκενσεν

Τόορνστρα

Εκτίμηση

Φέτος η Άλκμααρ έχει δείξει καλύτερη ομάδα. Η Φέγενορντ διαθέτει όμως παίκτες με τρομερή προσωπικότητα. Και μόνο η παρουσία του Φαν Πέρσι μιλά από μόνη της. Παίζει και μέσα στην έδρα της, στοιχείο πάρα πολύ σημαντικό για τα δεδομένα του αγώνα.

Σε ενδιαφέρει