Α’ Πορτογαλίας:«Καίγεται» η Μορεϊρένσε, ματς με γκολ στη Λισαβόνα

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μέρος της 31ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
boavista

Απ’αυτό ξεχωρίζει ο αγώνας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Μποαβίστα, ενώ ιδιαίτερη σημασία για τη μάχη της «ουράς» έχει η αναμέτρηση της Τοντέλα με την Άβες.

Ανάλυση

Τσάβες – Πορτιμονένσε

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση είναι η Τσάβες η οποία σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας χωρίς να κυνηγά πλέον κάποιο στόχο. Στην έδρα της φέτος είναι ασταθής με συγκομιδή τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η Πορτιμονένσε από τη μεριά της διανύει περίοδο φόρμας και χρειάζεται λίγους βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της. Ωστόσο, μακριά από το γήπεδό της αποδυναμώνεται σημαντικά γι’αυτό θα επιλέξω την ισοπαλία:Χ.

Πώς θα εξελιχθούν οι αναμετρήσεις του πορτογαλικού πρωταθλήματος;  

Τοντέλα –Άβες

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που μάχονται για τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι μετρούν τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς και έχουν μια μικρή απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτό δεν ισχύει για την Άβες η οποία νιώθει την «ανάσα» της Εστορίλ. Πάντως κάνει φιλότιμη προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού και καταφέρνει τουλάχιστον να μην χάνει. Ενδεικτικό είναι ότι στις τελευταίες έξι εξόδους απέσπασε τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη. Γι’ αυτό πιστεύω ότι με τη μαχητικότητά που τη διακρίνει μπορεί και σήμερα να αποσπάσει άλλη μία ισοπαλία: Χ.

Μορεϊρένσε –Ρίο Άβε

Η Μορεϊρένσε «καίγεται» για τη νίκη προκειμένου να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη και γι’αυτό στα τελευταία ματς τα δίνει όλα. Έτσι προέρχεται από τρεις σερί νίκες στην έδρα της, οι οποίες την έφεραν στη 13η θέση της βαθμολογίας και αν κερδίσει σήμερα θα μπορέσει να νιώσει πολύ πιο ασφαλής. Η Ρίο Άβε από την άλλη ναι μεν έχει καλή παράδοση όταν αγωνίζεται στο συγκεκριμένο γήπεδο, ωστόσο είναι ντεφορμέ (τρεις ήττες στις τρεις τελευταίες εξόδους). Γι’αυτό και δεν θα την εμπιστευτώ. Αντίθετα θα πάω με τον «άσο» που προκύπτει από φόρμα και κίνητρο: 1.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μποαβίστα

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Πόρτο και σήμερα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μποαβίστα στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου. Οι πρωτευουσιάνοι παραμένουν αήττητοι φέτος στην έδρα τους, όπου φέτος δέχονται πολύ δύσκολα γκολ. Η Μποαβίστα από την άλλη είναι αδιάφορη βαθμολογικά και σε κακή αγωνιστική κατάσταση (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία). Εξάλλου οι εκτός έδρας επιδόσεις της τη φετινή σεζόν είναι απογοητευτικές. Εφόσον η απόδοση του «άσου» είναι λογικά πολύ χαμηλή θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ. 

Σε ενδιαφέρει