Τουρκία: Σοκαρισμένη η Γαλατά

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο έφερε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της Γαλατάσαραϊ που καλείται απόψε να βρει τη νίκη που θα την φέρει εκ νέου στην κορυφή του πρωταθλήματος.
xauto

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Τουρκίας. Εξοδοι κινδύνου για Μπούρσα και Γαλατά. Με σύμμαχο την παράδοση η Τράμπζονσπορ.

Ανάλυση

Γκεντσλέρ – Οσμανλίνσπορ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Γκεντσλέρ όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία. Μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ηττα με 3-2 από την Καϊσέρι εκτός έδρας. Δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Πολλά λάθη στα μετόπισθεν. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Λείπουν Μιλίκνοβιτς, Οζέκ και Ισάχ. Η Οσμανλίνσπορ βρέθηκε δύο φορές να κυνηγάει στο σκορ την Τράμπζονσπορ, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τον  βαθμό με 3-3. Πέντε γκολ έχει δεχτεί στα δύο τελευταία ματς. Υπάρχει προβληματισμός. Σταθερά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εχει την ευκαιρία να βγει από αυτή αν κερδίσει σήμερα στο τοπικό ντέρμπι της Αγκυρας. Πέρσι στο αντίστοιχο ματς οι δύο ομάδες έμειναν στον 1-1. Σημαντικότερη απουσία στους φιλοξενούμενους αυτή του μέσου Χουρμασί. Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Πολύ άγχος στις δύο ομάδες και μπόλικη κλωτσιά. Δεν αποκλείεται η σημερινή αναμέτρηση στο φινάλε να κρίνει ποια εκ των δύο θα υποβιβαστεί. Μπέρδεμα…

 

Καραμπούκ – Μπούρσασπορ

Δίκαιη ήττα για την Καραμπούκ στην έδρα της Κασίμπασα με 2-0. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Εννιά σερί ήττες. Ξεκάθαρα η πιο ντεφορμέ ομάδα στην κατηγορία. Ουραγός και δεδομένα υποβιβασμένη εδώ και καιρό. Πέντε over στα επτά πιο πρόσφατα. Τρεις νίκες όλες κι όλες στις 29 αγωνιστικές. Τις πέτυχε εντός έδρας. Ο κόουτς Καραμάν θα κάνει κι απόψε αρκετές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα. Το συνηθίζει ενόψει της νέας σεζόν. Η Μπούρσασπορ ηττήθηκε στην έδρα της Γκεζτέπε με 2-1 και δείχνει ξεκάθαρα να βρίσκεται σε… διακοπές. Τρεις σερί ήττες. Ούτε ο υπηρεσιακός Μουσταφά Ερ κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών. Σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία. Λείπουν απόψε Μπαντού και Τζον. Τρία under στα τέσσερα τελευταία ματς. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Στάνκου αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε της Καραμπούκ δύσκολα με 2-1. Φαβορί μεν κι απόψε οι φιλοξενούμενοι, αλλά στην τραγική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται δεν πρόκειται να τους στηρίξω. Μακριά κι αγαπημένοι…

Τράμπζονσπορ – Σίβασπορ

Η Τράμπζονσπορ μετά από ένα εντυπωσιακό ματς έφυγε από την έδρα της Οσμανλίνσπορ με το 3-3. Προηγήθηκε δύο φορές, είχε δύο γκολ που ακυρώθηκαν ήταν ανώτερη στο χορτάρι, αλλά η άμυνα συνεχίζει να υποπίπτει σε πολλά λάθη. Πέντε σερί over. Φαβορί για την πέμπτη θέση, που μπορεί να οδηγήσει στο Γιουρόπα. Λείπει ο κίπερ Κιβράκ και ο μέσος Ονάζι. Η Σίβασπορ μετά το ταπεινωτικό εις βάρος της 5-0 από την Κόνιασπορ έδειξε καλύτερο πρόσωπο κόντρα στη Φενέρ, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ηττα με 2-1. Πέντε over στα επτά τελευταία ματς. Κακή παράδοση στην έδρα της Τράμπζονσπορ με έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις της. Εκτός λόγω τιμωρίας οι Ρομπίνιο και Ντινγκά στο κέντρο. Στον πρώτο γύρο η Τράμπζονσπορ επιβλήθηκε με 2-1 της σημερινής της αντιπάλου. Με τον Γιλμάζ να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μπορεί να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πεντάδα φέρνοντας τον άσο σε πρώτο πλάνο.

Αλάνιασπορ – Γαλατάσαραϊ

Χάρη στο γκολ του Ουέλιντον στο φινάλε η Αλάνια κατάφερε να τσιμπήσει το 1-1 στην έδρα της Μαλάτιασπορ. Τέταρτο goal/goal στα πέντε τελευταία. Παίζει ελεύθερα. Βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Εχει 19 over σε 29 αγωνιστικές. Σταθερά στην τριάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 2-0 από τη Γαλατά. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την Μπασάκ στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με 2-0 και βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μετά το χθεσινό αποτέλεσμα της αντιπάλου της βρέθηκε και πάλι πίσω. Πάντως, κρατάει την τύχη του τίτλου στα χέρια της, αφού με το απόλυτο μέχρι τέλους τον κατακτάει. Ηττα-σοκ μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο από την Ακλισασπορ με 2-0 και αποκλεισμός που ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά. Λείπουν Τσιγκερσί και Μαϊκόν. Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Γκομίς και από πίσω τους Φεγκουλί, Ροντρίγκες και Μπλεχαντά. Μάχη διαφορετικών στόχων. Για την επιβίωση η μία, για το τίτλο η άλλη. Φαβορί η Γαλατά, αλλά δεν γνωρίζω τι επίδραση θα έχει στην ψυχολογία των παικτών ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Θα τους πληγώσει ή θα τους πεισμώσει; Σκέφτομαι να στραφώ στη λύση του goal/goal.

Σε ενδιαφέρει