Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ: Με όπλο την άμυνα οι φιλοξενούμενοι

Για ακόμα μία χρονιά η Βόλφσμπουργκ παίζει με τη… φωτιά, αφού θέλει απλά να αποφύγει τα μπαράζ υποβιβασμού, τη στιγμή που η Γκλάντμπαχ ξέμεινε από στόχους.
onlineImage

Ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, με την Γκλάντμπαχ να υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ και τον προπονητή των γηπεδούχων να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης.

Τα προγνωστικά μου

Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ: Χ2 (1.90)

Ανάλυση

Η Μπάγερν Μονάχου έπαιζε με τα… δεύτερα, η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε πολύ νωρίς και κρατούσε με δυσκολία (αλλά κρατούσε) μέχρι το πρώτο μισάωρο, οπότε όλα έδειχναν ότι μπορεί να πάρει κάτι από την «Allianz Arena». Πόσο αστεία έμοιαζε αυτή η σκέψη, βλέποντας κανείς το τελικό 5 – 1 των Βαυαρών. Αυτή την περίοδο οι παίκτες του Χάινκες δεν παίζονται και αυτό το διαπίστωσε η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ που μετά το 3 – 1 παράτησε εντελώς το παιχνίδι και κινδύνευσε με πανωλεθρία. Στις δηλώσεις τους παίκτες και προπονητής, έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι Europa League για του χρόνου… γιοκ και απλά ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας θέλει αξιοπρέπεια στα τελευταία παιχνίδια, για να μην κατηγορηθεί για αδιαφορία. Ο ίδιος είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, αφού μεγαλούργησε στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ, αφού έμεινε τέσσερα χρόνια, φτάνοντας μέχρι και στα ημιτελικά του Champions League.

Περασμένα μεγαλεία αυτά για τη Βόλφσμπουργκ, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απειλείται ευθέως με υποβιβασμό. Τουλάχιστον για φέτος θέλει να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ, κάτι όμως που δεν έχει πολλές ελπίδες να τα καταφέρει αν συμπεριφέρεται όπως στο ματς με την Άουγκσμπουργκ. Κάκιστη μέχρι το 54’, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Μετά δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά για να τη βάλουν μέσα, μάλλον θα έπρεπε να τη βρει κάποιος πάνω στη γραμμή και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Τελικό 0 – 0 οπότε ο κίνδυνος παραμένει. Ο Μπρούνο Λαμπαντία που βρίσκεται στον πάγκο εδώ και επτά αγώνες, έχει μόλις μία νίκη, αλλά πιστώνεται την αμυντική βελτίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία τελευταία, η Βόλφσμπουργκ έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί ότι αυτή είναι η βάση και κάποια στιγμή θα μπει και το γκολ. Μεγάλο πρόβλημα οι απουσίες, αφού θα λείψουν οι ο κεντρικός αμυντικός, Ουντουοκάι, ο βασικός αμυντικός χαφ Γκιλαβογκί και ο επιθετικός χαφ Μεχμέντι. Εκτός και ο αριστερός μπακ, Γκέρχαρντ.

Πιθανές ενδεκάδες

Γκλάντμπαχ (4 – 4 – 2)

Ζόμερ

Ελβέντι

Γκίντερ

Βέστεργκαρντ

Βεντ

Κράμερ

Χόφμαν

Αζάρ

Ζακαρία

Στιντλ

Ντρίμιτς

Βόλφσμπουργκ (3 – 5 – 2)

Κάστελς

Γιάεκελ

Μπρουμά

Κνόχε

Φερχάεγκ

Γουίλιαμ

Άρνολντ

Μάλι

Ντίνταβι

Μπρέκαλο

Οριγκί

Ανάλυση

Αν δεν ήταν οι πολλές απουσίες της Βόλφσμπουργκ, το ματς σήκωνε μέχρι και το διπλό. Τώρα θα πάρω και την κάλυψη του Χ2, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν κίνητρο την επιβίωσή τους και θα βασιστούν στη βελτιωμένη αμυντική τους λειτουργία.

Σε ενδιαφέρει