Σταντάρ – Άντερλεχτ: Γερό… μπάσιμο για τον τίτλο

Με τη νίκη της επί της Μπριζ η Άντερλεχτ έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
stand ander

To μεγάλο ντέρμπι Σταντάρ Λιέγης – Άντερλεχτ διεξάγεται σήμερα για την τέταρτη αγωνιστική των play off της Jupiler League Βελγίου. Οι γηπεδούχοι δύσκολα θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα, όμως έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία απέναντι στην επίσης ανεβασμένη Άντερλεχτ, η οποία έχει βάσιμες ελπίδες τίτλου.

Τα προγνωστικά μου

Σταντάρ Λιέγης – Άντερλεχτ : 2 (3,60)

Ανάλυση

Από τη σπουδαία νίκη εντός έδρας επί της Γάνδης με 1-0 προέρχεται η Σταντάρ Λιέγης, μία επικράτηση που ήρθε δύσκολα, όμως της δίνει μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, με τους “κόκκινους” να παίρνουν τελικά τη νίκη με πέναλτι στο 90′! Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Σα Πίντο στα play off, η οποία τη φέρνει στο -9 από την κορυφή και λογικά δεν γίνεται πλέον λόγο για κατάκτηση του τίτλου, αλλά για όσο το δυνατόν πιο υψηλό τερματισμό. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Λουιντάμα, ενώ εκτός θα μείνουν ο μέσος Μ’ Ποκού και ο φορ Μποκαντί. Ντεμπούτο θα κάνει ο πιτσιρικάς στόπερ Βανχάουσντεν στο πλευρό του Λαΐφη. Εμόντ καιΤσοπ θα αποτελέσουν το επιθετεικό δίδυμο των γηπεδούχων.

 

Από τη μεριά της, η Άντερλεχτ πέτυχε σημαντική νίκη επί της πρωτοπόρου Μπριζ με 1-0 εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Βανχάζεμπρουκ μπήκε γερά στο κόλπο του τίτλο, αφού πλέον απέχει από την κορυφή μόλις τρεις πόντους με 7 παιχνίδια να απομένουν για το συναρπαστικό φινάλε. Στα αγωνιστικά, κανένα απολύτως νέο πρόβλημα δεν προέκυψε για τους φιλοξενούμενους, με τον Βανχάζεμπρουκ να μην έχει στη διάθεσή του τους Μπουξ, Άπια, Μποτζί, Ονιεκούρου και Σπάιτς. Αντιθέτως, επιστρέφει στην αποστολή ο αμυντικός Ντεσάχτ. Ο Τεόντορτσικ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του το δίδυμο των Μοριόκα και Μάρκοβιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Σταντάρ Λ. (4-4-2)

Οτσόα
Καβάντα
Λαΐφης
Βανχάουσντεν
Φάι
Άγκμπο
Μάριν
Εντμίλσον
Καρσελά
Εμόντ
Τσοπ

Άντερλεχτ (3-4-2-1)

Σελς
Ντεντόνκερ
Ζοζουέ Σα
Ομπράντοβιτς
Τρεμπέλ
Κουμς
Γκέρκενς
Σάιφ
Μοριόκα
Μάρκοβιτς
Τεόντορτσικ

Εκτίμηση

Kαι οι δύο ομάδες έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία, όμως το κίνητρο το έχει η Άντερλεχτ και είναι ισχυρό. Το διπλό στο 3,60 αξίζει! 2

Σε ενδιαφέρει