Σπόρτινγκ Λ. – Πόρτο: Ντέρμπι – «φωτιά» και στο βάθος…κούπα!

Αγώνας - ρεβάνς που θα κρίνει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Πορτογαλίας.
IMG

Η Πόρτο στον πρώτο αγώνα που έγινε στην έδρα της επικράτησε με 1-0 και αυτό ακριβώς το σκορ καλείται να ανατρέψει ή να ισοφαρίσει σήμερα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

Σπόρτινγκ Λ. – Πόρτο: OVER 2,5 (2.10)

Ανάλυση

Η Σπόρτινγκ προέρχεται από εκτός έδρας επικράτηση απέναντι στη Μπελενένσες (προηγήθηκε 3-1 στο 42’, αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3 στο 70’). Μάλιστα το νικητήριο γκολ για την ομάδα της Λισαβόνας σε αυτή την αναμέτρηση προήλθε με αμφισβητούμενο πέναλτι. Πάντως με αυτή τη νίκη παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο. Στα αγωνιστικά εκτός μάχης έχουν τεθεί λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Πιτσίνι, Μαθιέ, οι μέσοι Καρβάλιο, Σέζαρ και οι επιθετικοί Λεάο και Ποντέντζα. Η Σπόρτινγκ προέρχεται από τρεις σερί νίκες, ενώ στο γήπεδό της παραμένει αήττητη για 21 συνεχόμενα παιχνίδια. Εξάλλου η Σπόρτινγκ έχει κατακτήσει 16 φορές στην ιστορία της το κύπελλο, όσες ακριβώς και η Πόρτο. Σημαντική είναι άλλωστε και η καλή παράδοση που διατηρεί η Σπόρτινγκ όταν υποδέχεται την Πόρτο. 

Στο ντέρμπι της Λισαβόνας προσφέρεται μεγάλη ποικιλία επιλογών για τον τρόπο πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου.

Η Πόρτο έχει τη ψυχολογία στα ύψη μετά την τεράστια νίκη με 0-1 στο 90’ μέσα στο «Ντα Λουζ» επί της Μπενφίκα. Στα αγωνιστικά δεν υπολογίζεται μόνο ο τραυματίας Περέιρα  Ντ. (μέσος), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μαρεγκά. Σημειωτέον ότι η τελευταία νίκη της Πόρτο επί της Σπόρτινγκ στο «Ζοζέ Αρβαλάνδε» σημειώθηκε το 2008! Αυτή την περίοδο, ωστόσο, οι «Δράκοι» είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σίγουρα μπορούν να πετύχουν το «εκτός έδρας» γκολ, το οποίο θα τους φέρεις ακόμη πιο κοντά στον τελικό του κυπέλλου και το όνειρο της κατάκτησης του νταμπλ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σπόρτινγκ Λ. (4-2-3-1)

Ρουί Πατρίτσιο

Ριστόβσκι

Κόατες

Πίντο

Κοεντράο

Μάρτινς

Μπατάγλια

Ρουίζ

Ακούνα

Φερνάντεζ

Ντοστ

Πόρτο (4-4-2)

Κασίγιας

Περέιρα Ρ.

Μαρκάνο

Φελίπε

Τέγιες

Ολιβέιρα

Χερέρα

Μπραχίμι

Οτάβιο

Τικίνιο

Αμπουμπακάρ

Εκτίμηση

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι αναγκασμένη εξαιτίας του σκορ του πρώτου αγώνα να παίξει επιθετικά και να κυνηγήσει το γκολ. Αυτό θα αφήσει χώρους στους φορμαρισμένους μεσοεπιθετικούς της Πόρτο να κάνουν το παιχνίδι τους. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα πάω με το σενάριο ότι θα επιτευχθούν πάνω από 2,5 γκολ στη κανονική διάρκεια του αγώνα: OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει