Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης:  Στη… λάβα του ΟΑΚΑ

Η πραγματική δράση των play-off τώρα αρχίζει με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο «καυτό» ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν θα έχει στη σύνθεσή της ούτε τον Καμπάτσο.
IMG

Τη στιγμή που η παρουσία του Παναθηναϊκού στην ερχόμενη Euroleague είναι αμφίβολη, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο Final-Four του Βελιγραδίου κόντρα στην «πληγωμένη» Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ρεάλ Μαδρίτης OVER 79,5 πόντοι (1.89)

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε αλάνθαστος τη regular season της Euroleague, εκτός αγωνιστικού χώρου η διοίκησης της ομάδας κορύφωσε την κόντρα της με την «κεφαλή» της διοργάνωσης, Ζόρντι Μπερντομέου και σε καμία περίπτωση η παρουσία του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το αντίθετο… Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε μέσω Instagram την πρόθεσή του να ενταχθεί στην «οικογένεια» της Fiba και πλέον όλα είναι υπό διαπραγμάτευση και συζήτηση, αφού ο Παναθηναϊκός έχει σε ισχύ συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας και αυτό δύσκολα σπάει. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, μέσω… Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού οι Λιθουανοί επικράτησαν στο ΣΕΦ και το «τριφύλλι» ευνοήθηκε από την τριπλή ισοβαθμία, με τη Ρεάλ να μένει 5η. Το πολύ ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού στην ομάδα του και έτσι έχει όλα τα «όπλα» του διαθέσιμα. Στο ματς της κανονικής διάρκειας στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας διψήφια διαφορά έως και 14 πόντων, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας και δύο εύστοχες βολές του Γκιστ στο τέλος, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 82 -80. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 84 πόντους μέσο όρο.

Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε στην… κέντα. Έκανε κι εκείνη σερί νικών τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά η ήττα του Ολυμπιακού έφερε την τριπλή ισοβαθμία, που δεν την ευνοούσε. Τελικά, έπεσε πάνω στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι με πλεονέκτημα έδρας. Το… σοκ ξεπεράστηκε, αφού εντός παρκέ αποδίδει εξαιρετικά και τις τελευταίες 20 μέρες τρέχει σερί 8 – 0 σε Ισπανία και Euroleague, παίρνοντας αρκετά ματς και στην τελευταία επίθεση. Συνηθίζει να δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της και καταγράφει 86 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι, δεύτερη καλύτερη επίδοση στη Euroleague, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα άσχημα νέα για τον Πάμπλο Λάσο, εκεί που είδε να επιστρέφουν στη δράση οι Ράντολφ και Αγιόν, ήρθε νέος τραυματισμός. Ο λόγος για τον Καμπάτσο, που είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός της ομάδας και έδινε πάρα πολλές ανάσες σε Ντόντσιτς και Κοζέρ. Πλέον έχουν μείνει μόνο ο Σλοβένος με τον Γάλλο γκαρντ, με τον δεύτερο πάντως να διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Εκτός είναι φυσικά και ο Γιουλ, που έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις, αλλά ο Λάσο δεν θέλει να τον βάλει στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, καθώς το θεωρεί παρακινδυνευμένο.

Εκτίμηση

Όσο καλή άμυνα και να παίξει κάποιος σε αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κρατήσει κάτω από τους 80 πόντους. Η ομάδα του Λάσο έχει πολλές κατοχές στο παιχνίδι, σουτάρει πολλά τρίποντα και της αρκεί μία πολύ καλή περίοδος για να φέρει την επιλογή μας σε κατάσταση φαβορί.

Σε ενδιαφέρει