Βραζιλία: Με το δεξί η Σάο Πάολο

Ανιση μάχη στο Μορουμπί ανάμεσα στην ενισχυμένη Σάο Πάολο και τη νεοφώτιστη Παρανά, που δύσκολα μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια.
Botafogo Palmeiras

Με δύο αναμετρήσεις σε Ρίο και Σάο Πάολο ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στο Μπραζιλεϊράο. Δύσκολη έξοδος για την Παλμέιρας στο «Νίλσον Σάντος».

Μποταφόγκο – Παλμέιρας

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε το μεταγραφικό παζάρι για την Μποταφόγκο και μετά την περσινή δέκατη θέση δεν δείχνει ικανή ούτε φέτος για υπερβάσεις. Στόχος μια άνετη σεζόν χωρίς άγχη. Πρώτο πλήγμα η φυγή του κόουτς Βεντούρα, ο οποίος άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού για λογαριασμό της Σάντος. Με τον Αλμπέρτο Βαλεντίμ θα πορευτεί στη φετινή σεζόν. Κατέκτησε το Πολιτειακό Καριόκα. Στο Σουνταμερικάνα κέρδισε με 2-1 την Αουντάξ Ιταλιάνο. Με 4-4-2 απόψε και τους Πιμπάο, Μπρένερ να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο. Η Παλμέιρας είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Με τον Μασάδο στον πάγκο και ένα εξαιρετικό πυρήνα παικτών μπορεί να φτάσει ψηλά. Βέβαια θα την επηρεάσει αγωνιστικά το ότι θα αγωνιστεί και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου μεσοβδόμαδα έμεινε στο 1-1 με την Μπόκα. Πέρσι επιβλήθηκε της Μπότα με 2-1 στο συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι σε θέση να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο κι απόψε, αλλά παίζει δυνατά και η ισοπαλία ελέω πρεμιέρας.

 

Σάο Πάολο – Παρανά

Η Σάο Πάολο δείχνει τα τελευταία χρόνια να θέλει, αλλά να μην μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Πέρσι απέτυχε παταγωδώς. Κατέληξε στη 13η θέση. Πολύ κακή στις εξόδους της με ρεκόρ 4-3-12. Παραδοσιακά στο Μορουμπί γιγαντώνεται και απόψε προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην κατώτερη Παρανά. Ερχεται από 0-0 στο Σουνταμερικανά με αντίπαλο τη Ροζάριο εκτός έδρας. Μόλις μία ήττα στις εννιά τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Παράνά. Ακολουθεί ματς Κυπέλλου με την Παραναένσε την Πέμπτη. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος. Με 4-3-3 και τους Βαλντίβια, Νενά και Γκιγέρμε στην επίθεση. Η Παρανά επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από δέκα χρόνια. Στόχος, φυσικά, η παραμονή. Στο Πολιτειακό Παρανανένσε πήρε την τελευταία θέση και έδειξε πολύ κατώτερη του αναμενομένου με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Σαμπάιο Κορέα, ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Λείπουν απόψε Λούκας και Γιόνι. Τα δείγματα γραφής των φιλοξενούμενων μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι στο ξεκίνημα. Η Σάο Πάολο θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην πάρει αυτό το ματς. Ασος.

Σε ενδιαφέρει