Α’ Γαλλίας: Ο Ζαρντίμ θέλει να χαλάσει το πάρτι

Φιέστα τίτλου θέλουν να κάνουν απόψε στο Παρίσι κόντρα στη Μονακό, αλλά ο Ζαρντίμ έχει διαφορετικά σχέδια.
Α’ Γαλλίας: Ο Ζαρντίμ θέλει να χαλάσει το πάρτι

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Παρί και τη Μονακό περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής στο Σαμπιονά. Θέλει πεντάδα η Μονπελιέ, μάχεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μαρσέιγ.

Ανάλυση

Μονπελιέ – Μπορντό

Σημαντικό 0-0μ στη Μασσαλία για τη Μονπελιέ κόντρα στη Μαρσέιγ. Επαιξε πολύ καλά στα μετόπισθεν, είχε την τύχη με το μέρος της και δικαιώθηκε. Πέμπτη ισοπαλία στα έξι τελευταία. Στόχος η πεντάδα. Μάχεται με τη Ρεν. Μονόδρομος η νίκη κόντρα στην Μπορντό. Τέσσερα goal/goal στην τελευταία πεντάδα αγώνων της . Πέρσι πέτυχε εντυπωσιακή νίκη κόντρα στους Γιρονδίνους με 4-0 στο αντίστοιχο ματς. Οι φιλοξενούμενοι μετά από πέντε ματς δίχως νίκη επέστρεψαν στα τρίποντα επικρατώντας της Λιλ με 2-1. Τρίτο σερί παιχνίδι με σύνολο τερμάτων «2-3». Παντελώς αδιάφοροι. Στόχος μια θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Ηττα στον πρώτο γύρο από τη Μονπελιέ με 2-0. Λείπει ο Μεντί στην επίθεση. Ξεκάθαρο σημείο κινήτρου ο άσος. Η Μονπελιέ θέλει να βγει στο Γιουρόπα. Η Μπορντό σφυρίζει αδιάφορα.

Τρουά – Μαρσέιγ

 Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Τρουά. Σταθερά κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού το τελευταίο διάστημα. Αναμφίβολα η πιο ντεφορμέ ομάδα στην κατηγορία. Πέντε ήττες στα έξι τελευταία. Βαρύ 0-4 από την Γκινγκάμπ την περασμένη αγωνιστική. Ένα γκολ έχει πετύχει στα επτά πιο πρόσφατα. Με 4-2-3-1 απόψε και το Νιανέ σαν τη μύγα μες στο γάλα στην επίθεση. Απίστευτη εμφάνιση και τεράστια ανατροπή μεσοβδόμαδα τια τη Μαρσέιγ στο Γιουρόπα Λιγκ. Παρότι ηττήθηκε στη Λειψία στον πρώτο αγώνα, δεν μάσησε και στη ρεβάνς έκανε ότι ήθελε. Το τελικό 5-2 μιλάει από μόνο του. Μάλιστα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά δεν μάσησε. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος έμεινε στο 0-0 με τη Μονπελιέ. Μία μόλις ήττα στα πέντε πιο πρόσφατα. Μάχη με τη Λυών για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός του κίπερ Ματαντά θα λείψουν Ρολάντο, Σαρ και Οκάμπος. Δεδομένο το 4-2-3-1 με Ζερμέιν κορυφή και από πίσω τους Τόβεν, Λόπες και Παγέ. Η Τρουά παίζει την ύπαρξή της, αλλά σε στρίβει με τίποτα. Η Μαρσέιγ είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς, αλλά πολύ κουρασμένη ελέω Γιουρόπα. Μακριά…

Παρί – Μονακό

Ευκαιρία για νίκη τίτλου έχει απόψε η Παρί, αφού κερδίζοντας τη Μονακό κάνει παράλληλα και φιέστα. Εμεινε στο 1-1 με τη Σεντ Ετιέν, αλλά απέδειξε πως και στις κακές της βραδιές δεν χάνει. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ. Εχει ξεχάσει πότε ηττήθηκε τελευταία φορά. Κάνει επίδειξη δύναμης όποτε αντιμετωπίζει τη Μονακό φέτος αποδεικνύοντας διαρκώς την ανωτερότητά της. Πριν 20 μέρες την κέρδισε στον τελικό του Λιγκ Καπ με 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο. Στον πρώτο γύρο την καθάρισε με 2-1. Πάντως τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν την κέρδισε στο Παρίσι φέροντας 0-2 και 1-1. Λείπουν Βεράτι και Κιμπέμπε. Φουλ επίθεση με το γνωστό 4-4-3 και τους Καβάνι, μ’ Μπαπέ και Ντι Μαρία στην επίθεση. Η Μονακό παίζει ελεύθερα και έρχεται από ένα σερί επτά διαδοχικών goal/goal. Αήττητο το συγκεκριμένο σερί με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Πιο πρόσφατο το νικηφόρο 2-1 επί της Ναντ. Δεν την κουνάει κανείς από τη δεύτερη θέση. Φυσικά δεν ελπίζει σε τίτλο, αλλά δεν θέλει να κάνει τη χάρη στην αντίπαλό της να πανηγυρίσει από απόψε τη μαθηματική εξασφάλιση του τροπαίου. Λείπουν Μπαλντέ και Γιόβετιτς. Ο Ζαρντίμ θα κατεβάσει την ομάδα με 4-4-2 και τους Ντιακαμπί – Φαλκάο στην επίθεση. Ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά μάχη, κάτι που θα κάνει τις δύο ομάδες να παίξουν ελεύθερα. Η Παρί θέλει να γιορτάσει, η Μονακό να της το χαλάσει και επιτέλους να της πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα φέτος. Πιθανό το combo goal/goal και over. Προσωπικά θα πάω με την στατιστική ποντάροντας στο over των κόρνερ. Η Παρί κερδίζει κατά μέσο όρο οχτώ κόρνερ φέτος στο Παρίσι, ενώ η Μονακό συνολικά έξι ανά αγώνα.

Σε ενδιαφέρει