Α’ Ιταλίας: Κίνδυνος για Νάπολι στο Μιλάνο, κουρασμένη η Γιούβε

Εξαιρετικά κρίσιμη η αγωνιστική για τη Νάπολι, αφού δοκιμάζεται στο Μιλάνο κόντρα στη Μίλαν. Κουρασμένη, αλλά χωρίς απουσίες η Γιουβέντους.
Α’ Ιταλίας: Κίνδυνος για Νάπολι στο Μιλάνο, κουρασμένη η Γιούβε

Η αγωνιστική που μπορεί να κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή ειναι η 32η της Serie A, αφού η Νάπολι παίζει με την πλάτη στον τοίχο στο Μιλάνο και θέλει μόνο νίκη.

Ανάλυση

Μίλαν – Νάπολι

Καλή η ψυχή, καλό και το πάθος, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά όταν φοράς τη φανέλα της Μίλαν. Η Σασουόλο πήρε τον βαθμό στο «Σαν Σίρο» κι αν κάποια ομάδα έφτασε πιο κοντά στη νίκη, σίγουρα αυτή δεν ήταν η Μίλαν, αφού ισοφάρισε στο 86’. Τρία ματς χωρίς θετικό αποτέλεσμα και το όνειρο της τετράδας κουνάει μαντίλι, ενώ προέκυψαν και απουσίες. Εκτός ο Μπονούτσι, εκτός ο Κόντι (εδώ και καιρό), εκτός και ο Ρομανιόλι. Άρα στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ζαπάτα και Μουσάκιο, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

 

Έχει αρχίσει και χάνει λάδια και να την καταβάλλει το άγχος του πρωταθλητισμού, αλλά η Νάπολι έστω και με τις ενέσεις είναι ακόμα ζωντανή. Με δύο γκολ στο 89’ και στο 93’, ανέτρεψε το προβάδισμα της Κιέβο μέσα στο «Σαν Πάολο» κι έχει ακόμα μία αγωνιστική που μπορεί να υποστηρίξει ότι διεκδικεί τον τίτλο. Βέβαια, στο σημείο που έχει φτάσει το πρωτάθλημα, ακόμα και διπλό να κάνει την επόμενη αγωνιστική στο Τορίνο επί της Γιουβέντους, θα είναι ακόμα στο -1. Φαίνεται πάντως ότι βγάζει φθορά στο παιχνίδι της, αφού στο γήπεδο δεν παρουσιάζεται η γνωστή Νάπολι των πολλών γκολ και ευκαιριών.

Αν το ματς γινόταν πριν από ένα μήνα, που η επίδραση του Γκατούζο ήταν ακόμα ενεργή, ίσως να πήγαινα και στην κόντρα της Νάπολι. Τώρα, όμως και η Μίλαν δεν είναι καλά και θα κατεβεί χωρίς το βασικό της κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εμπιστεύεται όμως κανείς αυτή τη Νάπολι σε αποδόσεις κάτω του 2.00; Αγωνιστικά το ματς είναι διπλό, αλλά ίσως να ασχοληθώ πιο σοβαρά στο Live.

Γιουβέντους – Σαμπντόρια

Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί, ωστόσο η Γιουβέντους καλείται να βρει τρόπο και να συνέλθει από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι στο Τορίνο θεωρούν εαυτούς θιγμένους από τον καταλογισμό του πέναλτι στο 90’+ και τα νεύρα είναι πάρα πολλά. Παρ’ όλα αυτά, πέραν της διαιτητικής απόφασης, η Γιουβέντους έχει πραγματοποιήσει μία από τις πιο αψεγάδιαστες εμφανίσεις στην ιστορία του Champions League, καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς μέσα σε ποια έδρα και κόντρα σε ποια ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 3 – 0! Στην Ιταλία δεν έχει αντίπαλο, αφού μετρά σερί 18 αγώνων χωρίς ήττα (16 – 2 – 0) και μάλιστα τα 15 χωρίς να δεχθεί γκολ. Με βασικούς ο Αλέγκρι.

Συμβιβάστηκε στο ντέρμπι της Γένοβας κόντρα στην Τζένοα και αποφάσισε κι αυτή η και η αντίπαλός να μείνουν στο 0 – 0. Είναι 8η , έχει ελπίδες για Ευρώπη, αλλά η παρουσία της Φιορεντίνα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Πάντως είναι η ομάδα που μπορεί με τις μεγαλύτερες αξιώσεις να κυνηγήσει τους «βιόλα». Η Σαμπντόρια είναι η τελευταία ομάδα που μπόρεσε να νικήσει τη Γιουβέντους στην Ιταλία.

Η Γιουβέντους θέλει να ξεσπάσει, αλλά θα είναι και κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια. Η Σαμπντόρια έχει την ποιότητα να βρει ένα γκολ και να επιβεβαιώσει ένα καλοπληρωμένο G/G.

Φιορεντίνα – Σπαλ

Σε εκπληκτική κατάσταση η Φιορεντίνα και μοιραία όταν μετρά έξι σερί νίκες μετά το χαμό του Νταβίντε Αστόρι, οι συνειρμοί για την αγωνιστική της άνοδο είναι αναπόφευκτοι. Η πιο πρόσφατη και η πλέον εντυπωσιακή στην έδρα της Ρόμα με 2 – 0, με τους «βιόλα» να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έπαιζαν με τους Ρωμαίους στο μέσο των αγώνων με την Μπαρτσελόνα. Με αυτό το εκπληκτικό σερί έχει φτάσει στην 7η θέση και μπορεί να ορίσει τη μοίρα της για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Ξαφνικά έχει ουσιαστικές ελπίδες για παραμονή στη Serie A η Σπαλ. Έχει φτάσει τα έξι ματς χωρίς να υποστεί ήττα και είναι ισόβαθμη με την Κροτόνε. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη οπτική γωνία, αφού παρά το ότι είναι αήττητη μεγάλο διάστημα, δεν έχει βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, δεν γινόταν διαφορετικά, καθώς για να φτάσει στο σημείο να λέει ότι έχει ελπίδες, έπρεπε πρώτα να κάνει ντεμαράζ. Κόντρα στην Αταλάντα, μπορούσε τη νίκη (1 – 1), αλλά ισοφαρίστηκε με ένα χαζό πέναλτι στο 78’. Πετυχαίνει τη Φιορεντίνα στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση, τη στιγμή που η ίδια έχει απουσίες.

Εξαιρετικά χαμηλές οι αποδόσεις του 1, ίσως η λογική του UNDER από τη στιγμή που η Φιορεντίνα δεν δέχεται γκολ με τίποτα να είναι πιο συμφέρουσα και έχοντας στο μυαλό ότι η Σπαλ θα ταμπουρωθεί στα καρέ της.

Μπολόνια-Βερόνα

Η Κροτόνε είχε ανάγκη τη νίκη περισσότερο συγκριτικά με την Μπολόνια και τελικά την πήρε. Η Μπολόνια όμως για ένα ημίχρονο κυριάρχησε, χωρίς όμως να φτάσει στην ουσία και το γκολ. Κάπως έτσι η ομάδα του Ντοναντόνι έφτασε στα πέντε ματς χωρίς νίκη με τρεις ήττες και το περίεργο είναι ότι οι δύο ισοπαλίες προέκυψαν στα πιο δύσκολα ματς, κόντρα σε Λάτσιο και Ρόμα (αμφότερα στο 1 – 1). Δεν πρόκειται να μπλέξει σε περιπέτειες, αφού τώρα είναι στο +8 και σήμερα μπορεί να καθαρίσει την οποιαδήποτε υποψία υποβιβασμού. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρόκειται να κανει χάρη στη Βερόνα, αφού η ομάδα είναι απομονωμένη από όλα για να πάρει τη νίκη.

Η Βερόνα από την άλλη δείχνει ότι δεν το παρατάει και καλά κάνει! Μεγάλη νίκη επί της Κάλιαρι, χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Ρόμουλο στο 36’ και πλέον είναι στο -2 από τη ζώνη, οπότε μπορεί να ελπίζει. Το κακό είναι ότι προέκυψαν απουσίες, αφού εκτός θα είναι οι Μπιανκέτι, Μπούχελ, Βέρντε τη στιγμή που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται οι Κεάν, Καλβάνο.

Το παιχνίδι είναι για άσο, αλλά η απόδοση δεν αποτελεί ευκαιρία. Στο χέρι του καθενός αν θα εμπιστευτεί.

Σασουόλο-Μπενεβέντο

Ξεγραμμένη την είχαν πολλοί, αλλά η Σασουόλο δίνει τις απαντήσεις της. Βαθμός στο «Σαν Σίρο» (1 – 1) κι αν δεν είχε μία στιγμή ολιγωρίας στο 86’, τότε ίσως να κατακτούσε ένα πολύ μεγάλο διπλό, που θα της έδινε τεράστια βαθμολογική ανάσα. Ο γκολκίπερ Κονσίλι έκανε ακόμα μία καταπληκτική εμφάνιση, κρατώντας την ομάδα του στα πολύ δύσκολα. Φιλοξενεί σήμερα την Μπενεβέντο και μεσοβδόμαδα τη Βερόνα, οπότε δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι σε τρεις μέρες παίζει το μέλλον της στην κατηγορία. Στα τελευταία πέντε ματς έχει τέσσερις ισοπαλίες (όλες με 1 – 1) και μία νίκη, στην έδρα της Ουντινέζε (1 – 2).

Έχει πέσει, αλλά δεν χαρίζει τίποτα! Και γιατί να το κάνει η Μπενεβέντο, αφού οι ποδοσφαιριστές της παίζουν και για την επόμενη ομάδα τους, ώστε να πάρουν μια μεταγραφή και να μείνουν σε επίπεδο Serie A. Αξιόμαχη παρουσία στην έδρα της Γιουβέντους παρά την ήττα με 4 – 2, αφού ισοφάρισε δύο φορές, αλλά το 2 – 1 και το 3 – 2 έγιναν με εκτελέσεις πέναλτι. Το 2 – 2 ήταν το σκορ μέχρι το 74’.

Οκ, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για την αγωνιστικότητα της Μπενεβέντο, αλλά η ανεβασμένη Σασουόλο παίζει την ύπαρξή της στη Serie A. Δεν προκύπτει κάτι άλλο, πλην της νίκης των γηπεδούχων. 

Σε ενδιαφέρει