Α’ Γερμανίας: Ισχυροί γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι με κίνητρο

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μέρος της 30ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.
Α’ Γερμανίας: Ισχυροί γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι με κίνητρο

Ξεχωρίζουν οι αγώνες της πρωταθλήτριας Μπάγερν Μονάχου με τη Μπορούσια Γκλάντμπαχ, αλλά και το «ευρωπαϊκό» ντέρμπι Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Χθες μάλιστα η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την πρόσληψη του νυν τεχνικού της Αϊντραχτ Νίκο Κόβατς, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προπονητή στους Βαυαρούς μετά το τέλος της σεζόν.

Ανάλυση

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Η Λεβερκούζεν προέρχεται από σημαντική νίκη με 4-1 κόντρα στη Λειψία και θέλει να συνεχίσει έτσι για να διεκδικήσει μια θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ασπιρίνες» έχουν καλή προϊστορία στο «Μπαϊαρένα» απέναντι στην Αϊντραχτ, ενώ θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία αμυντικό Βέντελ και τον τιμωρημένο επιθετικό Αλάριο. Η Αϊντραχτ από τη μεριά της βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Λεβερκούζεν στη βαθμολογία με δυο πόντους λιγότερους και θα παίξει με στόχο το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει στο παιχνίδι της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός μάχης για τους φιλοξενούμενους ο επιθετικός Ρέμπιτς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιόβιτς. Ο «άσος» των γηπεδούχων έχει προβάδισμα, ωστόσο θα επιλέξω το OVER 2.5, αφού προσφέρεται σε καλύτερες αποδόσεις.

 

Χέρτα Βερολίνου – Κολωνία

Η Χέρτα Βερολίνου μετά την ήττα στο Γκλάντμπαχ ξέμεινε από στόχους και στην έδρα της φέτος μετρά 9/14 G/G. Η ουραγός της βαθμολογίας Κολωνία από την άλλη δεν κατάφερε να νικήσει τη Μαϊντζ στο γήπεδό της και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο (-6 από τα πλέι άουτ). Για τους φιλοξενούμενους εκτός μάχης λόγω τραυματισμού έχει τεθεί ο επιθετικός Ζιρασί και λόγω τιμωρίας ο μέσος Οζκάν. Εξαιτίας του κινήτρου το «διπλό» της Κολωνίας έχει πιθανότητες, ωστόσο, επειδή η Χέρτα στο Βερολίνο είναι ισχυρή πάμε με το αμφίσκορο: G/G.

Χόφενχαϊμ – Αμβούργο

Η Χόφενχαϊμ παραμενει αήττητη στα τελευταία έξι ματς, ενώ εντός έδρας στα τελευταία τέσσερα έχει πετύχει 14 γκολ και έχει δεχτεί 3! Οι γηπεδούχοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Στο σημερινό ματς ωστόσο θα στερηθούν τις υπηρεσίες του επιθετικού Ουθ και του μέσου Γκάιγκερ. Το Αμβούργο από την άλλη νίκησε με 3-2 τη Σάλκε και μείωσε στους πέντε τους βαθμούς της απόστασης από τα πλέι άουτ. Οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη και δεν θα έχουν τον Έλληνα αμυντικό Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Η φόρμα της Χόφενχαϊμ και το κίνητρο του Αμβούργου δείχνουν ότι θα έχουμε μία αναμέτρηση με ευκαιρίες και στις δύο εστίες, οπότε επιλέγω το OVER 2,5.  

Στουτγκάρδη – Ανόβερο

Η Στουτγκάρδη ναι μεν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη το Ανόβερο χρειάζεται ακόμη λίγους βαθμούς για να εξασφαλιστεί, ενώ στη συνέχεια έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Σ’ αυτό το ματς μάλιστα θα έχει και σημαντικές απουσίες στην άμυνα, αφού θα λείψουν οι Άντον, Χούμπνερ και Φελίπε. Άρα και με δεδομένο το «όπλο» της έδρας πάω με τη νίκη της Στουτγκάρδης: 1.

Μπάγερν Μονάχου – Μπορούσια Γκλάντμπαχ

Η Μπάγερν Μονάχου στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας την περασμένη αγωνιστική και στην έδρα της φέτος παραμένει αήττητη με 11/14 OVER 2.5. Ο Χάικνες δεν μπορεί να υπολογίζει τους Κομάν και Βιδάλ, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Λεβαντόβσκι. Η Γκλάντμπαχ νίκησε με ανατροπή την Χέρτα Βερολίνου και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες  της για έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως, μακριά από το γήπεδό της φέτος δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, ενώ σήμερα θα στερηθεί και τις υπηρεσίες των Χέρμαν και Στιντλ.Οι Βαυαροί δείχνουν ασταμάτητοι και ακόμη και χωρίς τον Λεβαντόφσκι μπορούν να πετύχουν αρκετά γκολ στην ασταθή άμυνα της Γκλάντμπαχ: OVER 3.5.

Σε ενδιαφέρει