Basket League: Δεν θέλουν απρόοπτα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Συνεχόμενοι αγώνες μέσα σε λίγα 24ωρα προέκυψαν για τους «αιώνιους», που στόχος τους κόντρα σε Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο είναι να δοκιμάσουν σχήματα και φυσικά να τελειώσουν χωρίς τραυματισμούς.
Basket League: Δεν θέλουν απρόοπτα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ευκαιρία για δοκιμές εν όψει των play-off της Euroleague έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κόντρα σε Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο αντίστοιχα, ενώ κυριότερος στόχος των Πασκουάλ και Σφαιρόπουλου είναι να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Ανάλυση

Πιο εύκολα και από το αναμενόμενο πέρασε ο Παναθηναϊκός από το Ρέθυμνο (11/4) επικρατώντας με το εντυπωσιακό 103 – 69, κάνοντας… πάρτι μέσα στην Κρήτη και διατηρώντας κατ’ επέκταση το αήττητο στη φετινή Basket League. Παίκτες – κλειδιά για να ξεφύγει η ομάδα του Πασκουάλ στο σκορ ήταν οι Βουγιούκας και Λεκαβίτσιους με το ημίχρονο να κλείνει στο +19, ενώ στην πρώτη περίοδο υπήρχε ανταγωνισμός (21 – 23). Κορυφαίος ήταν ο σέντερ του «τριφυλλιού», που δεν είχε αντίπαλο κάτω από τη ρακέτα, έχοντας 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Το θετικό για τον Καταλανό τεχνικό είναι ότι ο Ρίβερς είναι καλά και σήμερα θα πάρει χρόνο ώστε να βρει ρυθμό εν όψει του πρώτου ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς Σίνγκλετον το ματς, αφού ο Αμερικανός είναι στην πατρίδα του με άδεια.

Την ίδια ώρα ο Κολοσσός Ρόδου δεν στρίβει με τίποτα, καθώς δεν είναι μόνο οι 6 σερί ήττες, αλλά και οι κάκιστες εμφανίσεις. Ακόμα μία τέτοια προστέθηκε στο παθητικό της ομάδας του Λυκογιάννη κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας, αφού οι Ροδίτες ηττήθηκαν στο «σπίτι» τους με 19 πόντους (70 – 89). Ό, τι κάνει επιθετικά η ομάδα της Ρόδου, εξαρτάται από τις ορέξεις και τη μέρα που θα βρεθούν οι Αμερικανοί, Χάρις, Μπρέι, Γιανγκ και Ράιτ. Το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έρχεται τη χειρότερη στιγμή, αφού δεν αποκλείεται ακόμα μία βαριά ήττα. Το μόνο που ίσως σώζει την κατάσταση είναι ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Για αυτό πάμε με το UNDER 156,5 πόντων.

 

Πανιώνιος – Ολυμπιακός

Νίκησε το Λαύριο ο Ολυμπιακός, αλλά τι να το κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, από τη στιγμή που είδε και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να βγαίνει νοκ – άουτ. Ο Λετονός χτύπησε στη μέση και πλέον είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμος. Η νίκη για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε με σκορ 68 – 84, δείχνοντας βελτίωση στην άμυνα, κόντρα στην ταλαντούχα ομάδα του κόουτς Σερέλη. Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς είχε 19 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 26’, εκτελώντας χρέη πάουερ φόργουορντ λόγω των απουσιών. Αυτές οι απουσίες παραμένουν και για σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο, με τους Πρίντεζη, Τιλί να μένουν εκτός, όπως φυσικά και ο Στρέλνιεκς.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο, που έμελλε να είναι κόντρα στα Τρίκαλα. Αν δεν νικούσε και τώρα η ομάδα της Νέας Σμύρνης, ας το έκλεινε το… μαγαζί, αφού οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 7 επαγγελματίες παίκτες ετοιμοπόλεμους, εκτός τον βασικό του ψηλό και ουσιαστικά είναι υποβιβασμένοι. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνιση του β’ ημιχρόνου δεν πρέπει να ικανοποίησε τον κόουτς, Ζιάγκο, αφού οι γηπεδούχοι όχι μόνο ανέτρεψαν διψήφια διαφορά, αλλά προηγήθηκαν στα μέσα της 3ης περιόδου. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλα τα ματς των Τρικάλων, στα τελευταία λεπτά έμειναν από δυνάμεις και οι Νεοσμυρνιώτες «καθάρισαν» το παιχνίδι στο 38’ (66 – 76), με το τελικό σκορ να γράφει 76 – 81. Κορυφαίος και πάλι ο Μπράζελτον με 25 πόντους, ενώ τις θετικές εμφανίσεις συνέχισε και ο Κράβιτς έχοντας 17 πόντους. Εκτός αναμένεται και σήμερα ο Τσούπκοβιτς με τον Ολυμπιακό, ένα ματς που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Περισσότερο θα προστατεύσει τους παίκτες του (που πριν από 48 ώρες είχαν και πάλι αγώνα), παρά θα δει σχήματα στο παρκέ ο Σφαιρόπουλος. Άσος με το +15,5 των ψυχωμένων γηπεδούχων, έστω κι αν το ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ενδιαφέρει