Β’ Γαλλίας: Στη σκιά του θανάτου του Ντιόπ

Σοκ στην οικογένεια της Χάβρης, καθώς ο 18χρονος Ντιόπ, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή και η αποψινή αναμέτρηση με την Γκαζελέκ θα αποτελέσει φόρο τιμής στη μνήμη του νεαρού.
bbaaecffcbddab

Όλα στη Χάβρη κινούνται γύρω από το αιφνίδιο χαμό του μόλις 18 ετών, Ντιόπ. Λογική –έστω και την ύστατη ώρα- επέδειξε η γαλλική ομοσπονδία και το ματς με την Γκαζελέκ θα γίνει με κόσμο ώστε να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού και η ποινή αποκλεισμού της έδρας θα μεταφερθεί στο επόμενο εντός.

Ανάλυση

Η Χάβρη δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Ρεμς, με το ματς να οδηγείται εύλογα σε αναβολή, αφού η ομάδα θρηνούσε για τον αδόκητο χαμό του μόλις 18 ετών, Ντιόπ. Ο νεαρός αγωνιζόταν στις Ακαδημίες, αλλά προπονούνταν με την πρώτη ομάδα και εθεωρείτο μεγάλο ταλέντο. Όλη την εβδομάδα γινόταν αγώνας ώστε το ματς με την Γκαζελέκ να γίνει με κόσμο (υπάρχει ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών) ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Ντιόπ και έστω και την ύστατη ώρα επικράτησε η λογική και το παιχνίδι θα είναι με οπαδούς. Βαθμολογικά η Χάβρη έχει ελπίδες να πλασαριστεί στην 5άδα, αλλά δεν είναι στα φαβορί. Από την άλλη μεριά, η Γκαζελέκ νίκησε έπειτα από 3,5 μήνες την αδιάφορη Οσέρ και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις και είναι λίγο πιο άνετη βαθμολογικά. Στο αποψινό με τη Χάβρη δεν παίζουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ο βασικό εξτρέμ και ο βασικός επιθετικός. Άσος και για λόγους που δεν είναι μόνο αγωνιστικοί.

Όσο έχει ελπίδες για τη 2η θέση, θα τις εξαντλήσει η Αζαξιό, κάτι που φαίνεται από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα τέρμα. Αυτή τη στιγμή είναι στο -4 από τη Νιμ και θα τα δώσει όλα για την απευθείας άνοδο. Προέρχεται από άνετη εκτός έδρας επικράτησε κόντρα στη Σατορού, κάνοντας επίδειξη ισχύος (0 – 2). Από την άλλη μεριά είναι η Νανσί, που τσίμπησε βαθμό στην έδρα της Λανς (1 – 1), σκοράροντας στα 30’’ της αναμέτρησης. Είναι στις τελευταίες θέσεις και συγκεκριμένα σε αυτή που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής και «πάλι καλά» να λέει, έχοντας μόλις δύο νίκες στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις. Το ματς με την «καυτή» Αζαξιό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας, ενώ είχε τρεις μέρες λιγότερες να ξεκουραστεί συγκριτικά με την αντίπαλό της. Η νίκη των γηπεδούχων έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Δεν άντεξε στην έδρα της Σοσό η Ορλεάν και τελικά ηττήθηκε 3 – 2. Δεν φαίνεται πάντως να ανησυχεί για την παραμονή της στην κατηγορία και μάλλον καλά κάνει, αφού είναι στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη και είναι απίθανο να μην βρει 2 – 3 πόντους μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Παίζει πολύ χαλαρά, δείγμα ότι τα τελευταία της ματς έχουν πολλά γκολ, με τα τρία από τα τέσσερα τελευταία να είναι 4+ και όλα στο G/G. Αμυντικό πρόβλημα έχει και η Κεβιγί, αλλιώς δεν θα ήταν στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εκτός έδρας σκοράρει με μεγάλη ευκολία, δείγμα του ότι πολλοί την υποτιμούν και παίζουν πιο ανοιχτά. Επιλογή μας το OVER.

Σε ενδιαφέρει