Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ: Με οδηγό το κίνητρο των «λύκων»

Με την αναμέτρηση Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ ανοίγει η αυλαία της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα.
WolfsburgvFCAugsburg

Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να μην βρεθούν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν μείνει στη μέση της βαθμολογίας.

Τα προγνωστικά μου

Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ:  1 (2.10)

Ανάλυση

Η Βόλφμπουργκ φέτος έχει κάνει μια απογοητευτική χρονιά και με την πρόσληψη του Μπρούνο Λαμπαντία το Φεβρουάριο οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλησαν να αποφύγουν τα χειρότερα. Αρχής γενομένης από την προηγούμενη αγωνιστική και το κρίσιμης σημασίας «διπλό» στην έδρα της Φραϊμπουργκ φαίνεται ότι τελικά θα τ’ αποφύγουν. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν σήμερα την Άουγκσμπουργκ. Στα αγωνιστικά εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Γιουνγκ, Ίτερ, Ουντοκάι, Τίσεραντ, Γκέρχαντ, Μπλαζικόφσκι, Ντιμάτα και Μεχμέντι.

Όσο η Μπουντεσλίγκα πλησιάζει προς το τέλος τόσο κορυφώνεται η αγωνία για τη μάχη της ουράς. 

Η Άουγκσμπουργκ προέρχεται από συντριβή με 4-1 από τη Μπάγερν στο ντέρμπι της Βαυαρίας. Φέτος ωστόσο, ειδικά στους αγώνες μακριά από το γήπεδό της εμφανίζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και γι’ αυτό κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά άνετα τη σωτηρία της. Παράλληλα διατηρεί μία καλή παράδοση κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, αφού στα τελευταία έξι μεταξύ τους μετρά τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πιο πρόσφατη ήττα της Άουγκσμπουργκ στην έδρα της Βόλφσμπουγκ σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Για την Άουγκσμπουργκ δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Φράμπεργκερ, Ντάνσο και Γιάκομπ.

Πιθανές ενδεκάδες

Βόλφσμπουργκ(4-3-3)

Κάστελς

Φερχέγκ

Νόχε

Μπρουκς

Γουίλιαμ

Γκιλαβογκί

Αρνολντ

Μπρέκαλο

Ντιναβί

Μαλί

Οριγκί

Άουγκσμπουργκ (3-4-2-1)

Χιτζ

Σμιντ

Γκουβελέ

Χιντερέγκερ

Μαξ

Κεντίρα

Μπάιερ

Κου

Γκρέγκοριτς

Καουμπί

Φιμπόγκανσον

Εκτίμηση

Ο Μπρούνο Λαμπαντία πέτυχε την πρώτη του νίκη από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βόλφσμπουργκ μόλις την προηγούμενη αγωνιστική. Αν αυτή συνδυαστεί  με νίκη στο σημερινό αγώνα τότε οι «λύκοι» ίσως να ατενίσουν για πρώτη φορά φέτος το μέλλον χωρίς να έχουν να αντιμετωπίσουν το «φάντασμα» του υποβιβασμού. Η Άουγκσμπουργκ ναι μεν είναι φιλότιμη και «σκληρή» εκτός έδρας, όμως της λείπει το ισχυρό κίνητρο. Επομένως, θα επιλέξω τον “άσο” της Βόλφσμπουργκ που βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικές αποδόσεις.

Σε ενδιαφέρει